vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25600
 • Duur:2,5 tot 3 jaar
Download Brochure
Veva

VeVa 3 Aankomend onderofficier grondoptreden

Helaas zijn er op dit moment geen beschikbare plaatsen meer binnen deze veiligheidsopleiding voor schooljaar 2020/2021. Daarom kun je je niet aanmelden.

Vanaf september kun je aanmelden voor schooljaar 2021/2022.

We wensen je succes met je verdere studiekeuze! 

NB: Als je je eerder aangemeld hebt en je hebt een uitnodiging ontvangen voor een voorlichting, dan ben je van harte welkom en is er nog een plek beschikbaar voor je.

De opleiding veiligheid en vakmanschap is een uitdagende opleiding die je klaarstoomt voor een baan bij defensie maar tegelijkertijd ook opleidt voor een mbo-vakdiploma. Na het afronden van de opleiding, kun je op verschillende plekken aan de slag binnen defensie. Besluit je na je opleiding dat defensie toch niets voor jou is dan heb je een erkend mbo-vakdiploma op zak. Met een VeVa diploma ben je vrijwel zeker van een baan bij defensie.

 • De opleiding

  Als Aankomend Onderofficier Grondoptreden word je opgeleid in alle militaire basisvaardigheden en krijg je daarnaast ook nog les in leidinggeven en commando voeren. Jij bent de vakman voor alle middelen en mogelijkheden van je groep. Dus heb je affiniteit met leidinggeven, vind je het leuk om voor een groep te staan en durf je beslissingen/ verantwoordelijkheid te nemen dan is deze opleiding iets voor jou. Je kunt kiezen voor een functie binnen het Korps Mariniers of bij de Koninklijke Landmacht (Luchtmobiele Brigade of Pantserinfanterie).


  Na je opleiding Aankomend Onderofficier Grondoptreden kun je solliciteren voor onderofficier bij de Landmacht (Koninklijke Militaire School). Bij de Mariniers begin je eerst als marinier en kun je later doorstromen voor onderofficier.

   • Meer over deze opleiding

    De opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) bestaat uit twee delen:

    1. Veiligheid

    2. Vakmanschap

     

    VEILIGHEID (KENNISMAKING DEFENSIE)

    Dit traject is voor alle VeVa-vakrichtingen gelijk en duurt ongeveer vier maanden. Als VeVa student ga je gedurende een aantal periodes werken aan je BPV (=stage). Dit betekent dat je stage loopt op de kazerne zodat je goed weet wat een baan bij Defensie inhoudt. Tijdens deze periode leer je de militaire basis vaardigheden (MBV), ervaar je het werken en leven op een kazerne en maak je kennis met de door jou gekozen vakrichting. Daarnaast besteed je veel aandacht aan samenwerken en sociale vaardigheden.

    VAKMANSCHAP (HET BEROEP)

    Hier leg je de basis voor het vakmanschap (de beroepsrichting). In dit stuk van de opleiding werk je praktijkgericht aan je gekozen vakrichting. Vanaf dan krijg je per week nog steeds les in veiligheid (2 dagen) maar daarnaast krijg je ook les in de vakrichting (3 dagen). Je hebt na het positief afronden van de opleiding, mits goedgekeurd door Defensie, grote kans op een baan bij Defensie. Na de opleiding heb je tevens een mbo-diploma op niveau 2 of 3 op zak. Dit geeft betere doorstroommogelijkheden, zowel binnen Defensie als later in het bedrijfsleven.

   • Keuzedelen

    Binnen de vakrichting Aankomend onderofficier grondoptreden kies je tijdens de opleiding ook voor een keuzedeel: Internationaal bewustzijn en diversiteit, Arbo niveau 3, Gezonde leefstijl, Digitale vaardigheden gevorderd, Logistieke vakkennis en vaardigheden.
   • Opleidingskosten

    Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

    Studiefinanciering

    Ben je 18 jaar of ouder, ga je een bol-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

    Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

   • Leer en stagebedrijven

    Je maakt tijdens de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap kennis met de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Landmacht. Je leert van militaire instructeurs op de kazerne en op je school de militaire basis vaardigheden (MBV). Daarnaast ervaar je het werken en leven op een kazerne en ga je op bivak. Zo maak je bij Defensie kennis met de door jou gekozen vakrichting.

   • Toelatingseisen

    Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

    • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de aanvullende vooropleidingseisen van deze opleiding.
    • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
    • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

    Vooropleidingseis

    -vmbo tl
    -vmbo kader
    -mavo 4
    -mbo 2

    Niet iedereen is geschikt voor een VeVa opleiding die jou voorbereidt op een baan bij Defensie. Omdat wij het belangrijk vinden dat je een opleiding start die bij je past, gaan we met jou aan de slag middels een intakedag.

    Op deze dag toetsen we jouw fysieke vaardigheden door je o.a. een coopertest en bootcamp te laten doen. Daarnaast kijken we ook naar competenties die horen bij het beroepsprofiel. We kijken naar je inzet, of je kunt doorzetten, of je discipline hebt, het gedrag wat je laat zien en hoe gemotiveerd je bent om deze opleiding te volgen. We vinden het ook belangrijk dat je kunt omgaan met druk, dat je kunt samenwerken en hoe je communiceert met anderen. Na het ochtendprogramma volgt er een gesprek waarin je laat zien wie je bent en motiveer je jouw keuze voor de VeVa opleiding. Ook dien je een VOG te overhandigen.

    Alle resultaten samen maken of je een positief of negatief opleidingsadvies krijgt. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

    Ben je niet door de intake heen gekomen dan kom je in aanmerking voor een gesprek bij een loopbaancoach. Deze helpt jou verder bij het zoeken naar een andere geschikte opleiding.

    Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

  1. Locaties

   Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

   De Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet. Wil je meer informatie over de Campus, bezoek dan ook eens de website campushoogvliet.nl.

   Campusplein 16
   Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
   • Campusplein 16

    Campusplein 16
    3192 CD Rotterdam Hoogvliet
    T (088) 945 4800

    Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg. DOWNLOAD LOCATIEGIDS

    In het nieuwe gebouw aan het Campusplein biedt de Zadkine Veiligheidsacademie alle opleidingen Veiligheid en Beveiliging, zowel in bol, bbl als in maatwerktrajecten en cursussen.

  2. Samenwerking

   Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

   • Wij zijn een Centrum voor Excellent Vakmanschap -Grondoptreden en Veiligheid- in opdracht van Defensie. Dat betekent dat wij de regie voeren op het opleidingsgebied van Grondoptreden en Veiligheid, voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) Deze opleidingen bieden wij samen met Defensie aan en verzorgen de doorontwikkeling. Defensie is actief betrokken bij de werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

   • Wij werken nauw samen met de Politie waar het gaat om de opleidingen Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Politie en Handhaver Toezicht en Veiligheid met keuzedeel Politie. Deze studenten lopen stage bij de Politie. Daarnaast ontwikkelen en verbeteren wij continu het onderwijs samen met de Politie. De Politie is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

   • Wij zijn een van de vier roc's in Nederland die het oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee aanbieden. De Koninklijke Marechaussee begeleid onze studenten en laat ze een kijkje in hun keuken nemen. Ook verbeteren wij continu het onderwijs met de KMAR.
  3. Na je diploma

   Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

   • Vervolgopleiding

    Je kunt doorstromen naar de interne opleidingen binnen de krijgsmacht. Is Defensie toch niets voor jou dan heb je altijd een erkend mbo-diploma op zak. Het bedrijfsleven neemt graag mensen aan die bij Defensie hebben gewerkt, omdat deze bekend staan als gedisciplineerde vakmensen.

   • Genie

    Servicemedewerker gebouwen (SMG) niveau 2

    De servicemedewerker gebouwen verricht (preventief) onderhoud in en rondom gebouwen. Dit betreft zowel (technische) installatie- als bouwtechnische en onderhoudswerkzaamheden.

    Belangrijkste werkzaamheden:

    • Verrichten van preventief onderhoud aan (technische) installaties
    • Verrichten van preventief onderhoud aan gebouwen en omgeving
    • Opsporen, analyseren en verhelpen van storingen

    Allround ondernemer klussenbedrijf (AOK) niveau 3

    Als allround ondernemer klussenbedrijf doe jij allerlei klussen in en om het huis. Maar ook bij bedrijven ben jij aan het werk. Want niet iedereen kan zelf een dakkapel plaatsen, een buitenkraan monteren, een carport of een garage maken. Handige allround ondernemers klussenbedrijf zijn dan ook overal welkom. Als allround ondernemer klussenbedrijf zorg jij ervoor dat elke klus gedaan wordt. Hoe groot of klein ook. Tijdens de opleiding Allround ondernemer klussenbedrijf leer je werkzaamheden opnemen, opmaken van een offerte, inplannen en het organiseren van het werk. Naast het vormgeven van een onderneming en het bewaken van de financiën, leer je ook je bedrijf promoten.

    Waar kun je bij Defensie aan de slag?

    Met de vakrichtingen Servicemedewerker gebouwen en Allround ondernemer klusbedrijf kun je bij Defensie terecht bij de Pantsergenie of de Constructiegenie.

    Pantsergenie

    Pantsergenisten worden ook wel de bouwvakkers van het gevechtsveld genoemd. Hun prioriteit is dan ook ondersteuning van het gevecht door het verzorgen van:

    1. Mobiliteit

    Bij mobiliteit wordt het terrein dusdanig geconditioneerd dat eigen eenheden geen hinder hebben van natuurlijke en/of kunstmatige hindernissen zoals bijvoorbeeld het oversteken van water, doorbreken van mijnenvelden en het bouwen van bruggen.

    1. Contramobiliteit

    Bij contramobiliteit werkt het net andersom. Hier ga je het terrein dusdanig conditioneren zodat vijandige eenheden moeten stoppen of sterk worden vertraagd. Dit resulteert in bijvoorbeeld het leggen van mijnen, het vernietigen van bruggen of het misleiden door valse sporen.

    Dit alles doet de pantsergenie met een divers scala aan voertuigen en materiaal zoals bergingstanks,brugleggende tanks en pantservoertuigen vol met pneumatisch gereedschap. Ook kun je als sappeur in een peloton ingedeeld worden. Sappeurs maken verdedigingswerken door het maken van bijvoorbeeld tankgrachten of door met explosieven gaten te slaan in wegen.

    Constructiegenie

    De constructiegenie is een veelzijdige eenheid binnen de Landmacht. Bij de constructiegenie werken de bouwvakkers en vaklieden van weg- en waterbouw, bouw-, installatie- en elektrotechniek. Hier zitten dus de timmermannen, metselaars, elektriciens en installateurs. Ook zijn zij de specialisten voor het aanleggen van bruggen, het bouwen van onderkomen en deze voorzien van alle faciliteiten (zoals douches). Op uitzending helpen ze bij de wederopbouw van woningen en het aanleggen van bijvoorbeeld bruggen en waterpompen. De constructiegenie heeft een erg breed scala aan verschillende voertuigen zoals graafmachines, bulldozers, hijskranen, pompinstallaties en gereedschap. Ook heeft de constructiegenie een eigen duikpeloton. Deze voeren search- en constructie-werkzaamheden uit onder water.

    En er is ook nog een CBRN compagnie. Dit zijn de specialisten op het gebied van chemische, biologische, radiologische en nucleaire middelen.

   • Grondoptreden

    1. Infanterie: Pantserinfanterie

    Bij de pantserinfanterie voer je tijdens de hoogste geweldspiraal het gevecht, samen met tankeenheden van de cavalerie. Dit is de basistaak voortvloeiend vanuit de grondwet. Als infanterist wordt je met gepantserde rupsvoertuigen naar de plek van actie gebracht. Ook kun je met gepantserde voertuigen een actie ondersteunen.

    Mogelijke (uitzend)taken kunnen zijn:

    • Bestrijden van de vijandige troepen
    • Patrouilles lopen of rijden
    • Konvooi beveiligen
    • Kamp- en persoonsbeveiliging

    Infanteristen werken met (semi)automatische wapens. Verder beschikken zij over mortieren en antitankwapens. Ook maakt de infanterie gebruik van geavanceerde communicatie-, laser- en nachtzichtapparatuur en rijden zij in de modernste voertuigen.

    1. Luchtmobiele brigade

    De Luchtmobiele brigade is een gevechtseenheid die de lucht gebruikt om zich te verplaatsen. Het verplaatsen van personeel en materieel gebeurt door middel van transporthelikopters zoals de Chinook en Cougar. Eenmaal op de grond kan de Luchtmobiele brigade gevechtsondersteuning ontvangen van aanvalshelikopters en gevechtsvliegtuigen zoals de Apache en de F16. De luchtmobiele brigade is zo’n 4500 man sterk. Binnen deze grote groep vind je allemaal verschillende specialisten.

    Zo kun je dus niet alleen infanterist worden, maar onder andere ook chauffeur, genist, stingerschutter, mortierist en schutter lange afstand. De luchtmobiele brigade is in staat om binnen 20 dagen overal ter wereld op te treden. Dit kan ook met kleine elementen van de brigade zoals bijvoorbeeld een infanteriebataljon en helikopters. Al het personeel, van soldaat en generaal tot infanterist en kok, moeten een speciale luchtmobiele opleiding volgen, die na goed gevolg de rode baret oplevert.

    1. Verkenningscavalerie

    De Verkenningscavalerie voert verkenningsopdrachten uit om informatie in te winnen voor andere eenheden. Zaken die verkent dienen te worden zijn onder andere: waar is de vijand, wat is hun sterkte, met welk materiaal zijn ze en zijn er hindernissen in het terrein. Dit doen verkenners in kleine teams. De cavalerie verkenning maakt voor deze opdrachten gebruik van een Fennek-verkenningsvoertuig. Op dit voertuig bevindt zich geavanceerde communicatie-apparatuur en ook diverse waarnemingsmiddelen waaronder een uitschuifbare waarnemerskop die in 360 graden informatie kan opnemen rondom het voertuig. De cavalerie verkenning is dus een eenheid die veelvuldig in het terrein is en daar zelfstandig optreedt.

    1. Tankcavalerie

    De tankcavalerie is net zoals de infanterie een gevechtseenheid. Maar de cavalerie zorgt voor de slagkracht. Wat vroeger paarden waren zijn nu hypermoderne gevechtstanks zoals de Leopard A6. Deze Leopard A6 heeft een gewicht van 70 ton en zelfs in ruig terrein haalt de A6 wel 80 kilometer per uur. Ook bij deze snelheid kun je nog steeds snel en zuiver vuren. Ook is hij uitgerust met een warmtebeeldsysteem, laserafstandsmeters en GPS.

    1. Veldartillerie

    De veldartillerie schiet van grote afstand op vijandelijke stellingen en installaties. Ook zorgen zij voor vuursteun aan onze eigen troepen. Met de Pantserhouwitser 2000 kunnen zij door middel van krombaanvuur wel afstanden van 40 km bereiken. Door de kromme baan en de grote schootsafstanden is het mogelijk om doelen te treffen die anders niet zichtbaar zijn. Om toch het vuur te kunnen leiden gebruikt men waarnemers in het veld; uitgerust met radio, optische middelen, laserafstandsmeters en soms ook radar. Naast de operationele taken heeft de veldartillerie ook sinds jaar en dag belangrijke ceremoniële taken zoals het afgeven van ereschoten bij staatsbezoeken en andere ceremoniële plechtigheden. Ook zijn zij ieder jaar aanwezig bij Prinsjesdag en geven daar de minuutschoten.

    1. Luchtdoelartillerie

    De luchtdoelartillerie is in staat om vijandelijke vliegtuigen en helikopters uit te schakelen. Hierbij maakt de luchtdoelartillerie gebruik van Stingerluchtdoelraketten. Deze kunnen gemonteerd zijn op de Fennek of op de MB (Mercedes Benz). Ook kunnen deze luchtdoelraketten vanaf de schouder afgevuurd worden. Met die vuurkracht is de luchtdoelartillerie in staat gebieden te beveiligen en gevechtseenheden te ondersteunen.

    1. Korps Mariniers

    De baan die wellicht het meest tot de verbeelding spreekt, is die van marinier. Als je voor marinier kiest, kies je ervoor om tot het uiterste te gaan. Maar ook voor kameraadschap en vrienden maken voor het leven. Het biedt je een ruig en uitdagend werkterrein: van ijskoude gebieden rond de poolcirkel tot de verstikkende jungle van Martinique. ‘Qua patet orbis’ luidt het motto. Dat betekent: zo wijd de wereld strekt. Bij de mariniers kun je je specialiseren als parachutist, kikvorsman, sport- of ski-instructeur. Het Korps Mariniers is het keurkorps en alleen toegankelijk voor mannen. Mannen die over een goede gezondheid beschikken.

    Een belangrijke taak van het Korps Mariniers is het deelnemen aan internationale vredesoperaties van de NAVO en de Verenigde Naties. Binnen 48 uur kunnen mariniers overal ter wereld worden ingezet. Verder is het Korps Mariniers medeverantwoordelijk voor de defensie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Kortom: als marinier vergroot je je wereld. Zowel geestelijk als fysiek.

   • Technische dienst

    Maritiem
    De medewerker algemene operationele techniek bij de Marine pleegt preventief en correctief onderhoud aan proceswerktuigen en bedient, regelt en bewaakt procesinstallaties. Voor de medewerker algemene operationele techniek ligt de nadruk op de ‘buitenkant’ van proceswerktuigen en -installaties en minder op de proces- en productenkant. Een Medewerker algemene operationele techniek draagt een redelijke mate van verantwoordelijkheid voor het voorkomen van schade aan mensen, middelen en het milieu. De kwalificatie medewerker algemene operationele techniek treft men in diverse functies aan, bijvoorbeeld als onderhoudsmedewerker, panel-operator of als installatietechnicus.

    Waar kun je bij Defensie aan de slag?

    • Matroos operationele dienst
    • Matroos technische dienst

    Matroos Operationele dienst

    Bij de Operationele Dienst van de Marine kun je alle kanten uit. Dit onderdeel houdt zich onder meer bezig met het varen en vechten van onze schepen. Jij en je teamgenoten houden met moderne computersystemen alles in een groot gebied rondom het schip goed in de gaten.

    De Operationele dienst houdt zich ook bezig met het echte zeemanswerk: onderhoud van het dek en benedenschip, uitkijken vanaf de brug, het schip sturen (roerganger) en het laden en lossen. Van het bestrijden van mijnen tot het onderhoud aan dekken, sloepen en het gereedleggen van trossen. Werkzaamheden die je in een hecht team met bevriende collega’s verricht. Als matroos Operationele dienst ben je samen met je team dan ook vaak te vinden op de brug of in de commandocentrale. Maar je werkt ook vaak samen aan dek of in het benedenschip.

    In de Operationele dienst kan je voor verschillende functies kiezen. Bijvoorbeeld zeebeeld- en luchtbeeld-operator’, die houdt radarbeelden bij van het zee- en luchtverkeer in de omgeving van het schip. De ‘zeebeeld- en onderwaterbeeld-operator’ doet hetzelfde voor het zeeverkeer maar bedient daarnaast de sonarapparatuur met het doel de onderzeeboten op te sporen. Kortom, jij bent de oren en ogen van het schip.

    Matroos technische dienst

    Wil jij ook je wereld vergroten? En je technische talenten? Een technisch bedrijf als de Marine kan niet zonder een professionele technische dienst. Jij en je teamgenoten zijn verantwoordelijk voor de (elektro)technische installaties aan boord van de schepen. Hierbij moet je denken aan voortstuwingsinstallaties, beveiligingsinstallaties, energievoorzieningsinstallaties, hydraulische systemen en platforminstallaties (koeltechniek, hydrauliek, beveiliging). Als Matroos technische dienst hou je je bezig met de controle, de bediening en het onderhoud van de installaties. Daarnaast hou je een storingsboek bij en je assisteert bij het laden en lossen van een schip. Je mag de technische centrale, de machinekamer en de werkplaats aan boord tot je werkterrein rekenen.

    Mechatronica/machinebouwer

    Steeds meer productie in bedrijven wordt geautomatiseerd. Bedrijven investeren in complexe machines waarin mechanische delen elektronisch aangestuurd en gecontroleerd worden. Als Monteur mechatronica ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties aan deze mechatronische machines. Je bent breed inzetbaar en je kunt reparaties op zowel elektronisch, mechanisch als besturingsgebied uitvoeren.

    Waar kun je bij Defensie aan de slag?

    Met de opleiding Monteur mechatronica kun je bij Defensie aan de slag bij de technische dienst. Deze is verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van al het materieel van de Landmacht.

    Bedrijfsautotechniek (BAT)

    Als bedrijfsautotechnicus voer je standaard onderhoudsbeurten uit. Controleer en vervang je banden, uitlaten, accu’s en remmen. Ook vul of ververs je olie en andere vloeistoffen, stel je lampen bij, reinig je remmen en check je oliefilters en de lucht en brandstof toevoer. Je doet metingen aan trucks om te kijken waar een probleem zit en je doet kleine reparaties. Je vervangt onderdelen en stelt ze af en je assisteert bij keuringen en inspecties aan trucks.

    Waar kun je bij Defensie aan de slag?

    Met de opleiding Bedrijfsautotechnicus kun je bij Defensie aan de slag bij de technische dienst. Deze is verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van al het materieel van de Landmacht. Omdat alle voertuigen en wapensystemen modern en geavanceerd zijn, werken alle technische mannen en vrouwen uiteraard ook met de modernste middelen en technische apparatuur. Op oefeningen en uitzendingen zijn zij druk bezig al het zwaarbelaste materieel inzetbaar te houden en alles wat gerepareerd moet worden zo snel mogelijk weer inzetbaar te krijgen.

    Omdat de voertuigen bij de landmacht zo divers zijn kun je als monteur dus zowel aan wiel- als rupsvoertuigen sleutelen. Ook kun je bij de technische dienst werken met diverse bergingsvoertuigen.

   • Verbindingen

    Medewerker ICT niveau 2
    Als medewerker ICT niveau 2 zorg je dat alle medewerkers op hun werkplek een goed functionerende computerconfiguratie hebben. Je stelt aan de hand van procedures gebruiksklare computers samen uit onderdelen en vervangt wat kapot is. Je krijgt opdrachten van bijvoorbeeld een medewerker beheer ICT of een ICT-beheerder.

    Medewerker beheer ICT, niveau 3
    De medewerker beheer ICT stelt informatiesystemen samen in stand-alone situaties en binnen een netwerkomgeving. Hij selecteert aan de hand van richtlijnen onderdelen, componenten, hulpmiddelen en gereedschap ten behoeve van de installatie. Hij test tijdens en direct na de installatie de werking en lokaliseert mogelijke fouten.

    Waar kun je bij Defensie aan de slag?
    Na je ICT opleiding kun je bij Defensie terecht bij de verbindingsdienst. De verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt alle telecommunicatieapparatuur. Denk hierbij aan lijnverbindingen, telefoon, fax, radio, computers en satellietverbindingen. Op elke oefening en uitzending gaan er verbindelaars mee om netwerken aan te leggen, aan te sluiten en vervolgens ook te onderhouden. Bij de verbindingsdienst bevindt zich ook de EOV (elektronische oorlogsvoering). Met deze voertuigen kun je andere netwerken  storen en dus ook uitschakelen. Verder kun je andere netwerken uitluisteren en verstoren. Bij de dienst lopen de vakmensen van alle mogelijke communicatiesystemen.

  4. Voorlichting

   Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

   • Voorlichtingsavonden VeVa

    Voor het komende schooljaar 2020/2021 organiseren wij zoals gebruikelijk een aantal voorlichtingsavonden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zowel de toekomstige student als zijn ouders/verzorgers zo goed mogelijk voor te lichten. Deze bijeenkomsten zullen ook dit schooljaar gehouden worden in de aula van de Veiligheidsacademie, Campusplein 16, Hoogvliet.

    De voorlichtingen starten om 19.00 en nemen ongeveer 2 uur in beslag (inloop 18.30 uur).

    Donderdag 26 september 2019

    Donderdag 14 november 2019

    Donderdag 21 november 2019

    Vrijdag 17 januari 2020 (Let op: voorlichting start op deze dag om 16.30 uur en eindigt om 18.00 uur!)

    Zaterdag 18 januari 2020(Let op: voorlichting start op deze dag om 11.00 uur en eindigt om 13.00 uur!)

    Donderdag 6 februari 2020

    Donderdag 19 maart 2020

    Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst is verplicht om je te kunnen inschrijven!

    Om te kunnen deelnemen aan een van deze bijeenkomsten dien je je aan te melden via de groene aanmeldbutton op deze pagina. Om je te verzekeren van een opleidingsplaats is het van groot belang dat je je snel aanmeldt voor één van de hierboven genoemde bijeenkomsten.

   • Open dagen

    Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

    Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

    De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

    We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   • Meeloopdagen

    Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

    We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

    Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

   • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

    Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

    Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

  5. MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
   Ik meld mij aan
  6. Contact

   Informatieaanvraag VeVa niveau 3

  bol - mbo niveau 3
  • Start:augustus 2020
  • Crebonummer:25600
  • Duur:2,5 tot 3 jaar
  Cookies

  Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.