Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Nieuw practoraat: Vakmanschap Sociaal werk

Het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College heeft zich samen met twee andere mbo-instellingen verenigd in het practoraat “Vakmanschap Sociaal Werk”.  Binnen het domein Sociaal Werk van het Gezondheid, Welzijn & Sport College gaat per 1 februari 2024 het nieuwe practoraat van start en is tot stand gekomen in samenwerking met Mondriaan en Albeda. Het practoraat is een verduurzaming van Spoor22.

Als Practor is Marjolijn Blom aangesteld. Zij is nu nog werkzaam voor het Centre of Expertise HR Tech, onderdeel van de Hogeschool Rotterdam. Marjolijn gaat met docent-onderzoekers én studenten van de drie mbo-instellingen samenwerken om zo een programma te vullen met goed overdraagbare kennis. Vanuit Zadkine sluiten Zulia Rosalina, Sergio Espigares, Sharon Kolf en Sander Borsboom aan bij dit belangrijke initiatief.

Het gaat om een practoraat met een breed maatschappelijk vlak. Centraal staan de vaardigheden die nodig zijn om goede toekomstbestendige sociaal werkers op te leiden met vakinhoudelijke kennis die je nodig hebt in de wereld van vandaag. Meer dan in het verleden staan grote maatschappelijke opgaves als polarisatie, discriminatie en de behoefte aan een inclusievere samenleving op de agenda. Sociaal werkers staan vaak midden in een wereld waar dit heikele thema’s zijn en waar ze dus meer inhoudelijke kennis over kunnen gebruiken. Hoe ga je met dergelijke problematiek om? Marjolijn zegt hierover: 
“Een van de kernwoorden is reflectie. Ik geloof ook echt dat als ik moet werken met mensen die een ander wereldbeeld hebben dan ik, dan moet ik reflecteren op mijn eigen beeld om ook open te staan voor hun visie. Hoe praten we dan met elkaar zonder dat we tegenover elkaar komen te staan? Dat is een vraag waar ik een antwoord op wil hebben dat ik door kan geven.”

Wil je hier meer over weten of wil je jouw kennis over dit onderwerp delen met Marjolijn? Ook docenten van buiten de welzijnssector zijn welkom om met Marjolijn en met andere docenten en studenten in gesprek te gaan. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan