Zoeken
Menu
StudieMatch

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Werken & leren (BBL)

In het kort

Sommige mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen niet altijd alles alleen. Met wat ondersteuning van hun begeleider kunnen zij wel zelf hun weg in het leven vinden. Er zijn echter ook mensen die dag en nacht volledige zorg nodig hebben. 

Tijdens deze opleiding leer jij hoe je mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking begeleidt en verzorgt. 

Jij leert hoe je deze groep mensen bij alle onderdelen van het leven het beste kunt begeleiden of ondersteunen.

Het onderwijsprogramma is samen met zorgorganisatie Zuidwester samengesteld. Dit heeft veel voordelen voor jou. De deskundigheid van Zuidwester staat garant voor praktijkgestuurd onderwijs. Daarnaast is de specifieke werkmethodiek van Zuidwester verwerkt in het programma, zodat je direct goed kunt meedraaien in de begeleiding van de cliënten van Zuidwester.

Let op: je kunt deze opleiding alleen volgen als je werkt bij zorginstelling Zuidwester

Echt alles wat je wilt weten over de opleiding

Over jouw opleiding

Praktijkgestuurd leren
Bij deze opleiding staat jouw leervraag centraal en jouw leerdoelen worden beïnvloed door de vraag van de cliënten van Zuidwester. Samen met jouw eigen leercoach plan je je route binnen de opleiding. Tijdens dit praktijkgerichte leertraject zijn er onder andere workshops, e-learnings en praktijkopdrachten die aansluiten bij jouw persoonlijke leervraag. Je wordt zowel door medewerkers van Zuidwester als door docenten van Zadkine gecoacht. Daarnaast is de specifieke werkmethodiek van Zuidwester verwerkt in het onderwijsprogramma, zodat je direct goed kunt meedraaien in de begeleiding van de cliënten van Zuidwester.

Nicole Beek

Docent

Wilt u meer informatie over deze opleiding? Neem gerust contact met me op.

Monique Hagen

Studieloopbaanbegeleider

Wilt u meer informatie over deze opleiding? Neem gerust contact met me op.