Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende Show & Entertainment

School & stage (BOL)

musical hans en grietje

In het kort

Wij zoeken entertainers! In samenwerking met Cosmo en Van Hoorne Entertainment bieden wij de Van Hoorne Academy. Gezamenlijk gaan wij op zoek naar talenten die samen met ons de meest unieke belevenissen gaan cre√ęren.¬†Ben jij het talent waar wij naar op zoek zijn?

Over jouw opleiding

Op de Van Hoorne Academy word je opgeleid tot een professional die het verschil maakt in de ervaring en beleving van iemand die een voorstelling, evenement, theater, festival, vakantie- of attractiepark bezoekt. Jij werkt daar waar het gebeurt: op het podium in de spotlights en in contact met de gast!

Jij stelt dagelijks alles in het werk om de bezoekers, zowel klein als groot, een bijzondere en unieke belevenis mee te geven.

Werken in dit vakgebied voelt meestal niet eens als werk. Dagelijks speelt de combinatie van zingen, dansen, acteren, organiseren én gastvrijheid voor jou de hoofdrol. Na je opleiding krijg jij de leukste baan ter wereld.  

De opleiding Leidinggevende Show & Entertainment (niveau 4)

De Van Hoorne Academy‚ÄĮis een praktijkgerichte driejarige ‚ÄĮ(of tweejarige, bij instroom vanaf de havo )‚ÄĮBOL-opleiding in de richting van leisure, hospitality, show en entertainment. Dit ‚ÄĮbetekent ‚ÄĮdat je zowel naar school gaat als vaste periodes hebt waarin je‚ÄĮ jouw ‚ÄĮ(internationale)‚ÄĮstage loopt. Gedurende de drie jaar van jouw opleiding‚ÄĮkrijg je zowel theorie- als praktijklessen, waarbij wij op‚ÄĮde‚ÄĮVan Hoorne Academy‚ÄĮveel waarde hechten aan het zelf ervaren en doen. Op die manier leer jij meteen hoe je de geleerde theorie toe kunt passen in de praktijk. ‚ÄĮJe krijgt les van praktijktrainers die zelf ook nog actief werkzaam zijn in de branche.¬†

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken. Zo krijg je een goed beeld van wat je allemaal kunt doen in de branche.

Ook mag je zelf nog een keuze maken in de vakken die je wilt volgen. Aan het begin van de opleiding laten we je zien uit welke onderwerpen je kunt kiezen.

Stage lopen

Tijdens de opleiding ga je drie keer op stage bij Van Hoorne entertainment of één van hun (internationale) partners. Op de Van Hoorne Academy word je opgeleid tot een professional die het verschil maakt in de ervaring en beleving van iemand die een voorstelling, evenement, theater, festival, vakantie- of attractiepark bezoekt.

Locatie

Onze praktijklokalen - in hartje Rotterdam - zijn speciaal ingericht om je goed voor te bereiden op je latere werkomgeving. Er is een speciale ruimte met een podium, voorzien van de laatste technieken, waar je presentaties en optredens kunt oefenen. 
 

Aan het werk

Vanaf dag √©√©n word je op de Van Hoorne Academy‚ÄĮopgeleid tot de beste in jouw vakgebied. Jij weet straks als geen ander hoe je op een professionele manier gasten kunt vermaken. Het plannen en organiseren van diverse shows en activiteiten? Jij wordt er alleen maar gelukkig van.‚ÄĮAls er straks iemand is die weet wat gastvriendelijkheid is en hoe je zowel zelfstandig als in teamverband werkt, dan ben jij het wel. Je bent een doorzetter, ook als het even tegen zit.

Werken in de toeristische en recreatieve sector is werken op het moment dat andere mensen vrij zijn. Dit betekent dus ook dat jouw werkzaamheden vooral plaatsvinden als andere mensen vakantie hebben. Onze stageperiodes laten jou al hier vast aan wennen.

Vervolgopleidingen

Wil jij‚ÄĮ¬†na het afronden van jouw mbo-opleiding verder ontwikkelen? Dat kan. Na het behalen van jouw niveau 4 diploma voor Leidinggevende Show & Entertainment is het mogelijk om door te stromen naar het hbo.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Chantal Quak

Zadkine Travel en Leisure

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.