Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Natasha Mohamed Hoesein, Wethouder Armoedebestrijding in gesprek met studenten van Zadkine

  • Rotterdam , 12 maart 2024, 09:17
  • Geschreven door Redactie
  • Door:   Business

In het kader van de Week van het Geld heeft Natasha Mohamed Hoesein, Wethouder Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal een bezoek gebracht aan Zadkine.

Het lijkt allemaal zo aantrekkelijk: een gratis mobieltje bij je telefoonabonnement, muziek via Spotify, 24 uur per dag online kopen waar je zin in hebt. Jongeren groeien op in een wereld waarin geld bijna onzichtbaar is en de verleidingen groot zijn. En zodra je achttien bent wordt er van je verwacht dat je financieel redzaam bent. Dat is nogal wat.

Het is niet vanzelfsprekend dat alle jongeren van huis uit verantwoord financieel gedrag aangeleerd krijgen. Niet iedereen weet zelf de weg te vinden of weet waar hij terecht kan voor financiële hulp. Daarom is het belangrijk dat ook op school aandacht wordt besteed aan financiële vaardigheden.

Ook gemeenten spelen een essentiële rol als het gaat om de aanpak van armoede en schulden en het voorkomen van schulden bij de jongere generatie. Wethouder Natasha Mohamed Hoesein ging daarom met studenten uit verschillende colleges in gesprek over geld. Ook Mia Wilsterman, Armoede Functionaris bij Zadkine en Jan Lokker, Lid College van Bestuur van Zadkine waren bij het gesprek aanwezig. 

Het was een leerzame middag vol inspirerende gesprekken over financiële bewustwording en educatie. Na het gesprek met de wethouder werden er ook een aantal studenten geinterviewd, op camera, door Open Rotterdam over het thema financiele bewustwording. Onze studenten waren zeer enthousiast over deze nieuwe ervaring. 

Tijdens de Week van het geld, 11 t/m 15 maart 2024, met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?" wordt bij Zadkine veel aandacht aan dit onderwerp besteed. Studenten krijgen deze week lessen, tips en tools om BAAS van hun GELD te worden of te blijven.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan