Zoeken
Menu
StudieMatch

Modestudenten Zadkine vinden nieuwe thuishaven in Rotterdamse fashion hub De Wasserij

  • Rotterdam, 17 september 2020, 17:24
  • Geschreven door Arie Spruit
  • Foto: Frank Hanswijk. Ontwerp, inrichting en het meubilair van de Wasserij: Krill o.r.c.a.

Dit schooljaar 2020 - 2021 hebben de Fashion-opleidingen van het Zadkine Beauty & Fashion College haar intrek in De Wasserij genomen. Dé fashion hub voor innovatieve modemakers. In een leerwerkplaats van ruim 200 m2 is de opleiding een nieuwe vorm van onderwijs gestart. Hierin werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen met elkaar én met mode-ondernemers.

De Wasserij is een creatieve broedplek waar innovatieve professionals uit de modebranche elkaar ontmoeten, samen werken en kennis uitwisselen. Het gebouw, een voormalige industriële wasserij in Rotterdam-Noord, biedt studio’s aan zo’n vijftig professionals met een gemeenschappelijke missie: het bouwen aan een gezonde en eerlijke mode-industrie. In De Wasserij kunnen zij en andere geïnteresseerden gebruik maken van een volledig uitgerust Makerslab, gericht op mode en textiel. Daarnaast biedt De Wasserij ruimte voor exposities, pop-ups en een programma van activiteiten voor professionals en modeliefhebbers.

Per september is deze inspirerende plek een thuishaven van de Fashion-opleidingen van het Zadkine Beauty & Fashion College. Studenten krijgen een unieke leerervaring door intensief samen te werken met de professionals uit het bedrijfsleven.

Kim Cornelius, directeur van het Zadkine Beauty & Fashion College: ‘Ik ben echt heel blij met deze stap. Hiermee geven we onze modestudenten een eigen plek in een leeromgeving die creativiteit en ondernemerschap ademt. De Wasserij is een inspirerende plek waar de innovatie binnen de modewereld centraal staat. We sluiten hier nauw aan bij de praktijk en dat is wat ons betreft ook de toekomst voor het beroepsonderwijs.’

Met deze unieke samenwerking geven Zadkine en De Wasserij een belangrijke impuls aan de mode-infrastructuur van Rotterdam en Nederland. Onderwijs en praktijk komen dichter bij elkaar en tonen het belang van het makerschap in de modeketen.

De officiële opening van de Zadkine Fashion leerwerkplaats in de Wasserij vindt plaats op woensdagmiddag 7 oktober. Lees hier meer informatie over aanmelden.

De innovatie van de leeromgeving is tot stand gebracht door het Zadkine Fashion team i.s.m. Igor Runsink, Greetje Hoiting en Harmen van de Wal. Met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.  Het ontwerp van de inrichting en meubilair is van Krill o.r.c.a.