Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik heb de smaak zo te pakken, dat ik ook wil verder studeren”

Zorgzaam als ze is, wist Amber van Weert (18) al vroeg dat de opleiding Maatschappelijke zorg haar zou passen als een jas. En ze heeft de smaak al zó te pakken, dat ze verder wil studeren: ze begint met de vervolgstudie Social Work.

Mensen en hun gedrag blijven mij verwonderen

“Als klein meisje wist ik al dat ik later de zorg in wilde. Ik ben heel sociaal en knoop gemakkelijk een praatje aan. De opleiding Maatschappelijk zorg is mij dan ook op het lijf geschreven. Sterker nog, een goed gesprek kunnen voeren en interesse tonen in een ander, is daarvoor juist een vereiste. Alleen zo creëer je het vertrouwen dat nodig is om mensen, die niet meer mee kunnen doen in de samenleving of buiten de boot dreigen te vallen, verder te helpen. 
Ik heb stage gelopen bij de Breede Vliet, een verpleeghuis voor dementerende ouderen. In mijn eerste jaar van de opleiding hielp ik hier al een handje mee. Dat was in het begin best even wennen. Cliënten vergaten regelmatig mijn naam, of stelden soms tien keer dezelfde vraag. Inmiddels heb ik er helemaal mijn draai gevonden. 

De praktische lessen die je op school krijgt, hielpen mij daar enorm bij. De gesprekstechnieken waarin je wordt getraind, zijn mij het meest bijgebleven. De vele creatieve oefeningen die je leert zijn ook interessant en toepasbaar. ‘Snoezelen’ bijvoorbeeld, een activiteit waarbij je geuren, kleuren en geluiden gebruikt om mensen te kalmeren of juist te prikkelen. 

Mensen en hun gedrag blijven mij verwonderen. Daarom heb ik besloten om na het mbo in te schrijven voor de deeltijd bacheloropleiding Social Work. Daarnaast wil ik meer werkervaring opdoen. Hopelijk bij het verpleeghuis waar ik nu alweer voor het tweede jaar stage loop. En anders zijn er genoeg andere doelgroepen die ik graag wil helpen. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychiatrische problemen of gedragsproblemen, noem maar op...” 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan