Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende keuken

Werken & leren (BBL)

leidinggevende in keuken
studenten werken aan gerecht in keuken
kok voor restaurant
leerlingen mise en place bij zadkine

In het kort

Sta jij graag in de keuken? En lijkt het je leuk een team aan te sturen, te motiveren en te coachen? In drie jaar tijd ontwikkel jij jouw kookkunsten en leer je hoe je moet leidinggeven in de keuken.

Ga jij straks aan de slag in de keuken van het restaurant of hotel van jouw dromen? 

Over jouw opleiding

Als leidinggevende keuken combineer jij jouw passie voor eten met jouw vaardigheden in leidinggeven. 

Expert in de keuken

Uiteraard ben jij expert op het gebied van gerechten bereiden en weet je alles over hygi√ęne in de keuken. Met deze opleiding verbreed je jouw kennis en verdiep je jouw vaardigheden¬†op het gebied van koken en eten.

Een ander belangrijk element uit deze opleiding is dat je leert leidinggeven. Maar ook hoe je een team gemotiveerd houdt. Dit leer je bijvoorbeeld aan de hand van verschillende gesprekstechnieken die je gaat oefenen.

Plannen en motiveren

Jouw doel is de keuken verbeteren en vernieuwen. Daarom leer je hoe je personeelsplanningen maakt, hoe je een begroting opstelt en waar je op moet letten wanneer je goederen inkoopt. Kortom, een veelzijdige opleiding die je alles leert over leidinggeven en koken zodat jouw horecabedrijf succesvol is met gemotiveerde medewerkers in de keuken.

Wat ga ik doen?

De opleiding Leidinggevende Keuken bieden wij aan als BBL opleiding en duurt 3 jaar.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar school en leer je alle vaardigheden en technieken om je werk in de keuken goed uit te kunnen voeren.

Uiteraard gaan we ook dieper in het leidinggeven leer jij ook hoe je moet leidinggeven en volg je managementvakken zoals marketing en personeel en organisatie.

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Deze bbl-opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en waar jij fijn kan werken. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants of hotels. Maar ook aan de slag bij congresgebouwen of cateringbedrijven.

Plannen en koken

Jouw taken als Leidinggevende keuken zijn heel divers. Aan de ene kant houd jij je bezig met koken van lekkere gerechten. Aan de andere kant stuur je het team aan en verdeel je de taken om de keuken draaiende te houden. Je bent de schakel tussen het personeel in de keuken en het management en je maakt afdelingsplannen waarbij je het budget in de gaten houdt. Je bent ook verantwoordelijk voor de inkoop van producten en stel je samen met je collega’s de menukaart op.

Veelzijdig en afwisselend

Een zeer veelzijdig baan en het is dus belangrijk dat je overzicht kunt houden, goed tegen stress kan en graag met mensen samenwerkt. Werken in de horeca betekent niet dat je van 9 tot 5 werkt, maar die afwisseling vind jij juist leuk.

Vervolgopleidingen

Heb je het diploma Leidinggevende keuken behaald, maar wil je nog verder studeren? Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.