StudieMatch
Zoeken
Menu

VeVa Bedrijfsautotechnicus

School & Stage (BOL)

Automonteur sleutelt aan bedrijfsvoertuig.
Bedrijfsvoertuig Defensie rijdt over zandpad.
Onderkomen Defensie in bos.
Voertuig Defensie rijdt over zandpad.

In het kort

Jij bent technisch aangelegd en¬†wil een bijdrage leveren aan vrede & veiligheid.¬†Je¬†leert alles¬†over¬†bedrijfsautotechniek, zodat je zelfstandig aan de slag kan.¬†Daarnaast leer je¬†militaire basisvaardigheden (MBV), zoals¬†kaartlezen¬†en¬†exercitie.¬†Je bent fysiek en mentaal fit, zodat je altijd ‚Äėaan‚Äô staat en kunt presteren¬†als het gevraagd wordt!¬†Met je diploma kun je aan de slag als Bedrijfsautotechnicus¬†bij de Landmacht of Marine.¬†

Over jouw opleiding

Ben je¬†ge√Įnteresseerd in techniek? En wil je ook graag een bijdrage leveren aan vrede & veiligheid?¬†Bij Defensie komen allerlei verschillende voertuigen voorbij, zoals rupsvoertuigen en pantservoertuigen. Je doet onderhoudsbeurten, ververst olie en checkt banden. Alles om het materieel zo snel mogelijk weer in te kunnen zetten tijdens een oefening of uitzending.¬†Ook doe je eletronische metingen, om uit te vinden wat er mis is met het voertuig. Hiervoor gebruik je de modernste apparatuur.¬†

Tijdens de opleiding doe je veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film hiervan! 

Je leert het vak Bedrijfsautotechnicus (theorie en praktijk) aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie.  

Wat ga ik doen?

De vakken volg je op verschillende locaties. Je leert het vak bedrijfsautotechniek bij het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa volg je op de Zadkine Veiligheidsacademie.

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Om je kennis over bedrijfsauto's te verbreden, loop je ongeveer anderhalf jaar lang ook één dag in de week stage bij een burgerbedrijf.
 

Locaties

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

De technische vakken (theorie en praktijk) volg je aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel Veiligheid wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie.  

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je gaat aan de slag bij de technische dienst van de Koninklijke Landmacht of Marine. Je bent verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie van al het materieel. Alle voertuigen en wapensystemen zijn eigentijds en voorzien van de nieuwste snufjes, daarom werk je met de modernste technische apparatuur.  

Tijdens oefeningen ben je flexibel in je werk en zorg je dat alle voertuigen weer snel inzetbaar zijn.  

Mbo-diploma 

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.0
Landelijk gemiddelde
7.4

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
75%
Landelijk gemiddelde
65%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
86%
Landelijk gemiddelde
87%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 10 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie