StudieMatch
Zoeken
Menu

Fashion Graduation Show

Hoera, we mogen weer! Na twee digtitale edities van onze jaarlijke Fashionshow, verwelkomen we je nu graag weer live op locatie op woensdag 22 juni. En wát voor een locatie! De Schiecentrale Rotterdam is een oude energiecentrale: industrieel én verrassend. 

Komt dat zien!

Onze studenten Fashion staan te popelen om hun creaties op de catwalk te showen. De collecties zijn van onze studenten die afstuderen én van tweedejaarsstudenten. Deze laatste hebben o.a. een collectie met inspiratie uit Burning man... Inspiratie komt ook uit een felgekleurde zomer met het thema: Neon Summer. Of juist meer uit de natuur met het thema Post Earth. Onze studenten Beauty gaan van al het haar en de visagie iets bijzonders maken. De 010 Event Academy studenten helpen mee organiseren. Studenten van de 010 Bar Academy voorzien jou van de lekkerste drankjes. Vakschool Schoonhoven studenten laten hun Meesterstukken shinen. En studenten van de Veiligheidscacademie geven jou een veilig gevoel. 

Ticketverkoop

Kom jij ook onze studenten supporten? 
Al dat talent van onze studenten...Dat mag je niet missen! Koop nu je ticket voor één van de identieke shows op woendag 22 juni 2022. 

Show 1: 18:30 - 19:15 uur (met aansluitend een borrel tot 19:45uur)
Show 2: 20:15 - 21:00 uur (met aansluitend een borrel tot 22:00 uur)

Tickets zijn in de voorverkoop €10,-. Koop ze t/m 22 juni 2022 (op dinsdag t/m donderdag) bij de Zadkine Beauty & Fashion-balie op de begane grond van Benthemplein 15 of bestel je kaartjes via e-mail: fashion@zadkine.nl. 

Aan de deur zijn de kaartjes €12,50,-. 

Het Programma

Afstudeerders van Assistant Fashion tailor niveau 3 (AMM 3)

Franka van Eijk - De stille oceaan
Neem jij deze zomer een diepe duik in de oceaan? De kleuren donkerblauw, lichtblauw en misschien een beetje paars doen je ongetwijfeld denken aan de onderwaterwereld.

Aisha Roefs - ZZZ
De hele dag in de buitenlucht, de zon op je gezicht, lunchen aan de boulevard en s’ avonds lekker loom en rozig je bed weer in. Wat aan het strand kan, kan ook in de stad. Ga je voor het gevoel van een heerlijke stranddag of een ‘summer in de city’? Met de zon zee zand collectie kan het allebei. 

Esra Cetin - Muses
Venetië, de betoverende Italiaanse stad, omringd door water. Ooit machtig economisch centrum, maar tegenwoordig één van de meest romantische steden van Italië of zelfs Europa. Met zijn honderden bruggetjes en kanalen is een wandeling door de historische binnenstad een prachtige ontdekkingstocht. Dit is de inspiratie geweest voor de Muses collectie.

Natasja Biesaart - Safari 
Een gezellige dag wandelen doe je natuurlijk in style. Wandelen en natuur is wat haar moeder en beste vriendin met elkaar verbindt. Maar hoe is je kleding wandelproof en fashionable? Nou zo…

Afstudeerders Basismedewerker Fashion (niveau 2) (Bmm2a) – Thema: Wild flowers

Je ziet ze overal: wilde bloemen en tijgerprints. Ze verschijnen op de meest onwaarschijnlijke plekken en laten de omgeving stralen. Deze unieke bloemen en dierenprints hebben ons geïnspireerd. Een bohemian en vintage look die het vrije en onbezorgde karakter van de wilde bloemen uitstraalt! 

Afstudeerders van Assistant Fashion tailor (niveau 3) (AMM 3)

Abigail Cheung - Easy joy
Hoewel sommige kledingtrends altijd in de mode zullen blijven, zijn er ook trends die komen en gaan. Een minimalistische kledingstijl is tijdloos en stijlvol. Minimalistische stoffen en rustige kleuren: dat is waar je de collectie aan herkent. 

Lara Kames - Lovely Summer 
Bij Lovely Summer denk je gelijk aan zwierige, luchtige en kleurrijke kleding. Een typische zomeroutfit met een fashionable tintje.

Amy Koevermans - Classic city 
Deze collectie is specifiek bedoeld voor overdag waarbij je vooral moet denken in sets: zoals een jurk met blazer of een rok met blouse. Doe er een extra schepje vrouwelijkheid bovenop in de vorm van zachte kleuren, vrolijke prints en flatterende silhouetten en je hebt de classic city dresscode wel te pakken.

Senay Kilic - Classic vibe
Stijlvolle silhouetten in combi met de leerachitge stoffen maken deze collectie perfect voor een avondje in een bruisende stad.

Afstudeerder Opleiding Fashion tailor (niveau 4) (SMM4)

Hinde Rachi - Easter 
Lente is de natuur die zegt “Tijd voor een feestje!” Dat is de inspiratie voor deze kleurrijke collectie. Combinatie van verschillende kleuren, materialen en prints geven je gelijk een feestelijk gevoel. Heb jij al zin in een paasbrunch?

Afstudeerders van Assistant Fashion tailor (niveau 3) (AMM 3)

Giu Chong - Blossoming spring 
In lentebloesem zien we het leven zelf: pracht, kracht én kwetsbaarheid. Het is een oneindige bron van inspiratie en bemoediging voor mensen over de hele wereld en dus ook voor designers en vormgevers. Een ode aan een natuurfenomeen waarin we ons ieder jaar opnieuw graag onderdompelen.

Grace Ngeyitala - Forever Icy 
Sasha, Jade, Cloe en Yasmin wisten als kind ons hart te veroveren met hun prachtige haren en coole outfits. Je kunt je liefde voor Bratz helemaal terugkrijgen met deze sparkling collectie.

Kiara Daron - Noir street
Als je aan fashion denkt, denk je aan Parijs. Noir betekent zwart in het frans. Vandaar de naam Noir Street. De collectie is stoer maar ook heel classy.

Klas met studenten Fashion tailor (niveau 3) - thema Burning Man (AMM2a)

Het  surrealistische festijn dat draait om kunst, sociale verantwoordelijkheid, zelfexpressie en muziek is de ideale inspiratie voor een collectie.

Afstudeerders van Assistant Fashion tailor (niveau 3) (AMM 3)

Ferihan Akar - Peaky Blinders
De collectie is geïnspireerd op de populaire Britse serie Peaky Blinders. Deze serie speelt zich af in 1919 in het naoorlogse Britse Birmingham. De silhouetten en kleuren van die tijd zie je terug in de collectie.

Daphne Sozef - Post Earth
De natuur vormt de inspiratiebron voor deze collectie, de kleur groen is daar een goed voorbeeld van. Samen met een onderzoek naar verschillende stoffen en vormen is deze prachtige kleding tot stand gekomen.

Afstudeerder Opleiding Fashion tailor (niveau 4) (SMM4)

Arauna Nieuwenhuizen – Rise & Shine
Deze collectie is geïnspireerd op De Jugendstil. Een internationale kunststroming, die tussen 1880 en 1914 ontstond en bloeide. Deze stroming had de ambitie zowel de schilderkunst als de kunstnijverheid, de architectuur en damesmode ingrijpend te vernieuwen. Met deze inspiratie in combinatie met een mix van niet alledaagse stoffen en stofbewerkingen kom je elke dag fris en fruitig door.

Afstudeerder van Assistant Fashion tailor niveau 3 (AMM 3)

Roy Vogelaar - RJV
Als herfst jouw favoriete seizoen is, dan is deze collectie helemaal jouw smaak. Geïnspireerd op de kleuren van de herfst is deze urban collectie ontstaan. De combinatie van verschillende vlakken en stiksels maken de collectie interessant om naar te kijken. 

Hinde Rachi - thema: Easter
Hinde Rachi - thema: Easter

Meesterstukken & Miniaturen

Studenten van de opleiding Goud- en Zilversmeden van Vakschool Schoonhoven sluiten ieder jaar hun opleiding af met het maken van een Meesterstuk. In dit eindwerk, welke een verplicht onderdeel is van het examen, laten de studenten zien dat ze klaar zijn voor het vak als Goud- of Zilversmid. Het is dé manier om hun carrière een vliegende start te geven.

Miniaturen zijn in het klein nagemaakte objecten die er met de meest verfijnde details levensecht uitzien.

Uit de expositie in het Zilvermuseum hebben wij vandaag acht Meesterstukken en een Miniatuur digitaal in huis. Bekijk hiervan foto's op deze website of de video met de 3D scans die op de locatie Schiecentrale draait.

Achtergrondinformatie Meesterstukken & Miniaturen

De volgende Meesterstukken & een miniatuur staan op de foto’s  in de ‘slider’ op deze site:

1.  Jonas Goudappel - Gouden bril met edelstenen

Ik wil graag veel stenen gebruiken in mijn meesterstuk. Een grote inspiratiebron voor het verwerken van stenen is Maison Raksha en het bedrijf waar ik in de leer ben geweest. De Architectuur wekt mijn bijzondere interesse en heeft mij geïnspireerd tot de vormgeving van dit functionele sieraad.

2.  Simone Lokate - Collier ‘de erfenis’ zilver goud +

3.  Priscilla Segveld - Fantasy Collier: Jormungandr

Sluiting: trekslot (De tand)

Body: Vossenstaart

Uiteindes: eigen ontworpen hoofd – staart gebaseerd op oud noorse stijl

Materiaal: 925 Zilver – Vergulde elementen – Barnsteen

Delen gezwart

Mijn meesterstuk is gebaseerd op de Noorse mythologie specifiek op Jormungandr de wereld slang die zijn staart in zijn mond houdt en de wereld omcirkelt. Het wordt vaker aangeduid dat Ragnarők (het einde van de Noorse cosmos) start wanneer Jormungandr zijn staart loslaat. De slang die zijn staart in zijn mond houdt komt in vele culturen voor en is ook wel beter bekend als de Ouroboros (de eeuwige cyclus van leven en dood/schepping en vernietiging.

4.  Jessie Spitteler - Futuristische armband van zirkonium met 14K Gouden elementen. De steen in het midden is een Fancy cut amethist. De andere stenen zijn: peridoot, blauwe topaas, toermarlijn (roze en groenblauw) palm citrien, robijn en saffier. Winnaar Meesterstukken & Miniaturen expositie in het Zilvermuseum.

Cyberpunk

Uitgangspunten en bronnen voor het ontwerpen van mijn meesterstuk zijn: Schoonheidsbeelden en idealen: De verwachtingen die vervagen en/of veranderen. Het -Waarom- ziet de toekomst er zo uit en hoe komt dat? De vraag die ik mijzelf stelde om tot een concept voor het meesterstuk te komen richtte zich op ‘het er fraai uitzien’ én het functionele aspect van een sieraad.In de toekomst zullen Mensen langer leven. Het lichaam slijt, dus na een tijdje zullen er onderdelen vervangen moeten worden. In eerste instantie zal dit functioneel zijn maar als het er ook eens fraai uitziet is dat mooi mee genomen. Ook dragen mensen hun identiteit bij zich als technologische chips. We stappen steeds meer af van het eigen lichaam naar meer een eigen bewustzijn dat vervolgens naar een ander lichaam verplaatst kan worden. Dus -het lichaam- doet er straks niet meer toe...

5.  Joran van Bart - Standbeeld geabstraheerd varkensskelet

van eerste gehalte zilver, met 14 karaat geelgouden slagtanden en een massief 14 karaat geelgouden hart met 2 robijnen hangend in de ribbenkast.Het geheel is op een notenhouten voet met een kleine lade geplaatst.

Varkens/Zwijnen

Ik heb altijd al een fascinatie gehad met varkens en zwijnen. Afgelopen jaar heb ik samen met mijn vriendin een eigen varken groot mogen brengen. Hij staat nu bij een landgoed met varkenshouderij in de buurt, waar we vrijwilliger zijn geworden. We voeren en verzorgen daar iedere zondag de varkens. Het varken als dier heeft zo een nog grotere impact op mijn leven gekregen. Als je het object ziet moet er aan te zien zijn dat het om een varken gaat. Ik heb niets tegen abstraheren maar het gaat om een varken: Skelet, bot, hart. Mijn fascinatie met de natuurlijke vormen van het skelet en botten moet absoluut in mijn meesterstuk terugkomen. Dit is wat ik wil maken, waar ik mee bezig wil zijn. Mijn “Hart” volgen, dit is wat ik wil doen, en natuurlijk staat dit ook symbool voor de liefde voor mijn eigen varkens...

6.  Puck de kock - 14 karaat geel gouden armband met scharnier en bak slot. Met een parel als drukker op het bak slot. De armband bestaat uit gouden draden waar gouden ‘kwallen hoofdjes op bevestigd zijn.

De kwal

Ik heb als kind altijd al gehouden van water en mooie onderwater beelden en een kwal symboliseert het gevoel goed.De kwal is een prachtig dier in diverse vormen, maten en kleuren. Een dier dat voornamelijk bestaat uit water en buiten het water een zielig hoopje slijm is. Kwallen zijn niet alleen prachtig maar ook af en toe zeer gevaarlijk en dodelijk vanwege het gif dat ze in hun tentakels hebben. Een mooie jager en een mooie prooi want kwallen worden door vele dieren ook weer gegeten zoals een schildpad.De kwal symboliseert voor mij ook het gevoel van vrijheid dat de oceaan met zich mee draagt, een kwal gaat altijd mee met de flow (de stromingen van de oceaan.

7.    Miniatuur van Anna Boeije: zilveren fiets met gouden details

In de 3D scans video op locatie in de Schiecentrale zijn nog een aantal Meesterstukken te zien.

Hoe studeren Fashion Product Coordinator studenten af?

Onze studenten Fashion Product Coordinator tonen hun afstudeerwerk niet op de catwalk. Wat doen zij om af te studeren?

De studenten Fashion Product Coordinator studeren af met o.a. het maken van inkooporders en Fit&Make opdrachten. Ook schrijven zij concepten voor brands zoals SCOTCH & SODA of NIKE. Zie hier een voorbeeld van een onderzoek voor Nike met daarin o.a. een collectievoorstel en technische tekeningen.

Nike afstudeeropdracht

(n.b. voormalige opleidingsnaam: Junior Productmanager Fashion).

Bedankt Gispen

Gispen is sponsor van de Zadkine Fashion Graduation show 2022.

Gispen, dat is...

DUURZAAM ÉN INSPIREREND DESIGN VOOR UW WERK-, ZORG- OF LEEROMGEVING