Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Onderwijsassistent voortgezet onderwijs

Onderwijsassistent-Voortgezet-Onderwijs
Opleiding- onderwijsassistent-VO
Opleiding-onderwsijassistent
Opleiding-Onderwijsassistent-Zadkine

In het kort

Je geeft uitleg en ondersteund de vakleerkracht bij de lessen. Dit kan gaan om ondersteuning bij theorielessen maar ook bij praktische lessen zoals bij Zorg & Welzijn  of bij Techniek. Verder ondersteun je bij ouderavonden, open dagen en diploma uitreikingen. Ook kun je ondersteunen bij het zelfstandig werken van de leerlingen.

Vind je het leuk om met jongeren te werken in leeftijd van 11 t/m 18  jaar op het voortgezet onderwijs, dan is dit de opleiding voor jou. De opleiding geeft tevens de mogelijkheid om door te stromen naar de lerarenopleiding of naar de PABO.

Met dit diploma kun je ook op de basisschool  werken maar je bent gespecialiseerd  in het werken op het vo of mbo.

Over jouw opleiding

Jij bent de rechterhand van de docent/leerkracht. Je bereidt lessen voor groepjes leerlingen voor en geeft ook zelf les. Administratieve taken heb je ook. Tijdens deze drie jaar word je goed voorbereid indien je wil doorstromen naar het hbo.

Je krijgt vakken als didactiek en pedagogiek, zo leer je jongeren beter begrijpen en hen goed te begeleiden.

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van Onderwijsassistent binnen het voortgezet onderwijs. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind/ pubers en andere theorie die jou een goede basis geven. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen en stagelopen. Jouw opleiding is onderdeel van de opleiding Pedagogisch werk.

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij de Pentascholen op de Zuid Hollandse eilanden. Samen met deze scholen bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.

Aan het werk

Na de opleiding kun je meteen gaan werken als onderwijsassistent in het voortgezet onderwijs. Maar je kunt met dit diploma ook terecht in het primair en speciaal onderwijs. Ook kun je gaan werken in het beroepsonderwijs, de volwasseneneducatie of in de buitenschoolse opvang. 

Vervolgopleiding

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, Pedagogisch-educatief medewerker (Associate Degree), leraar basisonderwijs (Pabo) of een lerarenopleiding voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. 

Veel gestelde vragen

Kom langs

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan