Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Manager Travel & Luchtvaart

School & Stage (BOL)

stewardess voor vliegtuig
medewerker reisbureau
medewerkster bij balie
grondstewardess

In het kort

Lijkt het jou leuk om reizen te plannen voor klanten bijzondere wereldreizen te plannen? Of heet jij gasten welkom wanneer zij aankomen bij het hotel of vakantiepark? En heb jij het in je om een team aan te sturen? Dan heb jij de juiste opleiding gevonden. Tijdens deze veelzijdige opleiding houd jij je bezig met alles wat te maken heeft met reizen en vakantie.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat te maken heeft met vakanties en reizen. Je leert hoe je gasten ontvangt op hun vakantiebestemming en hun gegevens verwerkt in het computerreserveringssysteem. Je volgt managementvakken en je leert hoe je leiding geeft aan een team. 

Back- en frontoffice

In onze gloednieuwe en moderne lobby leer je alles over het ontvangen van gasten en hoe je leiding geeft aan frontoffice of backoffice medewerkers bij bijvoorbeeld reisorganisaties, hotels of luchtvaartmaatschappijen. Je volgt daarom managementvakken zodat je weet hoe je een team moet aansturen en hoe je samen met jouw team de gestelde doelen behaalt.

Oefenen in ons Zadkine vliegtuig

In ons vliegtuig volg je praktijklessen en leer je reizigers begeleiden voor, tijdens en na hun vlucht. Je leert wat je als steward of stewardess moet doen bij lastige situaties. Bijvoorbeeld hoe je moet handelen bij agressieve reizigers en wat je moet doen in noodsituaties, zoals bij een brand- of een bommelding. Tijdens rollenspellen leer je hoe je jezelf goed presenteert en netjes informatie verstrekt aan passagiers.

Leerjaar één 

  • Hospitality
  • Customer Journey
  • Duurzaamheid
  • Inkomend Toerisme

Leerjaar twee

  • Holiday design
  • Uitgaand toerisme
  • Destination expert

Leerjaar drie

  • Management
  • Organisatie interne evenementen
  • Me & my future

Stage lopen

Je loopt de eerste keer stage bij een frontoffice (receptie van een hotel of balie van een reisbureau). Je kan stage lopen bij TUI, Sunweb of D-Reizen. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland stage lopen.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een gloednieuwe werkomgeving gemaakt met een eigen hotelreceptie waar je samen met de klasgenoten veel gaat oefenen. 

En onze school ligt in hartje Rotterdam. Het Rotterdam Centraal Station vind je op een paar minuten afstand. Wil je tussen de lessen door even winkelen? Lopend ben je binnen 5 minuten op de Coolsingel. 

Aan het werk

Met dit diploma op zak kun je je eigen reisorganisatie beginnen of werken als manager in de toerisme en recreatie sector. Jouw werk is heel afwisselend, draagt veel verantwoordelijk met zich mee en is daarom geen dag hetzelfde. 

Je kunt aan de slag bij een reisbureau of online bookingsplatforms waar je geeft leiding aan frontoffice medewerkers (receptionisten). Maar je kunt ook manager aan de slag in een hotel of resort waar je front-of backoffice medewerkers aanstuurt en en gasten ontvangt en incheckt. Als manager maak je de planningen, stel je budgetten en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van het bedrijf en de vertaling hiervan naar jouw afdeling. Jij voelt goed aan wat je voor je klanten/gasten kunt betekenen en biedt iedereen een topservice.

Heb je internationale dromen en hou je van reizen? Dan kun je na het behalen van jouw diploma ook aan de slag als steward of stewardess.

Veel mogelijkheden dus. Maar één ding is zeker, jij bezorgt mensen een onvergetelijke herinnering! 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Travel & Leisure
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan