vragen
bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25409
 • Duur:2 tot 3 jaar
Download Brochure
Particuliere of publieke sector

Handhaver toezicht en veiligheid (+ Politie)

Veiligheid is vandaag de dag een heel belangrijk thema. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector besteden daarom veel aandacht aan veiligheid. Veel overheids- instellingen, zoals Politie, Handhaving, Defensie en de politiek, borgen deze veiligheid. Kies je voor een baan in deze sector, dan zit je goed. Ook in de toekomst.

 • De opleiding

  We leiden je op tot Handhaver toezicht & veiligheid. Daarnaast bereiden we je voor op een sollicitatie bij de Politie. Het is belangrijk dat je goed met verschillende mensen kunt omgaan. Je weet precies op welke toon je met ze moet praten. Je hebt snel in de gaten wat er aan hand is. Je blijft altijd rustig en zorgt ervoor dat anderen dat ook blijven.

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Je leert veel vanuit praktijksituaties. Je gaat vijf dagen per week naar school en loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving. De vakken die je krijgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)- diploma en de verbetering van je kansen bij een politiesollicitatie.

   Tijdens de opleiding ga je op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerpunten centraal staat. Later in het jaar volgt een projectweek met dezelfde doelstelling.

  • Keuzedelen

   Tijdens je opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor een keuzedeel: HTV-Politie of Drank & horeca.

   Als je het keuzedeel HTV-Politie volgt, dan is het mogelijk om het politieonderwijs met een jaar te verkorten. Je doorloopt wel eerst de reguliere politiekeuring om te zien of je geschikt bent voor een baan bij de Politie. HTV-Politie geeft niet automatisch toegang tot de politieopleidingen.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Leer- en stagebedrijven

   Je loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving.

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

    

   Vooropleidingseisen:

   -vmbo kader
   -Aan te bevelen: Minimaal vmbo TL vanwege de studiebelasting

    

   Aanvullende eisen

   • Voldoen aan specifieke plaatsingscriteria Politie (o.a. milieu- en antecedentenonderzoek) 
   • Sporttest
   • AMN test

   Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, houden wij bij toelating rekening met de hiervoor genoemde aan te bevelen punten. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

   Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

 • Locaties

  De Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet. Wil je meer informatie over de Campus, bezoek dan ook eens de website campushoogvliet.nl.

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Campusplein 16
  Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
  • Campusplein 16

   Campusplein 16
   3192 CD Rotterdam Hoogvliet
   T (010) 303 32 30

   Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg.

   DOWNLOAD LOCATIEGIDS

   In het nieuwe gebouw aan het Campusplein biedt de Zadkine Veiligheidsacademie alle opleidingen Veiligheid en Beveiliging, zowel in bol, bbl als in maatwerktrajecten en cursussen.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Wij werken nauw samen met de Politie waar het gaat om de opleidingen Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Politie en Handhaver Toezicht en Veiligheid met keuzedeel Politie. Deze studenten lopen stage bij de Politie. Daarnaast ontwikkelen en verbeteren wij continu het onderwijs samen met de Politie. De Politie is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Onze studenten Beveiliger 2 met een oriëntatiejaar of Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen stage bij handhaving. Daarnaast verzorgen wij maatwerk trajecten voor scholing van medewerkers van Handhaving. Handhaving is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Wij zijn een van de vier roc's in Nederland die het oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee aanbieden. De Koninklijke Marechaussee begeleid onze studenten en laat ze een kijkje in hun keuken nemen. Ook verbeteren wij continu het onderwijs met de KMAR.
 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Je kunt doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie.

   Als je na het behalen van je diploma een positief advies van het opleidingsteam verwerft, heb je recht op een plaats in de selectieprocedure van de Politie (voor toelating tot deze selectieprocedure moet je wel minimaal zeventien jaar en zes maanden zijn en geen strafblad hebben). De Politie stelt nog andere aanvullende voorwaarden, waarvan we je tijdens de voorlichting op de hoogte zullen brengen.

  • Beroepen

   Je bent een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Dat betekent dat je bepaalde strafbare feiten opspoort en mag ingrijpen. Je krijgt de bevoegdheden die passen bij je functie. Bij parkeerovertredingen heb je andere bevoegdheden dan bij geluidoverlast. Afhankelijk van je functie mag je mensen staande houden en boetes geven. Je werkt op verschillende plekken (bijvoorbeeld stadscentra, woonwijken of bij events). Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in je uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

   Het is belangrijk dat je goed met verschillende mensen kunt omgaan. Je weet precies op welke toon je met ze moet praten. Je hebt snel in de gaten wat er aan hand is. Je blijft altijd rustig en zorgt ervoor dat anderen dat ook blijven.

 • Voorlichting

  Voor het komende schooljaar 2018/2019 organiseren wij zoals gebruikelijk een aantal voorlichtingsavonden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zowel de toekomstige student als zijn ouders/verzorgers zo goed mogelijk voor te lichten. Deze bijeenkomsten zullen ook dit schooljaar gehouden worden in de aula van de Veiligheidsacademie, Campusplein 16, Hoogvliet.

   Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst is verplicht om je te kunnen inschrijven!

  Het aanmelden voor de opleiding Beveiliger oriëntatiejaar KMAR voor het schooljaar 2018-2019 loopt in samenwerking met Defensie. Na het drukken op de groene aanmeldknop kom je uit op www.werkenbijdefensie.nl Hier vragen we je een account aan te maken en aan te melden voor de eerstvolgende voorlichting (op de Veiligheidsacademie in Hoogvliet, Campusplein 16). Na het bijwonen van deze verplichte voorlichting krijg je een link toegestuurd waarmee jij je definitief kan aanmelden.

  De voorlichtingen in het schooljaar 2018-2019 vinden plaats op de volgende data:

  Donderdag 22 november 2018

  Dinsdag 18 december 2018

  Dinsdag 15 januari 2019

  Vrijdag 18 januari 2019: OPEN DAG (geen voorlichting)

  Zaterdag 19 januari 2019: OPEN DAG (geen voorlichting)

  Dinsdag 29 januari 2019

  Dinsdag 19 februari 2019

  Donderdag 7 maart 2019 (onder voorbehoud)

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dagen van Vakschool Schoonhoven is op 18 en 19 januari 2019.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact


  Informatieaanvraag HTV met brugjaar Politie

bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25409
 • Duur:2 tot 3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.