vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25409
 • Duur:2 tot 3 jaar
Download Brochure
Particuliere of publieke sector

Handhaver toezicht en veiligheid (+ Politie)

Helaas zijn er op dit moment geen beschikbare plaatsen meer binnen deze veiligheidsopleiding voor schooljaar 2020/2021. Daarom kun je je niet aanmelden.

Vanaf september kun je aanmelden voor schooljaar 2021/2022.

We wensen je succes met je verdere studiekeuze! 

NB: Als je je eerder aangemeld hebt en je hebt een uitnodiging ontvangen voor een voorlichting, dan ben je van harte welkom en is er nog een plek beschikbaar voor je.


Veiligheid is vandaag de dag een heel belangrijk thema. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector besteden daarom veel aandacht aan veiligheid. Veel overheids- instellingen, zoals Politie, Handhaving, Defensie en de politiek, borgen deze veiligheid. Kies je voor een baan in deze sector, dan zit je goed. Ook in de toekomst.

 • De opleiding

  We leiden je op tot Handhaver toezicht & veiligheid. Het is belangrijk dat je goed met verschillende mensen kunt omgaan. Je weet precies op welke toon je met ze moet praten. Je hebt snel in de gaten wat er aan hand is. Je blijft altijd rustig en zorgt ervoor dat anderen dat ook blijven.

  • Meer over deze opleiding

   In deze opleiding leer je veel vanuit praktijksituaties. Je gaat vijf dagen per week naar school en loopt per
   schooljaar tien weken stage bij Handhaving en/of Douane (leerjaar 1) en Handhaving en/of Politie (leerjaar 2).

   Tijdens de opleiding ga je op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerdoelen centraal staat. De vakken die je krijgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)- certificaat en de verbetering van je kansen bij een sollicitatie bij de Politie.

   Aan het eind van schooljaar 1 kun je kiezen uit twee keuzedelen: Drank- en horecawet of Politie. Als je kiest
   voor Drank- en Horecawet, dan duurt de opleiding 2 jaar. Indien je keuzedeel Politie volgt, dan duurt de HTV
   opleiding 3 jaar. Na afronding van dit keuzedeel, is het mogelijk om je opleiding bij de Politieacademie met een jaar te verkorten. Je volgt wel altijd eerst de sollicitatieprocedure van de Politie om voor een interne opleiding bij Politie in aanmerking te komen.
  • Keuzedelen

   Tijdens je opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor een keuzedeel: HTV-Politie of Drank & horeca.

   Als je het keuzedeel HTV-Politie volgt, dan is het mogelijk om het politieonderwijs met een jaar te verkorten. Je doorloopt wel eerst de reguliere politiekeuring om te zien of je geschikt bent voor een baan bij de Politie. HTV-Politie geeft niet automatisch toegang tot de politieopleidingen.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Leer- en stagebedrijven

   Je loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving.

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de aanvullende vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

    

   Vooropleidingseisen:

   -vmbo kader
   -Aan te bevelen: Minimaal vmbo TL vanwege de studiebelasting

    

   Aanvullende eisen

   • Voldoen aan specifieke plaatsingscriteria Politie (o.a. milieu- en antecedentenonderzoek) 
   • Sporttest
   • AMN test

   Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, houden wij bij toelating rekening met de hiervoor genoemde aan te bevelen punten. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

   Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

 • Locaties

  De Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet. Wil je meer informatie over de Campus, bezoek dan ook eens de website campushoogvliet.nl.

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Campusplein 16
  Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
  • Campusplein 16

   Campusplein 16
   3192 CD Rotterdam Hoogvliet
   T (088) 945 4800

   Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg. DOWNLOAD LOCATIEGIDS

   In het nieuwe gebouw aan het Campusplein biedt de Zadkine Veiligheidsacademie alle opleidingen Veiligheid en Beveiliging, zowel in bol, bbl als in maatwerktrajecten en cursussen.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Wij werken nauw samen met de Politie waar het gaat om de opleidingen Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Politie en Handhaver Toezicht en Veiligheid met keuzedeel Politie. Deze studenten lopen stage bij de Politie. Daarnaast ontwikkelen en verbeteren wij continu het onderwijs samen met de Politie. De Politie is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Onze studenten Beveiliger 2 met een oriëntatiejaar of Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen stage bij handhaving. Daarnaast verzorgen wij maatwerk trajecten voor scholing van medewerkers van Handhaving. Handhaving is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Wij zijn een van de vier roc's in Nederland die het oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee aanbieden. De Koninklijke Marechaussee begeleid onze studenten en laat ze een kijkje in hun keuken nemen. Ook verbeteren wij continu het onderwijs met de KMAR.
 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Je kunt doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie.

   Als je na het behalen van je diploma een positief advies van het opleidingsteam verwerft, heb je recht op een plaats in de selectieprocedure van de Politie (voor toelating tot deze selectieprocedure moet je wel minimaal zeventien jaar en zes maanden zijn en geen strafblad hebben). De Politie stelt nog andere aanvullende voorwaarden, waarvan we je tijdens de voorlichting op de hoogte zullen brengen.

  • Beroepen

   Je bent een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Dat betekent dat je bepaalde strafbare feiten opspoort en mag ingrijpen. Je krijgt de bevoegdheden die passen bij je functie. Bij parkeerovertredingen heb je andere bevoegdheden dan bij geluidoverlast. Afhankelijk van je functie mag je mensen staande houden en boetes geven. Je werkt op verschillende plekken (bijvoorbeeld stadscentra, woonwijken of bij events). Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in je uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

   Het is belangrijk dat je goed met verschillende mensen kunt omgaan. Je weet precies op welke toon je met ze moet praten. Je hebt snel in de gaten wat er aan hand is. Je blijft altijd rustig en zorgt ervoor dat anderen dat ook blijven.

 • Voorlichting

  Voor het komende schooljaar 2020/2021 organiseren wij zoals gebruikelijk een aantal voorlichtingsavonden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zowel de toekomstige student als zijn ouders/verzorgers zo goed mogelijk voor te lichten. Deze bijeenkomsten zullen ook dit schooljaar gehouden worden in de aula van de Veiligheidsacademie, Campusplein 16, Hoogvliet.


  Dinsdag 26 november 2019

  Donderdag 12 december 2019

  Dinsdag 14 januari 2020

  Vrijdag 17 januari 2020 (Open dag, géén voorlichting)

  Zaterdag 18 januari 2020 (Open dag, géén voorlichting)

  Dinsdag 28 januari 2020

  Dinsdag 18 februari 2020

  Donderdag 5 maart 2020

   

  De voorlichtingen starten 19.00 uur en nemen +/- 2 uur in beslag. (inloop 18.30 uur)

  Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst is verplicht om je te kunnen inschrijven!

  Om te kunnen deelnemen aan een van deze bijeenkomsten dien je je aan te melden via de groene aanmeldbutton. Om je te verzekeren van een opleidingsplaats is het van groot belang dat je je snel aanmeldt voor één van de hierboven genoemde bijeenkomsten.


  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Vakschool Schoonhoven is op 5 november 2020 (15.00-20.00).

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen? Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past.

   Uit heel Nederland

   De studenten van Vakschool Schoonhoven komen uit heel Nederland en soms daarbuiten. Daarom nemen wij niet alleen deel aan de Open dagen van Zadkine, maar trekken wij ook het land in om op tal van Onderwijsbeurzen aanwezig te zijn en studenten voor te lichten over onze mogelijkheden.

   Dit is onze kalender voor 2020-2021:

   • donderdag 5 november 2020, 15.00 uur - 20.00 uur.
   • Nacht van het Zilver, vrijdag 12 december 2020, 18.00 uur - 00.00 uur.
   • vrijdag 15 januari 2021, 15.00 uur - 20.00 uur.
   • zaterdag 16 januari 2021, 10.00 uur - 14.00 uur.
   • dinsdag 9 maart 2021, 15.00 uur - 20.00 uur.
   • maandag 24 mei 2021, Open dag Vakschool Schoonhoven tijdens de Nationale Zilverdag in Schoonhoven, 10.00 uur - 17.00 uur.

   Bekijk een YouTube van de Open dag

  • Meeloopdagen

   Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Contact


  Informatieaanvraag HTV met brugjaar Politie

bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25409
 • Duur:2 tot 3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.