vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25163
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Mode

Allround medewerker mode/maatkleding

Als allround medewerker mode/maatkleding maak je op professionele wijze kledingstukken. Je ontwerpt kleding op verzoek, maar ook naar eigen inzicht en brengt de gemaakte kleding op de markt om te verkopen. Je bent betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook zorg je dat je op de hoogte blijft van vaktechnische ontwikkelingen en modetrends.

 • De opleiding

  Tijdens deze opleiding leer je hoe je kleding maakt. Je leert bijvoorbeeld verschillende naaitechnieken en patroontekenen. Daarnaast leer je marktgericht en commercieel handelen. Daardoor weet jij straks hoe je de kleding die je maakt kunt verkopen. Ben je zelfstandig en creatief en werk je nauwkeurig? Misschien past deze opleiding dan bij jou.

  Mbo Mode 3

  • Meer over deze opleiding

   Vakken
   De theorielessen zijn grotendeels ondersteunend voor de praktijkkant van de opleiding. Naast Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap krijg je onder meer les in:

   • Praktijk naaitechniek
   • Modevorming
   • Textielwarenkennis
   • Zelfstandig ondernemerschap

   Tijdens praktijklessen maak je pantalons, rokken, blouses, jurken en jasjes, vaak in opdracht van anderen. Daarnaast organiseer je modeshows. Natuurlijk ben je als geen ander op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de modebranche.

   Interessant
   Je kunt je tijdens de opleiding specialiseren in de modebranche. Je volgt dan lessen textielwarenkennis. Met deze kennis kun je klanten een goed advies geven en goede keuzes maken voor materialen.

   Stage
   Tijdens de opleiding doe je werkervaring op doordat je stage loopt bij een maatkledingbedrijf, atelier of in de confectie-industrie. Hier leer je hoe je binnen een bedrijf moet functioneren.

   Kans op werk
   Op de website www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd als je nu met de opleiding begint.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer- en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Verplichte intake-activiteiten

   • Creatieve thuisopdracht inleveren
   • Vragenlijst invullen
   • Deelname aan intakebijeenkomst met informatief en praktisch gedeelte
   Let op: Voor het schooljaar 2019-2020 hanteren wij een numerus fixus van 30 nieuwe studenten voor de opleiding ‘Allround medewerker mode / maatkleding’.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma ben je allround medewerker mode/maatkleding en kun je gaan werken in een confectieatelier of bij een ontwerper als assistent. Je kunt ook doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4 in de modebranche.

   Het beroep allround medewerker mode/maatkleding

   Als allround medewerker mode/maatkleding maak je op professionele wijze kledingstukken. Je hebt gevoel voor mode, trends en materialen. Je ontwerpt kleding op verzoek, maar ook naar eigen inzicht en brengt de gemaakte kleding op de markt om te verkopen. Je bent betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Je begeleidt medewerkers en bent medeverantwoordelijk voor hun werk. Je maakt planningen en bent betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook zorg je dat je op de hoogte blijft van vaktechnische ontwikkelingen en modetrends.

   Past dit beroep bij jou?

   Je bent zelfstandig, creatief en werkt nauwkeurig. Je beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden. Je beheerst het Nederlands voldoende om met klanten om te gaan en instructies te begrijpen. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit beroep misschien iets voor jou.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar niveau 4
   Je kunt doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4 in de modebranche, zoals Specialist mode/maatkleding.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

  Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

   

   

 • Graduation show

  Het 'event of the year' voor onze modestudenten
  Alle studenten van de mode-opleidingen van Zadkine hebben het hele studiejaar hard gewerkt om kleding te ontwerpen en te maken voor de Zadkine Graduation Show 2017. En het resultaat was fantastisch. Tegen de achtergrond van stoere filmpjes, speciaal gemaakt voor de show, introduceerden zij vol trots de ene na de andere prachtige outfit. De ongeveer 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek, beloonden hen met hard gejuich en onophoudelijk applaus.

  Nieuwsgierig naar de show? Bekijk de gave aftermovie:

 • Social media

  Volg de opleidingen Mode ook op Facebook en Instagram!

bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25163
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.