Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik wil een goed voorbeeld zijn voor jongeren”

Na het succesvol doorlopen van diverse salesopleidingen maar toch niet helemaal happy zijn, zit Mohamed Meryaoui (23) nu helemaal op zijn plek bij de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg als eerstejaarsstudent. 

Mohamed:” Na de middelbare school heb ik eerst de opleidingen Verkoopspecialist niveau 2 en 3 doorlopen. Dit was zeker interessant, maar uiteindelijk zag ik mezelf niet mijn hele leven in de handel werken. Kijkend naar mijn eigen kwaliteiten heb ik het bijvoorbeeld altijd leuk gevonden om jongeren te helpen. Ik ben heel sociaal en knoop gemakkelijk een praatje aan. Familie en vrienden gaven ook aan dat ik een goed voorbeeld ben voor jongeren, voor de maatschappij. Daarom wilde ik graag een opleiding gaan volgen waarbij ik uiteindelijk jongeren kan gaan helpen. De opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijk Zorg is mij dan ook op het lijf geschreven. Sterker nog, een goed gesprek kunnen voeren en interesse tonen in een ander, is daarvoor juist een vereiste. Alleen zo creëer je het vertrouwen dat nodig is om mensen, die niet meer mee kunnen doen in de samenleving of buiten de boot dreigen te vallen, verder te helpen."

Over de opleiding

Tijdens de opleiding heb je echt veel interessante vakken zoals ontwikkelingspsychologie, en methodisch handelen. Je leert hier ook hoe anderen over jou denken, een stuk mensenkennis.  Maar ook leer je alles over achtergronden van aandoeningen, doe je kennis op over verzorgende taken en hoe je activiteiten organiseert. Persoonlijk vind ik de verzorgende taken minder leuk, maar daarentegen volg ik graag het vak doelgroep kennis. We leren hier heel veel over het lichaam van de mens, hoe je ze moet behandelen en dergelijke. Je leert bijvoorbeeld als een baby verlamd geboren is, hoe wij dit kunnen begeleiden."   

Contact met medestudenten en docenten

"De sfeer in de klas is ontzettend goed. De opdrachten die we krijgen maak ik vaak samen met een klasgenoot. We bespreken veel en helpen elkaar waar nodig. Ook krijg je veel hulp aangeboden van de docenten. De meeste docenten hebben ervaring in de praktijk en geven ons daardoor echt iets mee."  

Ambities voor de toekomst en advies

"Mensen en hun gedrag blijft mij verwonderen. Ik zie mezelf dus in de toekomst graag mensen en vooral jongeren, begeleiden waarbij ik een goed voorbeeld wil zijn. Ik wil graag anderen motiveren om iets nuttigs te doen met je leven. En daarbij is naar school komen ook belangrijk, zie het gewoon als een werkplek. Als je nog niet helemaal weet wat je wilt gaan studeren kies dan een opleiding die je leuk lijkt, niet een beroep waarvan je denkt dat je daar veel geld mee kan gaan verdienen. In de praktijk komt het altijd anders uit. Belangrijker is dat je het tijdens je studie naar je zin hebt, dichtbij jezelf blijft en je gevoel volgt. Studeren is even hard werken, maar dan heb je ook een diploma en kun je aan de slag. Neem het serieus, de docenten zijn er juist voor jou om je te helpen.”  

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan