Zoeken
Menu
StudieMatch

Horeca ondernemer

School en stage (BOL)

mensen in de horeca
horeca ondernemer met glazen
horeca ondernemer in de keuken
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? Met deze opleiding leer alles wat je nodig hebt om een succesvolle ondernemer te worden. Heb je de Havo afgerond? Dan duurt deze opleiding maar twee jaar. 

Over jouw opleiding

Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een hippe brasserie op locatie die gerund wordt door onze studenten. Ook jij gaat hier veel oefenen met leidinggeven, serveren en het ontvangen van gasten.

Leren ondernemen

Risico's durven nemen, netwerken en een commercieel inzicht zijn essentieel voor een horecaondernemer. Je gaat aan de slag in de keuken, in de bediening en achter de bar.¬†Je ontwikkelt jezelf als ondernemer door inzicht te krijgen in de financi√ęn, het aansturen van personeel en 'de horecamarkt'.¬†Het runnen of opzetten van een horecabedrijf, start met het maken van plannen. Je leert hoe je een ondernemingsplan opstelt en hoe je jouw financi√ęn op orde houdt. Je wordt tijdens je opleiding aangemoedigd om zelf nieuwe idee√ęn te bedenken.¬†

Leidinggeven

Tevreden gasten zijn belangrijk. Tevreden en gemotiveerde medewerkers ook. Tijdens je opleiding oefen je veel met leidinggeven zodat jij straks op een positieve manier jouw team aanstuurt. 

Wat ga ik doen?

Je leert alles over het opzetten van een klein horecabedrijf, zoals leidinggeven, ondernemerschap en personeelsmanagement. Ook krijg je praktische vakken als koken en serveren. In de horeca heb je vaak te maken met mensen uit andere landen en daarom leer je ook verschillende talen en hoe je omgaat met gasten. 

Uiteindelijk presenteer je jouw ondernemersplan en kan je aan de slag in je eigen (eet-)cafe, brasserie of bar. 

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie waar jij alles leert over werken met een team, leidinggeven en het ontvangen van gasten. 

Jouw toekomst

Als horecaondernemer werk je met name in de kleinere bedrijven in de horeca. Hierbij kan je denken aan een hippe koffiebar, een (grand) café of restaurant. Je geeft leiding en je werkt mee op de werkvloer. Hierdoor heb je veel contact met je gasten.  

Als ondernemer en eigenaar ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de openingstijden en welk gerecht er op de menukaart komt.  Je doet de inkoop waarbij je de kosten en uitgaven goed in de gaten houdt. 

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
90%
Landelijk gemiddelde
91%

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. 

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerci√ęle economie.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Zadkine Horeca College + Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over de opleidingen die bij dit College horen? Neem dan contact met mij op.