Zoeken
Menu
StudieMatch

Doktersassistent

School en stage (BOL)

Doktersassistent bij de balie
Doktersassistent in praktijk
Doktersassistent achter de balie

In het kort

Als doktersassistent ben je¬†het eerste aanspreekpunt voor pati√ęnten aan de telefoon en de balie.¬†Daardoor¬†moet jij soms belangrijke beslissingen nemen.¬†Dat doe je¬†samen met de arts of collega‚Äôs,¬†maar soms ook zelfstandig. Ook voer jij¬†bepaalde¬†medisch-technische handelingen uit.¬†¬†

Over jouw opleiding

Je werkt dagelijks voor de arts en voor pati√ęnten. Voor hen ben je het eerste aanspreekpunt. Je krijgt te maken met diverse mensen, jong en oud en van verschillende culturen en achtergronden. Van jou wordt verwacht dat jij deskundige hulp en advies geeft en anticipeert op hun vraag.¬†

De informatie over doktersassistent start bij 00:56.

Wat ga ik doen?

In drie jaar leer je het vak van doktersassistent. Je krijgt lessen in theorie en in de praktijk.  

De opleiding tot doktersassistent bestaat uit een basisdeel en keuzedelen. Het basisdeel is voor iedereen hetzelfde. Daarnaast kies je bij het keuzedeel waar jij je nog verder in wil verdiepen. Je krijgt theorielessen en praktijklessen. 

Stage lopen

Heb je goede studieresultaten gehaald? En heb je de juiste houding om doktersassistent te worden? Dan mag je stagelopen in een huisartsenpraktijk en/of op een polikliniek in een ziekenhuis. 

Je begint daarmee in de tweede helft van het tweede leerjaar. Je loopt drie dagen per week stage en gaat twee dagen naar school. 

Je gaat in totaal rond de 1200 uur stage lopen. 

Locaties

Je krijgt les in het gebouw van Zadkine op de Marten Meesweg 50. Daar vind je bijna alle opleidingen van Gezondheid, Welzijn en Sport. Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer: het is maar een minuutje lopen van station Rotterdam Alexander (trein en metro). Ook de bus stopt vlak bij ons pand.  

Aan het werk

Wil je direct aan het werk? 

Met je diploma doktersassistent kun je direct gaan werken als doktersassistent bij een huisarts of polikliniek.  

studententevredenheid

Deze opleiding
6,7
Landelijk gemiddelde
6,7

Geslaagde studenten

Deze opleiding
75%
Landelijk gemiddelde
79%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? 

Dat kan ook. Met dit diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding zoals Fysiotherapie, HBO-verpleegkundige of Praktijkondersteuner huisarts. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Hilde Romeyn-van Berkel

Leraar Doktersassistente

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.