StudieMatch
Zoeken
Menu

Kapper

School & Stage (BOL)

Student Kapper Kim heeft het naar haar zin
Föhnen in de kapsalon
Student bezig met kapsel vol krullen
Haren wassen voordat ze geknipt worden
Student Kapper Kim heeft het naar haar zin

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? In de kappersstoel vragen mensen jou om raad. Een pony, föhnen of een ander kleurtje. Als kapper weet jij wat mooi staat en wat trendy is. Je voert de werkzaamheden uit onder begeleiding van de Hairstylist of leidinggevende. Ben jij nu al veel bezig met je uiterlijk? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is kapper worden iets voor jou.

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij alles over het kappersvak. Je oefent verschillende technieken, zoals knippen, kleuren en föhnen. Zowel voor dames als heren.

De meeste tijd breng je door op school. Dat kan op de Campus in Hoogvliet zijn, maar ook in het centrum van Rotterdam. Beide locaties zijn modern en hebben mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Als jij in februari jouw opleiding wil starten kan dat op de Campus in Hoogvliet.

Je oefent in de salon op school met echte modellen. Bereid je familie en vrienden maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. Dat is spannend, maar zo bereid je jezelf echt goed voor op de praktijk. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert producten te verkopen.

Wat ga ik doen?

Naast de verschillende technieken, zoals knippen, föhnen en kleuren leer je nog veel meer. Je leert bijvoorbeeld hoe je haarproducten kunt verkopen en hoe je met klanten moet omgaan. Bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is.

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop jij één dag per week stage. Op je stageplaats voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint in het vak ‘onderaan’. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Zodra je meer ervaring hebt, mag ook jij gaan knippen en andere behandelingen gaan doen.

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch maar studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Op beide locaties kun je de opleiding Kapper starten in september. Wil jij jouw opleiding starten in februari? Dat kan alleen op de Campus in Hoogvliet.

Aan het werk

Daar sta je dan na twee jaar. Een diploma als kapper op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.  

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. Je start in een trendy kapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Hier houd jij je bezig met knippen, kleuren en föhnen. En je maakt gezellige praatjes met klanten.

Kans op werk

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je verder in de Haarverzorging? De opleiding Hairstylist dame kopjaar sluit goed aan op deze opleiding. Je kunt ook extra cursussen volgen die jij leuk vindt, zoals:

  • Visagie
  • Bruidskapsels
  • Hair extensions
  • Nagelstyling

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging