vragen
bbl - niveau 3
  • Start:augustus
  • Start februari bij voldoende aanmeldingen
  • Crebonummer:25182
  • Duur:2 jaar
Download Brochure
Horecavak

Zelfstandig werkend kok

Als kok voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit in de keuken. Je plant de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen.

  • De opleiding

    De opleiding Zelfstandig werkend kok is een tweejarige opleiding die je volgt via de beroepsbegeleidende leerweg: een combinatie van leren en werken bij een leerbedrijf.

    • Meer over deze opleiding

      De opleiding Zelfstandig werkend kok is een tweejarige opleiding die je volgt via de beroepsbegeleidende leerweg. Dat wil zeggen dat de opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Een dag per week ga je naar school voor de theorie en de resterende dagen doe je praktijkervaring op in een SBB-erkend leerbedrijf (zie www.s-bb.nl).

      Je leert binnen de opleiding:
      • Gerechten bereiden
      • Keukenvoorraden beheren
      • Dienstverlening in de keuken vernieuwen en verbeteren
      • Leiding geven en beheerstaken uitvoeren

      Vakken en keuzedelen

      Naast vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap volg je keuzedelen waarmee je je opleiding verbreedt of verdiept. Je volgt de volgende drie keuzedelen:
      • Eetcultuur en wensen
      • Wijnkennis
      • Ondernemend gedrag

      Persoonskenmerken

      Als zelfstandig werkend kok ben je goed in het werken in een team en in staat werkprocessen en (je eigen) werkzaamheden goed te plannen. Jij gaat voor resultaat en vindt het belangrijk om je werkzaamheden goed uit te voeren. Je bent gastgericht en houdt graag rekening met de wensen van de gasten in het restaurant. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid je extra in te zetten als het druk is. Ook vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken. Het is belangrijk dat je plezier hebt in het vergroten van je eigen vakbekwaamheid en de verbetering en vernieuwing van het werkproces. Ook werk je graag aan de ontwikkeling van het assortiment en de bereidingswijzen in de keuken.
      De taken van een zelfstandig werkend kok zijn heel divers en voer je vaak tegelijkertijd uit. Het is belangrijk dat je de taken en werkzaamheden zelfstandig of in teamverband kunt uitvoeren.

    • Het verschil tussen BOL en BBL

      Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: via een beroepsopleidende leerweg (bol) of een beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Bij beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen de leerwegen.

      BOL
      BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. De meeste opleidingen bij Zadkine kun je volgen via de BOL-leerweg en het merendeel van de studenten kiest voor deze variant.

      BBL
      BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je kunt deze leerweg volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. Een aantal BBL-opleidingen kan ’s avonds worden gevolgd.

    • Leer- en stagebedrijven

      Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

    • Opleidingskosten

      Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

      Studiefinanciering

      Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

      Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

    • Toelatingseisen

      Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

      • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
      • Omdat je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
      • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
      Je kunt met de beroepsopleiding Zelfstandig werkend kok beginnen als je in het bezit bent van een van onderstaande opleidingen:

      • Diploma vmbo kader, gemengd of theoretische leerweg
      • Overgangsbewijs havo/ vwo leerjaar 3 naar 4
      • Diploma Kok mbo niveau 2

      Om aangenomen te kunnen worden dien je, indien nodig geacht, een meeloopdag bij te wonen.

      Benodigde documenten bij je intake:
      • Kopie van paspoort / ID bewijs
      • Kopie diploma – en cijferlijst
      • Doorstroomformulier 2018 (krijg je van ons toegestuurd)
      - Intakeformulier 2018 (krijg je van ons toegestuurd)

  • Locaties

    Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

    Benthemplein 15
    Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.927956599999987,4.4773594999999986)
    • Benthemplein 15

      Benthemplein 15
      3032 CC Rotterdam
      T (088) 945 24 80

      De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

      download locatiegids

      Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

  • Samenwerking

    Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Na je diploma

    Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

    • Het beroep

      Als kok voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit in de keuken. Je plant de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen. Ook hoort de bevoorrading en het bij ontvangst controleren van de producten bij jouw werk.

      Als zelfstandig werkend kok voer je daarbij een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het helpen bij de ontwikkeling en uitvoering van de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je een planning en voer je deze zelfstandig uit. Uiteraard staan collega’s en hulpkrachten je vaak bij.

    • Vervolgopleiding

      Met dit diploma kun je als zelfstandig werkend kok aan de slag. Of stroom je door naar de opleiding Gespecialiseerd restaurantkok (niveau 4).

  • Voorlichting

    Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

    • Infoshop

      De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

      Lees meer over de Zadkine Infoshop

    • Meeloopdagen

      Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

      Schrijf je in voor de meeloopdag

    • Open dagen

      Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

      Schrijf je in voor de Open dagen

  • Contact

    Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

    Stel je vraag ...

  • Extra item

    Wil jij weten hoe studenten van Zadkine Toerisme hun opleiding ervaren? Neem dan eens een kijkje op het blog van Zadkine.

bbl - niveau 3
  • Start:augustus
  • Start februari bij voldoende aanmeldingen
  • Crebonummer:25182
  • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.