Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Logistiek teamleider-VeVa/Defensie

School & Stage (BOL)

Student VeVa poseert in uniform.

In het kort

Ben jij op zoek naar een opleiding die je voorbereidt op een essentiële rol bij Defensie en waar je tegelijkertijd je diploma op mbo 3-niveau behaalt? Als Logistiek Teamleider zorg je er met je team voor dat je collega's altijd voldoende bevoorraad zijn. Je leert het logistieke vak en krijgt militaire basisvaardigheden en sport. Daarnaast krijg je ook nog les in leidinggeven en commando voeren. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Over jouw opleiding

Ben jij op zoek naar een opleiding die je voorbereidt op een verantwoordelijke rol? Dan is de opleiding VeVa Logistiek Teamleider iets voor jou! Als logistiek teamleider geef je leiding aan medewerkers en werk je zelf ook mee in het magazijn. Jij bent een belangrijke schakel en biedt onmisbare ondersteuning. Je beheert logistieke processen, waarbij je ervoor zorgt dat jouw collega’s op de kazerne of in het veld, altijd voldoende bevoorraad zijn. Dit doe je natuurlijk samen met je team. Laat jij je niet snel gek maken en ben jij goed in organiseren? Draag met jouw kennis bij aan het logistieke proces bij Defensie.

Omdat je het beste leert in de praktijk, volg je een deel van de opleiding bij Zadkine Logistiek College. Hier leren ze je alles over het logistieke vak en doe je praktijkervaring op in het Warehouse XL. Een ander deel van de opleiding loop je stage op een kazerne, waarbij je jouw nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk kunt toepassen. In totaal loop je tien weken stage, verdeeld over verschillende periodes. Zo ervaar je zelf wat een baan bij Defensie inhoudt. 

Je gaat op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je studiegenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film van deze oefening!

Ook ga je op bivak. Oefeningen waarbij je een aantal dagen doorbrengt ‘in het veld’. Je eet en slaapt daar en bent de gehele dag bezig met militaire oefeningen en trainingen. Volgens onze studenten een van de leukste onderdelen van de opleiding!

Wat ga ik doen?

We leren je het logistieke vak en leidinggeven aan een team. Daarnaast krijg je militaire basisvaardigheden en zorgen we dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De opleiding Logistiek Teamleider volg je op twee verschillende locaties.

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Logistiek College beschikt over moderne klaslokalen en het Warehouse XL, onze prachtige praktijkruimte van 1.000m2. Dit is een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek. Je vindt het colle aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Na het afronden van jouw opleiding ben je een expert op het gebied van transport en magazijnbeheer. Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je kan solliciteren bij Defensie, maar ook voor een rol in elke andere logistieke omgeving heb je voldoende vaardigheden ontwikkeld. Met dit mbo-diploma logistiek kan je alle kanten op.

Wil je meer informatie over de verschillende werkterreinen? Kijk dan op Werken bij Defensie.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met de Veiligheidsacademie. De contactgegevens vind je onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 10 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine, bijvoorbeeld de gewone opleiding Logistiek Teamleider of een andere VeVa-opleiding.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan