StudieMatch
Zoeken
Menu

Verkoopmedewerker Optiek

Bril slijpen verkoopmedewerker Optiek winkel
Werken in optiek winkel Zadkine
Optiek winkelmedewerker

In het kort

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een dag per week naar school.

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Je hebt oog voor detail. Jij weet vaak wat iemand leuk staat en je vindt het leuk om iemand te adviseren. Bovendien ben je vriendelijk en bijna altijd vrolijk. Check, check, dubbelcheck? Misschien is de opleiding Verkoopmedewerker Optiek iets voor jou.  

Je gaat één dag per week naar school en je werkt daarnaast al minimaal 16 uur per week als medewerker in een optiekwinkel, of je gaat binnenkort starten bij een erkend leerbedrijf in de optieksector.

Over jouw opleiding

Als Verkoopmedewerker Optiek werk jij in een optiekwinkel. Hier adviseer jij mensen over monturen, brillenglazen en zonnebrillen op sterkte. Een veelzijdige baan waarbij het aankomt op jouw vakkennis en gevoel voor mode.  

Tijdens deze opleiding leer jij alles over het verkopen van brillen en het volgen van trends. Chic of trendy? Sportief of klassiek? Jij leert wat leuk is en wat leuk staat. 

Excursies

Wist je dat je tijdens deze opleiding ook op excursie kunt? Laat je inspireren en bekijk de laatste trends op de optiekbeurs 'Hall of Frames'. 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding Verkoopmedewerker Optiek leer jij hoe je klanten in de winkel het beste helpt. Jij bent straks het gezicht van de winkel. Eerst ga je dieper in op de basis. Wat moet een verkoopmedewerker allemaal kennen en kunnen? Klanten begroeten en ontvangen, de winkel netjes op orde houden, de kassa bemannen, het uitvoeren van voormetingen en klanten adviseren bij het uitzoeken van een montuur.  

Als Verkoopmedewerker Optiek ben je op de hoogte van de laatste trends.
Als Verkoopmedewerker Optiek ben je op de hoogte van de laatste trends.

Aan het werk

Tijdens deze BBL opleiding werk je al minimaal 16 uur per week in een optiekwinkel. De optiekbranche blijft zich ontwikkelen. Wij zorgen dat je up to date blijft. 

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders een bril of lenzen nodig heeft? Dat betekent veel werk voor optiekwinkels. Een goede verkoopmedewerker optiek is vaak een enorme aanwinst voor een optiekwinkel. 

Vervolgopleiding

Heb je na deze opleiding de smaak te pakken? Je kunt na deze opleiding doorstromen naar de Opleiding Allround Medewerker Optiek. Let wel even op dat dit een BOL-opleiding is. (Bij een BOL-opleiding ga je tijdens je studie de hele week naar school en je loopt één of meerdere periodes stage.)

Match

Allround Medewerker Optiek

Tijdens de mbo-opleiding Allround Medewerker Optiek

Veel gestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.  

Toelatingseisen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.  

Maud Wolst

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Maud:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW