Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Onderwijsassistent voortgezet onderwijs

Onderwijsassistent in het Voortgezet Onderwijs
Opleiding Onderwijsassistent VO
Leraar worden in het VO

In het kort

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Werken op een VO-school bij het CVO combineren met een opleiding? Kies voor een deeltijdopleiding Onderwijsassistent Voortgezet onderwijs. Deze opleiding wordt persoonlijk op je afgesteld en de duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die je al bezit.

Kies je voor deze opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk bij een VO-school bij het CVO.

Over jouw opleiding

Jij, als onderwijsassistent draagt verantwoordelijkheid voor werkzaamheden in opdracht van een leraar. Daarbij komt het voor dat op het Voortgezet Onderwijs (VO) en MBO meestal een diezelfde leraar niet direct beschikbaar is voor ondersteuning. Daarom vraagt de functie van de onderwijsassistent een grote zelfstandigheid. Daarnaast moet je ook goed je eigen grenzen en de hoeveelheid verantwoordelijkheid die je aankan, kunnen aangeven. Ook bijvoorbeeld in het nemen van initiatieven en in doorzettingsvermogen. Doordat je veel zelfstandig werkt, is het ook heel belangrijk dat je regelmatig terugkopppeling aan de leraar en/of  personen uit de organisatie. Ook ben je verantwoordelijk voor een goede samenwerking met collega's en leraren van verschillende opleidingen.

Wat ga ik doen?

Je werkt minimaal 20 uur per week op een VO-school bij het CVO die goedgekeurd is door de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Daarnaast volg je één dag per week theorielessen bij ons op school. Op deze manier kun je werken en leren combineren.

Van deze opleiding is er ook een BOL-variant. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat kan gemiddeld ongeveer vier dagen per week zijn en één dag per week stage, of je loopt een blokstage, waarbij je dus een hele periode lang alleen maar stage hebt.  

In je opleiding krijg je een algemeen deel, een profieldeel en keuzedelen. 

Aan het werk

Met deze opleiding ben je al aan het werk op een VO-school bij het CVO. Als je je diploma hebt gehaald is het het plan dat je blijft werken bij het CVO, als alle partijen tevreden zijn over de samenwerking. 

Vervolgopleiding

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, Pedagogisch-educatief medewerker (Associate Degree), leraar basisonderwijs (Pabo) of een lerarenopleiding voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. 

Let wel even goed op of je vervolgopleiding een BOL of BBL opleiding is.

Veel gestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan