Zoeken
Menu
StudieMatch

Extra begeleiding

Studeren is niet altijd even makkelijk. Soms kun je wel wat extra begeleiding gebruiken om je diploma te behalen. Bijvoorbeeld als je dyslexie of dyscalculie hebt, vanwege je thuissituatie of omdat je extra structuur nodig hebt. 

Vertel ons tijdens het intakegesprek over jouw situatie. Samen bekijken we welke extra begeleiding je nodig hebt en hoe we dat het beste kunnen regelen voor jou. 

Twijfel je of je extra begeleiding nodig hebt? Maak een afspraak met onze loopbaanadviseurs van het Studiekeuzecentrum. 

Studeren met extra hulp

Wat jouw situatie ook is, soms kun je wel wat extra hulp gebruiken. Een steuntje in de rug. Extra begeleiding. Of gewoon iemand bij wie je terecht kunt. Die extra begeleiding kan er zomaar voor zorgen dat jij wel je mbo afmaakt. 

Daarom bieden wij jou passend onderwijs. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen wat jij nodig hebt in de klas en tijdens je stage. Misschien vind je lezen of rekenen moeilijk. Kun jij je slecht concentreren. Of komt school vaak op de tweede plek. 

Met een beetje extra begeleiding lukt het misschien wel om je diploma te halen. 

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat jij de opleiding kunt volgen die jij leuk vindt. Ook als dat niet vanzelf gaat. Daar willen we jou zo goed mogelijk in ondersteunen. Hoe gaat dat in zijn werk? 

  • Meld je aan voor een opleiding die jij leuk vindt 
  • Bespreek jouw situatie tijdens het intakegesprek
  • Samen kijken we welke extra begeleiding mogelijk is
  • We nemen contact op met je middelbare school
  • Voor de start van jouw opleiding is alles geregeld

Jonge moeders

Studeren en zorgen voor een kind, dat is niet niks! Je nachten zijn gebroken, je rent heen en weer tussen opvang en thuis. Je kind heeft je nodig, maar jij wilt ook werken aan jouw toekomst. Kan dat tegelijk? 

Bij het Startcollege kun jij een opleiding volgen op niveau 1 in een speciale klas voor jonge moeders. In deze groep krijg jij extra begeleiding. Je leert om het moederschap te combineren met een opleiding. Er is een extra kookles waarin jij eten kookt voor jouw gezin. En zelfs na het behalen van je diploma, krijg jij begeleiding.

Autisme of ADHD

Leer jij op een andere manier dan andere jongeren? Misschien omdat jij de diagnose ADHD hebt of een stoornis in het autismespectrum. Bij het Startcollege kun jij een opleiding volgen op niveau 1 in een speciale structuurklas. In deze groep krijg jij passend onderwijs. 

Dat betekent dat jij extra begeleiding krijgt op school en op je stage. De klassen zijn kleiner. Je zit vaak in hetzelfde lokaal en krijgt zoveel mogelijk les van dezelfde docenten. Ook na het behalen van je diploma krijg jij begeleiding.

Moeite met Nederlands?

Heb je moeite met Nederlands, omdat je uit het buitenland komt? Of wil je graag extra hulp bij het leren van Nederlands? Bij het Startcollege kun jij een opleiding volgen op niveau 1  in een speciale klas. In deze klas ligt de nadruk op Nederlands en rekenen. Ook heeft iedereen een buitenlandse achtergrond.