Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Fast track international enterprise and entrepreneurship

School & Stage (BOL)

Studenten tweetalig onderwijs Zadkine
BTEC Engels
Studenten tweetalige opleidingen Zadkine Business College

In het kort

Wil jij in de toekomst je eigen bedrijf beginnen? Met deze tweetalige opleiding leer je hoe je succesvol een onderneming opstart. Veel ondernemers krijgen te maken met leveranciers en klanten uit het buitenland. Met deze opleiding behaal je zowel een Nederlands als Engels diploma, wat je een voorsprong geeft! Deze niveau 4 opleiding duurt 2 jaar en past bij jou als je extra uitdaging zoekt en bereid bent om een stapje harder te werken.

Over jouw opleiding

Met deze opleiding kun je twee diploma’s behalen:

 • Het Nederlandse mbo 4-diploma Ondernemer Handel.
 • Het door de Engelse onderwijsorganisatie Pearson geëxamineerde BTEC-diploma: BTEC level 3 Foundation Diploma in Enterprise and Entrepreneurship.

Je leert hoe je een onderneming opstart en wat erbij komt kijken om een succesvol ondernemer te worden. Ook leer je hoe je het beste je producten, bedrijf en diensten kunt promoten en verkopen. Je leert om stevig in je schoenen te staan, want als ondernemer neem jij alle beslissingen en bedenk jij oplossingen voor problemen die zich voordoen.

Je start al snel met het verkennen van de markt en het schrijven van een ondernemingsplan, een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Het is dé basis voor je carrière als ondernemer. Ook ga je aan de slag met realistische projecten, zoals het opzetten van je eigen Student Company. Zo leer je precies wat je straks nodig hebt in de praktijk.

Leren is beleven bij het Business College, daarom bestaat elk jaar uit thema’s en challenges. Via thema’s en challenges leer je om echte problemen uit het bedrijfsleven op te lossen. Deze thema’s en challenges zijn bedacht samen met 50 Rotterdamse bedrijven. Zo sluiten de vakken en lessen altijd aan bij jouw toekomstige baan.

Wat ga ik doen?

De opleiding duurt 2 jaar. In deze 2 jaar leer je alles wat met jouw vak te maken heeft. Je maakt een ondernemingsplan, je bewaakt het beleid van een onderneming, je beheert de voorraad en je begeleidt verkoopactiviteiten. Ook ontwikkel je allerlei professionele vaardigheden, zoals pitchen, presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

De opleiding is tweetalig. Dat betekent dat je de helft van de lessen in het Engels volgt. Liever deze opleiding in het Nederlands volgen? Bekijk dan de opleiding Ondernemer Handel.

In dit beroep ben je de eigenaar van of de eindverantwoordelijke in een commerciële onderneming in de handel. Dit kan een bedrijf in zakelijke verkoop zijn; business to business. Of in de retail; business to consumer. Of een combinatie. Jouw belangrijkste doel is winst maken. Hierbij staan de behoeften van de klant centraal en de stappen die de klant doorloopt om een product te kopen (de customer journey). Dit wordt steeds ingewikkelder, omdat er steeds meer digitale verkoopkanalen en vernieuwingen in winkels zijn. Ook is er steeds meer data (klantinformatie) beschikbaar. Door de data te analyseren (onderzoeken) kan er gerichter worden gestuurd op het beïnvloeden van het klantgedrag, het behalen van maximale winst en verbetering van het hele commerciële proces. 

Stage lopen

Je loop stage bij een (internationaal) leerbedrijf dat goedgekeurd is door SBB. Zeker weten? Check het op stagemarkt.nl 

 • In het tweede leerjaar ga je een half jaar op stage voor het afronden van je praktijkopdrachten
 • Tijdens de schoolvakanties ben je uiteraard vrij 
 • Je stageweek duurt 37,5 uur

Aan het werk

Met dit diploma op zak kun jij je eigen bedrijf opstarten. Wil je liever eerst meer ervaring opdoen, dan kun je ook als leidinggevende aan de slag.

HOE ZIET HET WERK ERUIT?  

 • Als ondernemer run jij je eigen zaak. Dat betekent dat jij alle beslissingen neemt en oplossingen bedenkt
 • Je kent de markt en hebt een eigen kijk op ondernemen
 • Je schrijft een ondernemingsplan en presenteert dit 
 • Je werkt zelfstandig, zonder controle 
 • Jij bepaalt het beleid van je onderneming en denkt na over marketing, verkoop, inkoop, personeel en financiën
 • Je geeft leiding aan je personeel
 • Je adviseert klanten
 • Je onderhoudt contact met leveranciers, de gemeente, banken, bedrijfsverenigingen en andere collega-ondernemers 
 • Heb je een webshop, dan zorg je voor een mooie website, kunnen klanten online betalen en zorg jij ervoor dat ze hun producten op tijd ontvangen
 • Je spreekt, leest en schrijft goed in het Engels

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met je niveau 4-diploma op zak kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld: 

 • Small Business and Retail Management 
 • Human Resource Management (Personeel & Arbeid)
 • Een Associate Degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau): Ondernemen, Management

Veelgestelde vragen

kom langs

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan