vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2019
 • Crebonummer:25418
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Veva

Veva 3 Medewerker beheer ICT

Helaas zijn er op dit moment geen beschikbare plaatsen meer binnen deze veiligheidsopleiding. Daarom kun je je niet aanmelden. Vanaf september kun je je aanmelden voor schooljaar 2020-2021. We wensen je succes met je verdere studiekeuze! 

Dit is de pagina van VeVa Medewerker beheer ICT, één van de vakrichtingen van de hoofdopleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa).

 • De opleiding

  Met de vakrichting ICT kun je aan de slag bij de landmacht of de luchtmacht. Bij de landmacht ga je aan de slag bij de Verbindingsdienst, waar je ervoor zorgt dat alle eenheden aangestuurd kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren. Bij de luchtmacht ga je werken bij de CIS/ICT helpdesk, waar je telecommunicatiesystemen, pc’s en telefoonverbindingen onderhoudt. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een ICT-functie in het bedrijfsleven.

  Er is nog beperkt ruimte voor deze opleiding (door de grote hoeveelheid aanmeldingen en het beperkt aantal beschikbare plaatsen). Je kunt je nog steeds inschrijven, maar wel onder voorbehoud van beschikbare plekken. Je krijgt hierover na inschrijving bericht.

  Vanaf schooljaar 2018-2019 is er weer voldoende plaats en zien we je aanmelding ook graag tegemoet.

   

  Veva-film door ICT-student Joost.

  • Meer over deze VeVa vakrichting

   De medewerker beheer ICT stelt informatiesystemen samen in stand-alone situaties en binnen een netwerkomgeving. Hij selecteert aan de hand van richtlijnen onderdelen, componenten, hulpmiddelen en gereedschap ten behoeve van de installatie. Hij test tijdens en direct na de installatie de werking en lokaliseert mogelijke fouten.

   Waar kun je bij Defensie aan de slag? 

   Na je ICT opleiding kun je bij Defensie terecht bij de verbindingsdienst. De verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt alle telecommunicatieapparatuur. Denk hierbij aan lijnverbindingen, telefoon, fax, radio, computers en satellietverbindingen. Op elke oefening en uitzending gaan er verbindelaars mee om netwerken aan te leggen, aan te sluiten en vervolgens ook te onderhouden. Bij de verbindingsdienst bevindt zich ook de EOV (elektronische oorlogsvoering). Met deze voertuigen kun je andere netwerken  storen en dus ook uitschakelen. Verder kun je andere netwerken uitluisteren en verstoren. Bij de dienst lopen de vakmensen van alle mogelijke communicatiesystemen.

   Bij deze opleiding volg je het vaste keuzedeel: Veiligheid & Vakmanschap 3

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de aanvullende vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Vooropleidingseis:
   -vmbo tl
   -vmbo kader
   -havo 4

   Niet iedereen is geschikt voor een VeVa opleiding die jou voorbereidt op een baan bij Defensie. Omdat wij het belangrijk vinden dat je een opleiding start die bij je past, gaan we met jou aan de slag middels een intakedag.

   Op deze dag toetsen we jouw fysieke vaardigheden door je o.a. een coopertest en bootcamp te laten doen. Daarnaast kijken we ook naar competenties die horen bij het beroepsprofiel. We kijken naar je inzet, of je kunt doorzetten, of je discipline hebt, het gedrag wat je laat zien en hoe gemotiveerd je bent om deze opleiding te volgen. We vinden het ook belangrijk dat je kunt omgaan met druk, dat je kunt samenwerken en hoe je communiceert met anderen. Na het ochtendprogramma volgt er een gesprek waarin je laat zien wie je bent en motiveer je jouw keuze voor de VeVa opleiding. Ook dien je een VOG te overhandigen.

   Alle resultaten samen maken of je een positief of negatief opleidingsadvies krijgt. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

   Ben je niet door de intake heen gekomen dan kom je in aanmerking voor een gesprek bij een loopbaancoach. Deze helpt jou verder bij het zoeken naar een andere geschikte opleiding.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Campusplein 16
  Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
  • Campusplein 16

   Campusplein 16
   3192 CD Rotterdam Hoogvliet
   T (010) 303 32 30

   Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg. DOWNLOAD LOCATIEGIDS

   In het nieuwe gebouw aan het Campusplein biedt de Zadkine Veiligheidsacademie alle opleidingen Veiligheid en Beveiliging, zowel in bol, bbl als in maatwerktrajecten en cursussen.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Je kunt hierna doorstromen naar de interne opleidingen binnen Defensie. Is Defensie toch niets voor jou dan heb je altijd een erkend mbo-diploma op zak. Het bedrijfsleven neemt graag mensen aan die bij Defensie hebben gewerkt, omdat deze bekend staan als gedisciplineerde vakmensen.
  • Beroepen

   Na je ICT opleiding kun je bij Defensie terecht bij de verbindingsdienst. De verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt alle telecommunicatieapparatuur. Denk hierbij aan lijnverbindingen, telefoon, fax, radio, computers en satellietverbindingen. Op elke oefening en uitzending gaan er verbindelaars mee om netwerken aan te leggen, aan te sluiten en vervolgens ook te onderhouden. Bij de verbindingsdienst bevindt zich ook de EOV (elektronische oorlogsvoering). Met deze voertuigen kun je andere netwerken  storen en dus ook uitschakelen. Verder kun je andere netwerken uitluisteren en verstoren. Bij de dienst lopen de vakmensen van alle mogelijke communicatiesystemen.
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Voorlichtingsavonden VeVa

   Voor het komende schooljaar 2019/2020 organiseren wij zoals gebruikelijk een aantal voorlichtingsavonden voor de Veiligheidsacademie.

   Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zowel de toekomstige student als zijn/haar ouders/verzorgers zo goed mogelijk voor te lichten. De bijeenkomsten zullen dit schooljaar gehouden worden in de aula van de Veiligheidsacademie, Campusplein 16, Hoogvliet.

   • Donderdag 20 september 2018 (week 39) voorlichtingsavond
   • Donderdag 8 november 2018 (week 45) voorlichtingsavond
   • Donderdag 15 november 2018 (week 46) Info dag en voorlichtingsavond
   • Vrijdag 18 januari 2019:  16.00-17.30 (tijdens Open Dag)
   • Vrijdag 18 januari 2019:  18.00-19.30 (tijdens Open Dag)
   • Zaterdag 19 januari 2019: 12.00 - 13.30 uur (tijdens Open Dag)
   • Donderdag 7 februari 2019 (week 6) voorlichtingsavond
   • Dinsdag 12 maart 2019 (week 7) Info dag
   • Donderdag 21 maart 2019 (week 12) voorlichtingsavond
   • Dinsdag 7 mei 2019 voorlichtingsavond

   Meer informatie

   De voorlichtingen starten 19.00 uur en nemen +/- 2 uur in beslag (inloop vanaf 18.30 uur). Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst is verplicht. Om te kunnen deelnemen aan een van deze bijeenkomsten

   • meld je je aan via www.zadkine.nl/veiligheidsacademie.
   • klik je op Toon alle opleidingen en
   • zoek je de opleiding van je keuze. Daar vind je de groene button Aanmelden. Volg dan de instructies die je daar ziet.

   Om je te verzekeren van een opleidingsplaats is het van groot belang dat je je snel aanmeldt voor één van de hieronder genoemde bijeenkomsten.

   Locatie

   Campusplein 16, Hoogvliet

   Bekijk deze locatie en route

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Informatieaanvraag VeVa ICT

bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2019
 • Crebonummer:25418
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.