Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Het Zadkine Optiek College bundelt de krachten met het Werkgevers Servicepunt Rijnmond én werkveld.

Zadkine optiek

Op donderdag 26 oktober organiseerde het Optiek College in samenwerking met het WSP Rijnmond (WSPR) een bijeenkomst voor het werkveld. Doel van deze bijeenkomst was om de werkgevers in de optiek mee te nemen in een aantrekkelijk concept om gemotiveerde werkzoekenden in te laten stromen in de arbeidsmarkt van de optiek.

Ook de optiekbranche heeft te kampen met vele onvervulde vacatures, waaronder verkoopmedewerkers in de winkels. Het Optiek College heeft in samenwerking met het WSPR een strategie bedacht waarbij het WSPR de werving doet van gemotiveerde kandidaten die voldoen aan het profiel van verkoopmedewerker in de optiek en de kandidaten koppelt aan de werkgevers. Deze kandidaten moeten nog wel opgeleid worden middels een leerwerk traject (BBL).

De 1-jarige BBL-opleiding Verkoopmedewerker Optiek (niveau 2) wordt bekostigd door het WSPR en het Zadkine Optiek College verzorgt de opleiding. Daarnaast ontvangt de kandidaat extra jobcoaching vanuit het WSPR. Deze jobcoach zal zo veel mogelijk samenwerken met de Studieloopbaanbegeleider vanuit het Zadkine Optiek College en de praktijkopleider om de student goed te ondersteunen zodat deze de opleiding nominaal kan doorlopen. De werkgever biedt na het succesvol afronden van de opleiding een contract met een salaris dat boven bijstandsniveau ligt. Het gunstige aan dit concept is dat bij eventuele uitval/ziekte tijdens dit traject het WSPR de medewerker weer overneemt.

Kortom, dit traject biedt een mooi perspectief voor de kandidaat die uit de bijstand naar werk wordt geleid, het werkveld krijgt een gemotiveerde kandidaat in de winkel en het Optiek College meer studenten.

Vanuit het werkveld waren velen aanwezig, zoals Hans Anders, nexeye, Oogwereld Groep, GrandVision BV, Eyecare Group, Specsavers, Optiek Partner, Eyerecruitment, Ace & Tate en Eyewear Trends en Recruitment. Ook twee adviseurs van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB, die de erkenningen van optiek leerbedrijven uitvoeren, ontbraken niet bij deze sessie. Allen waren zeer positief over dit concept en zien interessante mogelijkheden voor een samenwerking en mogelijke uitbreiding in andere arbeidsmarktregio’s in Nederland. Eind januari 2024 is de beoogde stardatum van dit traject.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan