Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Entree Plus – jonge moeders, Assistent dienstverlening in zorg & welzijn

Entree Plus jonge moeders

School & Stage (BOL)

Bij onze moederklas draait het om jou!

Heb jij de wens om, naast je gezin, je schooldiploma te behalen? Dat kan bij onze (jonge) moederklas. Je volgt samen met andere moeders de entreeopleiding Assistent Dienstverlening & Zorg. 

Over jouw opleiding

Als je je aanmeldt bij Entree Plus de jonge moeder klas volg je een mbo niveau 1 opleiding Assistent dienstverlening in zorg & welzijn. Je krijgt lekker veel praktijklessen in zorg en in horeca. Je leert omgaan met zelfredzaamheid en de combinatie van het moederschap en school.

Om te zorgen voor een vliegende start, krijg jij voordat de opleiding start al ondersteuning van ons. Samen brengen we in kaart wat jij nodig hebt om het schooljaar zonder zorgen te starten en af te ronden met een diploma. Je krijgt met drie vaste begeleiders te maken: je loopbaanbegeleider (lb), je klassenbegeleider (kb) en een peercoach. Je lb en kb begeleiden je op het gebied van je studievoortgang en je persoonlijke situatie. De peercoach speelt een grote rol tijdens je stageperiode en rondom het afronden van je mbo opleiding Assistent dienstverlening in zorg & welzijn. Je peercoach kan jou ook ondersteunen bij wat je nog lastig vindt. Denk bijvoorbeeld aan huiswerkopdrachten. 

Bij Entree Plus jonge moeders houden we rekening met jouw moederschap en denken daarin met je mee.
Onze jonge moederklas op de locatie Rotterdam-Zuid heeft een samenwerking met het naastgelegen kinderdagverblijf. Als student van Zadkine Startcollege heb je voorrang bij de plaatsing van je kind(eren). Zo heeft jouw kind opvang in de buurt en kun jij rustig naar school. 

Onze lessen beginnen pas om 09.00 uur zodat je voldoende tijd hebt om je kind(eren) zelf naar school of de opvang te brengen. We hebben voor jouw kind(eren) onder de vier jaar een plekje gereserveerd op ons naastgelegen KDV; Startcollege Juniors!  
We hanteren een pre-start procedure: voordat je opleiding bij ons start, nemen wij een aantal keer contact met jou op om te checken of alles goed is geregeld. We kijken samen of je kinderopvang rond is, je studiefinanciering juist is aangevraagd, je OV goed werkt en de kinderopvangtoeslag op de juiste manier is aangevraagd.  

Als je kiest voor deze opleiding, dan ben jij een moeder met een toekomstvisie. Je zet hier de eerste stap richting jouw droomjob! Je bent er klaar voor om je leven aan te pakken en alles op de rit te krijgen. Je staat er dus ook voor open om af eens toe eens flink in de spiegel te kijken. Je hebt gevoel bij zorg- en of horeca gerelateerde beroepen. De leeftijd van de moeders in de klas ligt tussen de 15 en 27 jaar waardoor je van elkaars ervaringen kunt leren. Dus; ben jij ook klaar voor de eerste stap in het moeder- studentenleven? Meld je dan nu aan! 

Wat ga ik doen?

Tijdens onze lessen zorg leer je veel over bijvoorbeeld gezonde voeding en persoonlijke hygiëne. We besteden aandacht aan hoe jij met je kind(eren) zorgt voor een goed ontbijt in weinig tijd en het leren samenstellen van maaltijden met genoeg voedingswaarden voor jou en je kind(eren). Bij het onderwerp persoonlijke hygiëne kun je denken aan workshops over zindelijkheidstraining of tandenpoetsen. Maar ook praten we over seks, anticonceptie en over opvoedingsproblemen die we dagelijks tegenkomen. Mamma’s Garden komt regelmatig workshops verzorgen met thema’s als tandenpoetsen, (voor)lezen met je kind of samen knutselen. Eén keer per week kook je tijdens de horecales op school een gezonde avondmaaltijd voor jou en je kind. Dat scheelt thuis tijd en die kun je dan besteden aan qualitytime met je kind! Tijdens de lessen burgerschap leer je in vogelvlucht o.a. de belangrijkste dingen over politiek, werken, omgaan met geld, rechten en plichten. Uiteraard zijn Nederlands en rekenen ook verplichte vakken tijdens deze opleiding. Hierin doe je eindexamen op mbo niveau 1. 

Stage lopen

Entree Plus – jonge moeders werkt samen met een aantal bedrijven zoals Mamma’s Garden en Humanitas. Hier hebben we een aantal stageplekken voor jou beschikbaar. Zelf naar een stageplek zoeken mag natuurlijk ook, maar alleen na overleg met je loopbaanbegeleider (lb). Je krijgt namelijk intensieve stagebegeleiding. Dit houdt in dat je begeleider of lb elke week op bezoek komt om te bespreken hoe het op stage gaat. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker om je stage succesvol af te ronden.

Locaties

Entree Plus – jonge moeders wordt op de locaties Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Zuid van Zadkine Startcollege gegeven.  

Kom naar één van onze open dagen of het zomerevent toe om alvast de docenten en de studenten te ontmoeten én om de sfeer zelf te proeven. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Het Geheim van de Tarwewijk - Jonge moeders

Aan het werk

Nadat je je mbo niveau 1 diploma voor Assistent dienstverlening in zorg & welzijn hebt behaald kijken wij samen wat de beste doorstroomkeuze voor jou is. Dit kan werk zijn. Wij bieden jou na het behalen van je diploma nog tien weken intensieve nazorg. Tijdens deze nazorg helpen wij je bijvoorbeeld met solliciteren. Met dit diploma kun je als assistent werken in elke sector. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: baliewerkzaamheden in een verpleegtehuis of buurthuis, activiteiten ondersteuner in diverse sectoren, winkelmedewerker bij winkels zoals Etos, Ici Paris of Kruidvat.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan