Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

VeVa Bedrijfsautotechnicus

School & Stage (BOL)

Voertuig Defensie rijdt over zandpad.

In het kort

Ben jij technisch en avontuurlijk aangelegd? Bij de VeVa opleiding Bedrijfsautotechniek leer je alles over voertuigonderhoud. Je leert in de praktijk in de werkplaats en haalt zo een waardevol technisch mbo-diploma. Tijdens je keuzedelen leer je militaire basisvaardigheden en doe je veel aan sport. Je stages loop je bij Defensie op de kazerne bij de Landmacht of de Marine. Zonder goed onderhouden materieel kan geen missie of oefening doorgaan. Je leert voor een belangrijk beroep die je bij Defensie of daarbuiten kan uitvoeren. 

Over jouw opleiding

Ben je geïnteresseerd in techniek? En wil je ook graag een bijdrage leveren aan vrede & veiligheid? Bij Defensie komen allerlei verschillende voertuigen voorbij, zoals rupsvoertuigen en pantservoertuigen. Je doet onderhoudsbeurten, ververst olie en checkt banden. Alles om het materieel zo snel mogelijk weer in te kunnen zetten tijdens een oefening of uitzending. Ook doe je eletronische metingen, om uit te vinden wat er mis is met het voertuig. Hiervoor gebruik je de modernste apparatuur. 

Tijdens de opleiding doe je veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film hiervan! 

Je leert het vak Bedrijfsautotechnicus (theorie en praktijk) aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie.  

Wat ga ik doen?

De vakken volg je op verschillende locaties. Je leert het vak bedrijfsautotechniek bij het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa volg je op de Zadkine Veiligheidsacademie.

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Om je kennis over bedrijfsauto's te verbreden, loop je ongeveer anderhalf jaar lang ook één dag in de week stage bij een burgerbedrijf.
 

Locaties

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

De technische vakken (theorie en praktijk) volg je aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel Veiligheid wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie.  

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je gaat aan de slag bij de technische dienst van de Koninklijke Landmacht of Marine. Je bent verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie van al het materieel. Alle voertuigen en wapensystemen zijn eigentijds en voorzien van de nieuwste snufjes, daarom werk je met de modernste technische apparatuur.  

Tijdens oefeningen ben je flexibel in je werk en zorg je dat alle voertuigen weer snel inzetbaar zijn.  

Mbo-diploma 

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 10 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan