Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
mbo doktersassistente

Doktersassistent

Gekozen leertype Werk & School (BBL)

De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Je leert alles over het menselijk lichaam en alles over ziekten, klachten. Je leert een goede inschatting te maken. Je doet vaardigheden op om de arts te assisteren. Verder leer je als doktersassistent alles over communicatie. Zo kun je op de juiste manier met patiënten omgaan. Ook leer je zelf een aantal medisch-technisch handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc.

Over jouw opleiding

Als doktersassistente ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten en ook voor de arts. Je assisteert de arts verder bij behandelingen, onderzoeken en je verzorgt de administratie. Daarnaast ben je in staat om kleine medisch-technische handelingen uit te voeren. Je staat de patiënten te woord en maakt afspraken. Je krijgt te maken met diverse mensen, jong en oud en van verschillende culturen en achtergronden. Van jou wordt verwacht dat jij deskundige hulp en advies geeft en anticipeert op hun vraag.

Tijdens de BBL opleiding doktersassistent werk je minimaal 16 uur als doktersassistent in opleiding. Je komt één dag per week naar school. Je werkplek kan verwachten dat je meer uren werkt. Het leeftijdsadvies voor het inschrijven van deze BBL opleiding is dan ook voor studenten die 18 jaar of ouder zijn.

Wat ga ik doen?

In twee jaar leer je het vak van doktersassistent. Je krijgt lessen in theorie en in de praktijk. Veel vaardigheden leer je tijdens je werk in de praktijk. Een belangrijk deel van de theorie maak je je dus ook zelfstandig eigen. Hiervoor staat 400-600 klokuur.

Locatie

Je krijgt les in het gebouw van Zadkine op de Marten Meesweg 50 in Rotterdam. Op deze locatie vind je bijna alle opleidingen van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College.

Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer: het is maar een minuutje lopen van station Rotterdam Alexander (trein en metro). Ook de bus stopt vlak bij ons pand. 

Aan het werk

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veel gestelde vragen

Alle toelatingseisen

Kom langs

Maud Wolst

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Maud:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan