StudieMatch
Zoeken
Menu

Zadkine is opleider bij de Nationale Zorgklas

  • 07 juli 2021, 15:46
  • Geschreven door Webredactie

Door het coronavirus zijn zorgprofessionals 24 uur per dag, 7 dagen per week onafgebroken aan het werk. Dat betekent dat de zorg nu alle hulp kan gebruiken. De Nationale Zorgklas is een landelijk initiatief om via een versneld leertraject extra hulpkrachten te realiseren voor in de zorg. Zadkine is als één van de opleiders verbonden aan de Nationale Zorgklas.

Wat is de Nationale Zorgklas?
De Nationale Zorgklas is een nationaal platform voor de zorg, geïnitieerd en mogelijk gemaakt door landelijke werkgevers- en werknemersorganisaties. De Nationale Zorgklas wil bijdragen aan een duurzame oplossing voor de arbeidskrapte en opleidingsvraagstukken in de zorg. Het biedt een oplossing door nieuw in te stromen medewerkers snel inzetbaar te maken voor ondersteuning in de zorg én door zittende medewerkers en herintreders versneld te kunnen inzetten op een hoger niveau.

Met een passend, laagdrempelig en versneld opleidingsaanbod biedt de Nationale Zorgklas een 1e stap en goede introductie voor mensen die tijdelijk in de zorg willen gaan werken of een carrièreswitch willen maken naar de zorg.

Wil je ondersteunen in de zorg?
Als je graag in de zorg aan de slag wil maar nog geen werkgever in de zorg hebt, meld je dan eerst bij hen en geef aan dat je beschikbaar bent als hulpkracht in de zorg. Als er een zorgwerkgever voor je is gevonden, kun je je via de website van De Nationale Zorgklas aanmelden voor een scholing.

Trajecten met een MBO-certificaat die Zadkine verzorgt voor de Nationale Zorgklas zijn:

  • Begeleider Gehandicaptenzorg, niveau 3
  • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, niveau 3

Je volgt de opleidingen op onze locatie aan het Benthemplein in Rotterdam of aan de Sportlaan in Spijkenisse.

Onze locatie aan het Benthemplein heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er bestaat dus de kans dat als je je aanmeldt voor deze locatie en het maximaal aantal studenten is bereikt, je de opleiding gaat volgen aan de Sportlaan in Spijkenisse. 

Meer informatie?
Wil je meer weten over deze opleidingen, neem dan contact op met Edwin Boehlé.