Zoeken
Menu
StudieMatch

VeVa Bedrijfsautotechnicus

School & stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

In het kort

Jij bent technisch aangelegd en wil een bijdrage leveren aan vrede & veiligheid. Je leert alles over bedrijfsautotechniek, zodat je zelfstandig aan de slag kan. Daarnaast leer je militaire basisvaardigheden (MBV), zoals kaartlezen en exercitie. Je bent fysiek en mentaal fit, zodat je altijd ‘aan’ staat en kunt presteren als het gevraagd wordt! Met je diploma kun je aan de slag als Bedrijfsautotechnicus bij de Landmacht of Marine. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Ben je geïnteresseerd in techniek? En wil je ook graag een bijdrage leveren aan vrede & veiligheid? Bij Defensie komen allerlei verschillende voertuigen voorbij. Je doet onderhoudsbeurten, ververst olie en checkt banden. Alles om het materieel zo snel mogelijk weer in te kunnen zetten tijdens een oefening of uitzending. Ook doe je metingen. Hiervoor gebruik je de modernste apparatuur. 

Tijdens de opleiding doe je veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film hiervan! 

Je leert het vak Bedrijfsautotechnicus (theorie en praktijk) aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel VeVa wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie.  

Wat ga ik doen?

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt. 

Locaties

De moderne gebouwen aan het Campusplein (opgeleverd in 2014) zijn van alle gemakken voorzien om te kunnen leren, wonen, sporten en werken. Op het Campusplein bevindt zich de mooie Veiligheidsacademie. Deze is uitstekend bereikbaar, ongeveer 2 minuten lopen vanaf metrostation Zalmplaat. In de directe omgeving van de school is voldoende openbare parkeerruimte beschikbaar. Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig.

De technische vakken (theorie en praktijk) volg je aan het Techniek College Rotterdam. Het keuzedeel Veiligheid wordt verzorgd door de Veiligheidsacademie.  

Aan het werk

Je gaat aan de slag bij de technische dienst van de Koninklijke Landmacht of Marine. Je bent verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie van al het materieel. Alle voertuigen en wapensystemen zijn eigentijds en voorzien van de nieuwste snufjes, daarom werk je met de modernste technische apparatuur.  

Tijdens oefeningen ben je flexibel in je werk en zorgt dat al het zwaarbelaste materieel weer snel inzetbaar is.  

Mbo-diploma 

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie