Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Informatie voor verwijzers

Zadkine Startcollege is voor iedereen die ouder is dan 16 jaar en een mbo niveau 1 diploma wil behalen. 

We bieden entreeopleidingen in de uitstroomrichtingen Dienstverlening, Horeca, Logistiek, Techniek en Verkoop. Naast de reguliere entreeopleidingen bieden wij ook onderwijs op maat. Zoals een praktijkverklaring of een mbo-certificaat. 

Ken jij iemand die op zijn plek is bij Zadkine Startcollege en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze intaker Jolanda van Ruijven. Zij is bereikbaar per e-mail: j.vanruijven@zadkine.nl, of telefonisch op 06-83 66 70 34.

twee Startcollege studentes naast elkaar

Start met succes!

Zadkine Startcollege heeft drie kleinschalige locaties op Rotterdam-Zuid, in Capelle aan den IJssel en in Spijkenisse. Zo leren studenten ons goed kennen, én wij hen. Bij ons op school krijgen studenten intensieve begeleiding, zodat we de kans op succes zo groot mogelijk houden! Is er behoefte aan extra ondersteuning, zoals extra Nederlandse les of meer structuur? Dat kan! Je leest hier meer over op onze opleidingspagina.

Uniek aan Zadkine Startcollege is dat wij werken van schoolvakantie naar schoolvakantie. In elke onderwijsperiode staat één thema centraal. Aan de hand van dit thema geven we alle praktijkvakken en theorielessen, gecombineerd met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Ook volg je bij ons onderwijs buiten de schoolmuren, zo ontdekken studenten al het moois dat Groot Rijnmond hen te bieden heeft.

Onze aanpak

Bij ons krijgt elke student de aandacht die hij of zij nodig heeft om de opleiding met succes af te ronden. We gebruiken hiervoor de methode ‘Klas als werkplaats’. Deze methode zorgt voor een goede samenwerking tussen school en hulpverlening.

In de ‘Klas als werkplaats’ werken een klassenbegeleider, loopbaanbegeleider en een peercoach (stagiair pedagogisch sociaal werker) samen. Zij zorgen ervoor dat onderwijs en zorg goed op elkaar afgestemd zijn.

Ook werken wij progressiegericht. Dit betekent dat we vooruitgang zichtbaar maken en met elkaar werken aan ideeën voor nog meer verbetering. Zo helpen we studenten om beter te leren. Begeleiders stellen vragen om problemen en oplossingen duidelijk te krijgen. Met kleine, concrete stappen werkt de student naar zijn of haar doel toe. Het doel kan vanuit de school komen, maar het plan om dit doel te bereiken, komt van de student zelf.

Bij Zadkine Startcollege helpen we elke student met vertrouwen en motivatie verder op weg. Samen zorgen we voor een succesvolle toekomst!

Bekijk de video en leer meer over onze aanpak 'De klas als werkplaats'

Kom naar het Startevent

Op vrijdag 13 september 2024 trappen we het nieuwe schooljaar feestelijk af. Door verschillende workshops en demonstraties kunnen jij en toekomstige studenten ervaren wat wij te bieden hebben. Ben jij erbij?

  • Wanneer? Vrijdag 13 september 2024
  • Waar? In de tuin van onze locatie op Rotterdam Zuid; Frankendaal 70, 3075 XS, Rotterdam
  • Hoe laat? Tussen 13.00u tot 17.30u
  • Voor wie? Iedereen die Zadkine Startcollege beter wil leren kennen is welkom!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan