StudieMatch
Zoeken
Menu

'Coronadiploma is juist meer waard'

  • 24 juni 2021, 08:51
  • Geschreven door Philippe Raets

Het examen- en diplomeringsseizoen loopt op zijn einde. Een bijzondere lichting jongeren heeft de eindstreep gehaald, ondanks de coronacrisis. Sterker nog: een ‘coronadiploma’ zou juist wel eens méér waard kunnen zijn, betoogt Philippe Raets, voorzitter van het College van Bestuur van Zadkine.

De periode van diploma-uitreikingen is van oudsher de feestelijke afsluiter van een schooljaar. En dit jaar ook een moment om stil te staan bij de uitzonderlijke prestatie die deze lichting jongeren heeft neergezet. Er wordt nog wel eens gedacht dat deze jongeren zijn ‘gematst’. Het tegendeel is waar. Zo ken ik geen school die tijdens de coronacrisis gas heeft teruggenomen. Natuurlijk waren er uitdagingen, zeker in het mbo. Maar dat eindexamenkandidaten het zowel dit als vorig jaar gemakkelijker dan voorgaande lichtingen hebben gehad, is een fabeltje. Geen diploma is ‘zomaar’ uitgedeeld.

Lees het complete verhaal van Philippe op het opinieplatform van Linkedin.