Zoeken
Menu
StudieMatch

Kapper

School & stage (BOL)
Student Kapper Kim heeft het naar haar zin
Föhnen in de kapsalon
Student Kapper Kim heeft het naar haar zin

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? In de kappersstoel vragen mensen jou om raad. Een pony, föhnen of een ander kleurtje. Als kapper weet jij wat mooi staat en wat trendy is. Je voert de werkzaamheden uit onder begeleiding van de Hairstylist of leidinggevende. Ben jij nu al veel bezig met je uiterlijk? En kan je goed met mensen omgaan? Misschien is kapper worden iets voor jou.

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij alles over het kappersvak. Je kunt je specialiseren in dames of heren. Maar je leert allebei. Je oefent verschillende technieken, zoals knippen, kleuren en föhnen.

De meeste tijd breng je door op school. Dat kan op de Campus in Hoogvliet zijn, maar ook in het centrum van Rotterdam. Beide locaties zijn modern en hebben mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Als jij in februari jouw opleiding wil starten kan dat op de Campus in Hoogvliet.

Je oefent in de salon op school met echte modellen. Bereid je familie en vrienden maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. Dat is spannend, maar zo bereid je jezelf echt goed voor op de praktijk. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert producten te verkopen.

Wat ga ik doen?

Naast de verschillende technieken, zoals knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten, leer je nog veel meer.

Je leert ook ondernemend gedrag, dit is een vast onderdeel in het eerste leerjaar. Zie jij kansen, weet je wat je ambities zijn, ben je vernieuwend bezig, ken je je netwerk, heb je lef en toon je initiatief? Kortom; weet jij hoe ondernemend je bent? Dit leer je bij het keuzedeel Ondernemend gedrag!

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop jij één dag per week stage. Op je stageplaats voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint in het vak ‘onderaan’. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Zodra je meer ervaring hebt, mag ook jij gaan knippen en andere behandelingen gaan doen.

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch maar studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Wil jij jouw opleiding starten in februari? Goed om te weten: de opleiding Kapper start in februari alleen op de Campus in Hoogvliet.

Aan het werk

Je stapt ‘s morgens om 08.30 uur de salon binnen. Je vult de voorraad bij en maakt schoon. Dan ontvang je de eerste klant en schenk je koffie of thee in. Dit is een leuke klant die zelfs speciaal naar jou vraagt. Je wast het haar van deze klant, adviseert haar een mooie bruinrode kleur voor de herfst en knipt ook meteen de punten bij. Dan droog je het haar ook nog even met de diffuser. Ze heeft nu een mooie volle bos krullen en ziet er weer helemaal opgefrist uit! Je maakt meteen een afspraak voor over zes weken op een dag dat jij weer werkt. Daarna veeg je de vloer. Als de telefoon gaat, neem je vrolijk op en noteer je een nieuwe afspraak voor een andere klant. Aan het einde van de dag ruim je je spullen op en kletst nog even na met de andere kappers. Het was weer een drukke maar wel hele gezellige dag.

Sommige dingen over het vak weet je liever voordat je aan je opleiding begint. Wil je kapper worden? Bekijk of deze kwaliteiten passen bij jou.

Kans op werk

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.3

Kans op werk in jouw vakgebied

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde

Doorstroom binnen MBO

Deze opleiding
67%
Landelijk gemiddelde
62%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je verder in de Haarverzorging? De opleiding Hairstylist dame kopjaar sluit goed aan op deze opleiding. Je kunt ook extra cursussen volgen die jij leuk vindt, zoals:

  • Visagie
  • Bruidskapsels
  • Hair extensions
  • Nagelstyling

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging