vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25137
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Commercie

Vestigingsmanager groothandel

Als vestigingsmanager werk je als manager van één of meerdere vestigingen van een groothandelsbedrijf. Je coördineert alle werkzaamheden en bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzetdoelstellingen. Je geeft leiding aan je team en houdt de personeelsadministratie bij. Daarnaast coördineer je het logistieke proces en beheer je de voorraad. Ook zorg je voor de promotie van jouw vestiging.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding leer je hoe je een vestiging van een groothandelsbedrijf leidt. Je leert bijvoorbeeld hoe je verkoopcijfers analyseert, zodat je weet of je de omzetdoelstellingen behaalt. Ook leer je alles wat bij het logistieke proces komt kijken, zoals het beheren van de voorraad en de goederenstroom binnen je vestiging. Ben jij ondernemend en commercieel? Kun je goed beslissingen nemen? Dan vind je deze opleiding vast interessant. 

   

  • Meer over deze opleiding

   Je wordt opgeleid om een vestiging van een groothandels bedrijf te leiden. Dit kun je vergelijken met bedrijfsleider in een winkel. Je leert onder andere hoe je:

   • het beleid van het hoofdkantoor vertaalt naar de eigen vestiging
   • de verkoopcijfers moet analyseren
   • ervoor kunt zorgen dat je de juiste medewerkers aanneemt
   • toezicht houdt op het logistieke proces in een vestiging en hoe je dit proces begeleidt. Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je moet namelijk leren waar de producten binnen komen, waar ze vervolgens naartoe gaan en wie hiermee te maken hebben binnen een vestiging
   • de voorraad bewaakt en producten kunt bijbestellen
   • een klant benadert en met hem/haar een verkoopgesprek voert
   • onderhandelt met een klant en hoe je omgaat met klachten

   Projecten
   Naast de theorielessen werk je aan projecten. Samen met je studiegenoten zet je bijvoorbeeld een fictief bedrijf op. Hiervoor schrijf je een ondernemingsplan. Je kijkt dan bijvoorbeeld naar de kosten voor een pand en personeel en je zoekt uit of je product rendabel is. Ook leer je hoe je leiding moet geven aan een team. Natuurlijk krijg je hierbij goede begeleiding van onder andere een studieloopbaanbegeleider.

   Sprintopleiding is maatwerk
   De opleiding duurt maximaal 3 jaar. Denk jij dat je ervoor in aanmerking komt om de opleiding versneld te doen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

    

    

  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Naast kosten voor cursus- of lesgeld zijn er nog kosten voor boeken, verzekeringen, excursies en andere activiteiten.

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Aanvullend op de wettelijke eisen adviseren we je om je alleen aan te melden voor deze opleiding als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

   • Een voldoende voor economie of wiskunde op het behaalde vmbo-diploma.
   • Voor instromers vanuit de havo: op het overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 een voldoende voor Nederlands, een moderne vreemde taal en economie of wiskunde.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.927956599999987,4.4773594999999986)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma ben je vestigingsmanager groothandel en kun je gaan werken in de groothandel, binnen uiteenlopende formules, in zowel de food- als non-foodsector. Of je start je eigen bedrijf. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

   Het beroep vestigingsmanager groothandel

   Als vestigingsmanager werk je als manager van één of meerdere vestigingen van een groothandelsbedrijf. Je bent ondernemend binnen de bandbreedte die je gegeven wordt door de centrale organisatie. Je coördineert alle werkzaamheden. Je vertaalt bijvoorbeeld het beleid van het hoofdkantoor naar jouw vestiging. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het behalen van de omzetdoelstellingen. Je houdt dit dan ook goed in de gaten en rapporteert hierover aan het hoofdkantoor. Ook zorg je ervoor dat je de juiste mensen aanneemt. Je geeft leiding aan je team en houdt de personeelsadministratie bij. Daarnaast coördineer je het logistieke proces en beheer je de voorraad. Ook zorg je voor de promotie van jouw vestiging. Jij zorgt ervoor dat je medewerkers de markt benaderen en klanten werven. Je houdt in de gaten of dit proces goed gaat. Als vestigingsmanager heb je brede en specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van vormgeving van beleid, lokale marketing en inkoop.

   Past dit beroep bij jou?

   Je bent klantgericht, ondernemend en representatief en kunt goed functioneren in teamverband. Je hebt een commerciële en professionele instelling. Je kunt jouw ideeën op overtuigende wijze brengen en anderen enthousiasmeren. Ook ben je goed in rekenen en heb je goede communicatieve vaardigheden om je adequaat te kunnen presenteren en helder uit te kunnen drukken. Herken jij jezelf hierin? Dan vind je dit beroep vast interessant.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo

   Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Commerciële Economie, Small Business & Retail Management of een Associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25137
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.