StudieMatch
Zoeken
Menu

Manager Travel & Luchtvaart

School & Stage (BOL)

Of kom naar
medewerkster bij balie
medewerker op luchthaven
opleiding travel en hospitality balie
medewerker op luchthaven

In het kort

Wil jij straks werken in de toeristische branche? Ben je geïnteresseerd in andere culturen en landen? Lijkt het je leuk om als (grond)steward of (grond)stewardess reizigers te begeleiden om bij de receptie gasten te ontvangen op hun reisbestemming?

Stap dan aan boord van deze opleiding. 

Over jouw opleiding

Tijdens deze veelzijdige opleiding houd jij je bezig met alles wat te maken heeft met reizen en vakantie. Je leert alles over het ontvangen van gasten en hoe je de mooiste reizen uitstippelt voor je klanten. Daarnaast leer je veel over de verschillende vakantiebestemmingen en hun cultuur. 

Altijd al gedroomd om als steward of stewardess de wereld over te vliegen? Met deze opleiding kan je later ook aan de slag als steward of stewardess. Je leert alles over het begeleiden van reizigers tijdens hun vlucht en wat je moet doen bij lastige reizigers of bij noodsituaties in het vliegtuig.

Travel experience

Het opdoen van veel praktijkervaring staat bij deze opleiding centraal. Zowel op school als bij bedrijven. Je gaat op bedrijfsbezoeken en volgt workshops en gastlessen van experts uit het bedrijfsleven. Je krijgt ook veel theorievakken waarin je veel leert over reizen, landen, frontoffice en leidinggeven. 

Benieuwd naar deze opleiding? Onze studenten Amber en Walter vertellen je graag meer.

Verhalen van studenten

Student Liza heeft voor de opleiding Manager Travel & Luchtvaart gekozen omdat deze zo breed is en ze hiermee later veel kanten op kan. 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat te maken heeft met vakanties en reizen. Je leert hoe je gasten ontvangt op hun vakantiebestemming en hun gegevens verwerkt in het computerreserveringssysteem. 

Back- en frontoffice

In onze gloednieuwe en moderne lobby leer je alles over het ontvangen van gasten en hoe je leiding geeft aan frontoffice of backoffice medewerkers bij bijvoorbeeld reisorganisaties, hotels of luchtvaartmaatschappijen. Je volgt daarom managementvakken zodat je weet hoe je een team moet aansturen en hoe je samen met jouw team de gestelde doelen behaalt.

Oefenen in ons Zadkine vliegtuig

In ons vliegtuig volg je praktijklessen en leer je reizigers begeleiden voor, tijdens en na hun vlucht. Je leert wat je als steward of stewardess moet doen bij lastige situaties. Bijvoorbeeld hoe je moet handelen bij agressieve reizigers en wat je moet doen in noodsituaties, zoals bij een brand- of een bommelding. Tijdens rollenspellen leer je hoe je jezelf goed presenteert en netjes informatie verstrekt aan passagiers.

Stage lopen

Je loopt de eerste keer stage bij een frontoffice (receptie van een hotel of balie van een reisbureau). Je kan stage lopen bij TUI, Sunweb of D-Reizen. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland stage lopen.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een gloednieuwe werkomgeving gemaakt met een eigen hotelreceptie waar je samen met de klasgenoten veel gaat oefenen. 

En onze school ligt in hartje Rotterdam. Het Rotterdam Centraal Station vind je op een paar minuten afstand. Wil je tussen de lessen door even winkelen? Lopend ben je binnen 5 minuten op de Coolsingel. 

Aan het werk

Met dit diploma op zak kun je je eigen reisorganisatie beginnen of werken als manager in de toerisme en recreatie sector. Jouw werk is heel afwisselend, draagt veel verantwoordelijk met zich mee en is daarom geen dag hetzelfde. 

Je kunt aan de slag bij een reisbureau of online bookingsplatforms waar je geeft leiding aan frontoffice medewerkers (receptionisten). Maar je kunt ook manager aan de slag in een hotel of resort waar je front-of backoffice medewerkers aanstuurt en en gasten ontvangt en incheckt. Als manager maak je de planningen, stel je budgetten en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van het bedrijf en de vertaling hiervan naar jouw afdeling. Jij voelt goed aan wat je voor je klanten/gasten kunt betekenen en biedt iedereen een topservice.

Heb je internationale dromen en hou je van reizen? Dan kun je na het behalen van jouw diploma ook aan de slag als steward of stewardess.

Veel mogelijkheden dus. Maar één ding is zeker, jij bezorgt mensen een onvergetelijke herinnering! 

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
80%
Landelijk gemiddelde
80%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.