Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zadkine internationaal

Droom jij van het werken en leven in een internationale omgeving? Zadkine is een mbo-instelling in de wereldstad Rotterdam. Een stad met een internationaal karakter. De grootste haven van Europa. Veel internationale organisaties en een multiculturele bevolking. Jij kan hier aan de slag.

Wil jij naar internationale beurzen, studiereizen of uitwisselingsprojecten? Dan is Zadkine dé opleider voor jou. Jij maakt samen met Zadkine gebruik van het internationale karakter van Rotterdam. Wat kies jij?

internationale opleidingen
Zadkine internationaal

Studiereizen en excursies

Zadkine besteedt bij veel opleidingen aandacht aan internationale ontwikkelingen. Jij kan op studiereis of excursie.

Voorbeelden van activiteiten:

  • Beurzen in het buitenland zijn bijvoorbeeld belangrijk voor studenten van het Beauty & Fashion College.
  • Vakschool Schoonhoven heeft een groot internationaal netwerk. Aanstaande juweliers, uurwerktechnici en goud- en zilversmeden van Vakschool Schoonhoven bezoeken relevante beurzen in Duitsland en Zwitserland.
  • Studenten van het Optiek College volgen de trends in hun vak en gaan elk jaar op excursie naar Italië.
  • De opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkundige van Gezondheid, Welzijn en Sport College biedt samen met Estudiantes Costa Blanca de mogelijkheid om stage te lopen aan de Costa Blanca in Spanje.
  • Studenten van het Logistiek College gaan ieder jaar naar onder andere Denemarken.
  • Bij de 010 Hospitality Academy verkennen ze regelmatig Europese steden, zoals het bruisende Barcelona.
  • En de opleidingen juridisch en Secretarieel hebben een uitwisselingsprogramma in Spanje.

Dus, waar ga jij naartoe?

Stages in het buitenland

Voor alle opleidingen geldt dat jij de mogelijkheid hebt om stage te lopen in een internationale omgeving. Jij hebt een geweldige tijd en doet er veel ervaring op.

Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij opleidingen van het Travel & Leisure College. Als student van het Business College kun jij kiezen om een stage van maar liefst 16 weken in het buitenland te volgen. Ben jij een aankomende goud- en/of zilversmid van Vakschool Schoonhoven? Of ben jij een uurwerktechnicus? Dan kan jij ook voor stage naar het buitenland. Ook bij andere opleidingen heb jij deze optie. Check met de opleiding van je keuze welke opties jij precies hebt.

Tweetalige opleidingen

Engels is de belangrijkste taal in de internationale handel. Je moet Engels kunnen spreken om gesprekken te kunnen voeren met collega’s, klanten en leveranciers. En je moet in het Engels kunnen lezen en schrijven. Per bedrijfstak heb je bovendien te maken met specifieke vaktaal, handig dus als je die woorden en termen ook kent en gebruikt.

Bij Zadkine kun jij verschillende opleidingen in het Nederlands én in het Engels volgen. Er is plek voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten.

Internationale opleidingen

Laat jouw internationale dromen uitkomen: er komen steeds meer opties om je opleiding bij Zadkine een internationaal tintje te geven. Bekijk het overzicht om te zien wat er er allemaal mogelijk is.

Internationale wedstrijden

Studenten van de colleges Horeca, Travel & Leisure, Dienstverlening en Facility en Brood & Banket doen jaarlijks mee aan verschillende internationale wedstrijden. Met succes want onze studenten hebben al vaak de bronzen, zilveren of gouden medaille gewonnen.

Internationale mogelijkheden

Adviseur

Wil jij nog meer weten over de internationale mogelijkheden bij Zadkine? Wil jij stagelopen in het buitenland? Of wil je meer informatie over uitwisseling met studenten in het buitenland? Neem dan contact op met de BPV Coördinator van jouw opleiding of stuur een mailtje.  

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan