StudieMatch
Zoeken
Menu

MBO horecascholen in Zuid-Holland schieten de sector te hulp

  • 11 februari 2022, 15:25
  • Geschreven door Webredactie

Op maandag 7 maart organiseren de samenwerkende MBO Horeca scholen in de regio voor de eerste keer sinds het begin van de Covid pandemie een stagemarkt tussen bedrijven en horecastudenten. Deze keer vindt de stagemarkt plaats in het Fletcher Hotel in Rotterdam.

Hoewel de horeca weer open is en er veel vacatures open staan, kampt de branche op het moment met een personeelstekort. Een stagemarkt is het moment om studenten aan de branche te binden.

Oriënteren stageplaats
Zo’n 400 enthousiaste studenten van het Zadkine Horeca College, Albeda Horecacollege, MBO Rijnland en ROC Mondriaan kunnen kennismaken met verschillende soorten horecabedrijven en zich zo oriënteren op een stageplaats.

Voor erkende leerbedrijven is dit een unieke gelegenheid om zich te presenteren aan een nieuwe generatie horecastudenten die een opleiding volgen in horecarichtingen als kok, gastheer/gastvrouw en manager ondernemer horeca. De Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs (SBB) en Nuffic zullen ook aanwezig zijn om de studenten te voorzien van informatie, tips en trucs bij het solliciteren in het binnen- of het buitenland.

Betrokkenheid bij onderwijs
Binnen de regio klankbordgroep Zuid-Holland zorgen erkende leerbedrijven en horecascholen er samen voor dat studenten een perfecte praktijkopleiding krijgen. De passie voor de horeca-opleidingen wordt overgebracht op een nieuwe generatie jongeren door een intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven