vragen
bbl - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25372
 • Duur:2 jaar
Download Brochure
Logistiek

Logistiek teamleider deeltijdopleiding

Let op: deze deeltijdopleiding wordt in schooljaar 2019-2020 aangeboden indien er genoeg aanmeldingen zijn.

Als je in de sector logistiek werkt, ben je de schakel tussen fabrikanten en winkels. In de logistiek heb je te maken met goederen uit de hele wereld. Deze goederen verkopen fabrikanten door aan de detailhandel. Je bent verantwoordelijk voor het vervoer en opslag van deze goederen.

 • De opleiding

  Als logistiek teamleider geef je leiding aan (assistent) logistiek medewerkers. Je coördineert en werkt zelf ook mee aan ontvangst, controle en opslag van goederen, het verzamelen en verzendklaar maken van goederen en de inventarisatie van de voorraad. Je plant de inzet van je medewerkers en de benodigde middelen. Je bent verantwoordelijk voor het juiste gebruik en het onderhoud van de middelen. Je bespreekt tijdens het overleg met je leidinggevende de behaalde resultaten en geeft advies over de planning, de gewerkte uren, het ziekteverzuim en de omzet.

  • Meer over deze opleiding

   Let op: deze deeltijdopleiding wordt in schooljaar 2019-2020 aangeboden indien er genoeg aanmeldingen zijn. 

   Deze opleiding duurt 2 jaar. Eénmaal per week volg je 's middags en 's avonds theorielessen (14:30 - 21:00). Daarnaast werk je 24 uur per week in een magazijn dat goedgekeurd is door de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Naast logistieke theorie en praktijk krijg je de vakken Nederlands en rekenen. We beoordelen je op je kennis, vaardigheden en de werkhouding die nodig is voor het beroep. Dit toon je aan tijdens een proeve van bekwaamheid. Ook krijg je theorie-examens.

   Tijdens je opleiding kun je het certificaat ‘Veilig werken met de vorkhef- en reachtruck’ behalen.

   Als logistiek teamleider is het belangrijk dat je medewerkers kunt aansturen en begeleiden. Je moet beslissingen durven nemen en activiteiten kunnen opstarten. Je moet om kunnen gaan met veranderingen en werkdruk. Daarnaast ben je collegiaal en kun je goed samenwerken.

   Als logistiek teamleider is het belangrijk dat je de medewerkers aanstuurt en begeleidt. Je durft beslissingen te maken en activiteiten op te starten. Je gaat goed om met veranderingen, hoge werkdruk en tegenslagen. Daarnaast is het belangrijk dat je collegiaal bent en goed samenwerkt.   De opleiding Logistiek teamleider avondopleiding

   De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar, afhankelijk van je inzet en resultaten. Ons onderwijs is heel praktijkgericht. Wij denken dat door het werk echt te doen, je het snelste leert. Uiteraard wordt de praktijk ondersteund door de bijbehorende theorie. We werken daarbij met herkenbare projectlessen en thema's. Dat zorgt voor een afwisselende en uitdagende studie. De stage (bpv) bestaat het 1e leerjaar uit tien aaneengesloten weken bij een bedrijf en in het 2e en 3e leerjaar zelfs 15 aaneengesloten weken. 

   Naast logistieke theorie en praktijk krijg je de vakken Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast specialiseer je jezelf door het kiezen voor één keuzedeel: Duurzaamheid in het Beroep, Ondernemend Gedrag of Engels in het Beroep. Ook kun je het certificaat 'Veilig werken met de vorkhef- en reachtruck' en het diploma 'Basisveiligheid voor leidinggevenden' (VCA+) behalen. 

   We beoordelen je op je kennis, vaardigheden en de werkhouding die nodig is voor het beroep. Dit toon je aan tijdens een proeve van bekwaamheid. Ook krijg je theorie-examens. 

   Persoonkenmerken

   Van een Logistiek teamleider verwacht een werkgever dan hij kan beslissen en activiteiten kan initiëren. Het begeleiden van collega's is van belang, alsmede het kunnen samenwerken en kunnen overleggen. Tijdens zijn opleiding leert de Logistiek teamleider kwaliteit te leveren door het maken van duidelijke rapportages, het laten uitvoeren van procedures en het opvolgen van instructies. Het werken in de logistieke sector vraagt om organisatie talent, het flexibel kunnen zijn en met druk om kunnen werken.

   Na je diploma?

   Met dit diploma op zak ben je logistiek teamleider en werk je bij een magazijn van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de handels- en transportsector. Wil je doorstuderen? Je kunt doorstromen naar de opleiding Logistiek supervisor of een andere logistieke opleiding op niveau 4.

   Meeloopdag

   Vind je het lastig een goede opleidingskeuze te maken? Misschien is een meeloopdag iets voor jou.
   Tijdens een meeloopdag ga je samen met een student van Zadkine een dag naar school bij een opleiding van jouw interesse. Op die manier zie je precies wat een opleiding inhoudt, hoor je ervaringen van studenten en proef je de sfeer op de locatie. Wil je een dag meelopen? Neem dan contact op met de locatie: Aluminiumstraat 25, tel: 088-9451000.


    

  • Keuzedelen

   Tijdens je opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor twee keuzedelen: Duurzaamheid in het Beroep, Ondernemend Gedrag, Import & Exportdocumenten of Engels in het Beroep.
  • Het verschil tussen bol en bbl

   Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: via een beroepsopleidende leerweg (bol) of een beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Bij beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen de leerwegen.

   BOL
   BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. De meeste opleidingen bij Zadkine kun je volgen via de BOL-leerweg en het merendeel van de studenten kiest voor deze variant.

   BBL
   BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je kunt deze leerweg volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. Een aantal BBL-opleidingen kan ’s avonds worden gevolgd.

  • Leer- en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. 

  • Opleidingskosten

   Opleidingskosten

   Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor de bol) of cursusgeld (voor de bbl) te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar.

   Voor het volgen van de opleiding dien je studiemateriaal aan te schaffen, zoals een boekenpakket. Ook zijn er kosten van ca. € 50,- verbonden aan het examen VCA (+). 

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten 

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl


  • Toelatingseisen


   Vooropleiding

   Je kunt de opleiding Logistiek teamleider starten als je minimaal een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg bezit (met economie of wiskunde en een moderne vreemde taal). Een overgangsbewijs naar havo-3 of een vergelijkbaar diploma is ook voldoende. Magazijnmedewerkers/Logistiek medewerkers kunnen sowieso de opleiding starten. De definitieve toelating tot deze opleiding hangt voor iedereen af van een intakegesprek.

   • mbo 2
   • vmbo kader
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Aluminiumstraat 25-29
  Aluminiumstraat 25-29, 3067 GS, Rotterdam Alexander (51.9490588,4.541968)
  • Aluminiumstraat 25-29

   Aluminiumstraat 25-29
   3067 GS Rotterdam Alexander
   T (088) 945 44 00

   Opleidingen in de richting Logistiek.
   Download locatiegids

   De locatie Aluminiumstraat is dé locatie voor alle logistieke opleidingen en van Zadkine Logistiek College.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Onze Partner Sandvik is al jarenlang een van de voorbeelden voorbeeld van hoe je om moet gaan met stagiaires. In de laatste vier jaar is Sandvik twee keer gekozen tot beste stagebedrijf. De begeleiding van studenten en de terugkoppeling zijn altijd perfect. Bij het begin van de stage krijgen de studenten direct een stageschema. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en met welke vaardigheden ze te maken krijgen. Ook zijn er studenten in vaste dienst gekomen na hun opleiding bij Zadkine logistiek.

  • Wij werken nauw samen met het Erasmus MC. Hier werken meer dan 14.000 werknemers en worden in jaarlijks meer dan 50.000 operaties uitgevoerd. Je kunt je voorstellen dat hier veel bevoorrading voor nodig is en een complex logistiek proces. Onze studenten kunnen bij het Erasmus MC stage-ervaring opdoen. Hierbij worden de studenten op een inspirerende wijze begeleid.

  • Bij Zegro lopen er zo’n 60 studenten per schooljaar stage. Zegro begeleid deze studenten met heel veel enthousiasme en professionaliteit. Ook studenten met een rugzak zijn van harte welkom. Deze studenten worden extra gestimuleerd en er wordt veel persoonlijke aandacht aan ze geschonken zodat ze vaak opbloeien. Ook kunnen studenten soms in de schoolvakanties geld bijverdienen. Zegro geeft rondleidingen aan alle klassen van Zadkine Centrum voor Logistiek en ze geven regelmatig een gastcollege over houding op de werkvloer.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Beroepen

   Met dit diploma op zak ben je logistiek teamleider en kun je werken in diverse magazijnen in de handels- of transportsector. Je kunt ook doorstromen naar een andere logistieke opleiding.

   Als logistiek teamleider geef je leiding. Daarnaast coördineer je en werk je ook mee bij ontvangst, controle en opslag van goederen, het verzamelen en verzendklaar maken van goederen en bij het inventariseren van de voorraad. Je plant de inzet van je medewerkers en de benodigde middelen. Je bent verantwoordelijk voor het juiste gebruik en onderhoud van de middelen. Je bespreekt tijdens het overleg met je leidinggevende de behaalde resultaten en doet verbetervoorstellen met betrekking tot de planning, gewerkte uren, ziekteverzuim en de omzet. 

  • Vervolgopleiding

   Je kunt doorstromen naar een logistieke opleiding op niveau 4.
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over Meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

 • Contact

  • Zadkine Aluminiumstraat 25 29
   Receptie Logistiek College
   088 - 945 44 00

  Stel je vraag ...

bbl - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25372
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.