StudieMatch
Zoeken
Menu

Corona-update: start nieuwe schooljaar zonder anderhalve meter afstand

  • 16 augustus 2021, 15:43
  • Geschreven door Webredactie

De persconferentie van afgelopen vrijdag bracht erg mooi nieuws voor het mbo: vanaf maandag 30 augustus a.s., de start van het nieuwe schooljaar, mogen al onze studenten weer naar school zonder anderhalve meter afstand te houden.

In de woorden van Marloes de Vries van ons College van Bestuur op Radio Rijnmond vanochtend: we zijn als Zadkine superblij met deze versoepeling. Het betekent dat we na ruim anderhalf jaar grotendeels terugkeren naar de vertrouwde situatie, waarbij onze studenten zo veel mogelijk fysiek onderwijs volgen op school.

Het kabinet heeft het wel een paar voorwaarden verbonden aan de versoepeling. Zo is het vanaf het nieuwe schooljaar weer verplicht om een mondkapje te dragen op de gangen en in alle algemene ruimtes binnen de schoolgebouwen.

Ook gaan we op verzoek van het kabinet door met een aantal van de bestaande maatregelen:

  • Aan studenten en medewerkers wordt ook in het nieuwe schooljaar gevraagd vrijwillig twee keer per week een zelftest af te nemen. De testen blijven gratis beschikbaar via het portaal van het Ministerie van OCW en op de schoollocaties.
  • We zorgen dat onze schoolgebouwen goed geventileerd worden, dat er veilige looproutes zijn en we behouden de maatregelen op het gebied van hygiëne – zoals desinfecterende handgel en extra schoonmaakrondes.

Tot slot blijven we op verzoek van het kabinet extra aandacht vragen voor het belang van vaccineren.

Voor nu wensen we iedereen nog een paar fijne vakantieweken toe. En kijken we uit naar de officiële jaaropening voor studenten en medewerkers op maandag 30 augustus a.s.