Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Esports wordt onderdeel van lesprogramma sportopleiding Zadkine

  • 30 november 2021, 07:00
  • Geschreven door Webredactie

Zadkine en de stichting House of Esports gaan een samenwerking aan met als doel esports toe te voegen aan het lesprogramma van de opleiding Sport en Bewegen. Daarmee wordt het de eerste mbo-opleiding in de regio Rijnmond waar studenten straks aan de slag kunnen met deze moderne tak van sport.

Esports – het in wedstrijdverband spelen, in de vorm van competities of toernooien, van computerspellen – wordt wereldwijd steeds populairder. Voor een groot deel vinden wedstrijden online plaats, maar ook steeds vaker op grote evenementen en fysieke locaties. De Rotterdamse stichting House of Esports is ontstaan vanuit de behoefte om meer draagvlak te creëren voor esports en gaming in Nederland. Zowel als sport, maar ook als belangrijk onderdeel van de maatschappij. Volgens de stichting is het spelen van games naast vermaak ook sociaal verbindend en educatief, maakt het onzichtbare talenten zichtbaar en biedt het een uitlaatklep.

Het Zadkine Gezondheid Welzijn en Sport College heeft samen met House of Esports een breed actieplan opgezet om esports te integreren in het bestaande lesprogramma van de opleiding Sport en Bewegen. Het gezamenlijke doel is om studenten van deze opleiding vanaf schooljaar 2022-2023 een keuzedeel aan te bieden, als mogelijke opmaat naar een aparte opleiding op het gebied van esports, gaming en gamification. Hiervoor willen beide partijen de huidige sportfaciliteiten van Zadkine uitbreiden met een ‘Ezone’. De ‘Ezone’ is een ruimte waarin naast bijvoorbeeld Playstations en Virtual Reality-systemen ook een GameGymWall te vinden is. De GameGymWall biedt de mogelijkheid om fysiek te sporten waarbij games geprojecteerd zijn op een muur. Ook het oprichten van een Zadkine Esports team, dat deel gaat nemen aan toernooien en competities, maakt onderdeel uit van het plan.

Stella de Kuijper, directielid van het Zadkine Gezondheid Welzijn en Sport College: “We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking. Hiermee bieden we onze studenten de kans om zich, naast het meer traditionele domein van sport en bewegen, ook verder de ontwikkelen in deze razendsnel groeiende en steeds professionelere tak van sport.”

Wim Noordzij, directeur van Stichting House of Esports: “Gezamenlijk zien we veel kansen om te leren in en met de praktijk. We zien nu veel educatieve instellingen die iets willen met Esports en Gamen. Wat we zo sterk vinden in deze samenwerking is dat het geïntegreerd wordt in het totale schoolaanbod. Niet alleen een keuzedeel maar ook studentenbinding en - participatie vormen een onderdeel van deze samenwerking. Als rode draad loopt onze digitale schijf van vijf door het programma heen, Gezondheid, welzijn, Sport, Educatie en Gamen. Samen zorgen we dat een nieuwe generatie jonge professionals zich klaarmaakt voor de arbeidsmarkt van de toekomst.”

Meer informatie over de opleiding Sport en Bewegen is te vinden op de opleidingspagina van het Zadkine Gezondheid Welzijn en Sport College.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan