StudieMatch
Zoeken
Menu

VeVa Allround medewerker IT systems and devices

School & Stage (BOL)

Of kom naar
Student is bezig met hardware ICT.
Onderkomen van Defensie in bos.
Laptops staan op bureau.

In het kort

Jij bent geïnteresseerd in computers en wil werken aan vrede & veiligheid. Je leert alles over het oplossen van storingen en het installeren van software en hardware, zodat de verschillende eenheden in contact blijven met elkaar. Daarnaast leer je militaire basisvaardigheden (MBV), zoals kaartlezen en exercitie. Je bent fysiek en mentaal fit, zodat je altijd ‘aan’ staat en kunt presteren als het gevraagd wordt! Jouw toekomst ligt bij de Koninklijke Landmacht of Luchtmacht. 

Over jouw opleiding

Je leert hoe je software installeert en onderhoudt. Ook los je problemen en storingen op en daarmee zorg je ervoor dat de verschillende eenheden bij de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht met elkaar in contact kunnen blijven. Je weet veel van computers en probeert dit op een gemakkelijke manier aan anderen uit te leggen als dat nodig is.  

Tijdens de opleiding doe je veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder kun je een toffe film vinden van deze oefening! 

Je leert het vak Medewerker ICT beheer (theorie en praktijk) aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie. 

Wat ga ik doen?

Je leert alles over computersystemen, software en hardware. Daarnaast wordt je voorbereid op een carrière bij Defensie. De vakken volg je op verschillende locaties. Je leert het vak bedrijfsautotechniek bij het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa volg je op de Zadkine Veiligheidsacademie.

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locaties

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

De technische vakken (theorie en praktijk) volg je aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie. 

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je gaat aan de slag bij de Verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht. Hier zorg je ervoor dat de verschillende eenheden moeiteloos met elkaar in contact kunnen blijven. Op elke uitzending en oefening gaan verbindelaars mee om netwerken aan te leggen, aan te sluiten en vervolgens ook te onderhouden. Bij de verbindingsdienst vind je ook de EOV (elektronische oorlogsvoering). Je stoort dan bijvoorbeeld andere netwerken en schakelt ze soms uit. Ook kun je andere netwerken uitluisteren.  

Je kunt er ook voor kiezen om bij de Koninklijke Luchtmacht te gaan werken op de ICT helpdesk. Je onderhoudt hier alle telecommunicatiesystemen, pc’s en telefoonverbindingen. Houd je van avontuur? Ook hier ga je op uitzending en oefening!

Mbo-diploma 

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 3 op zak.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.6
Landelijk gemiddelde
7.0

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
71%
Landelijk gemiddelde
67%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
100%
Landelijk gemiddelde
98%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 25 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie