Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
opleiding-onderwijsassistent-verkort

Onderwijsassistent versneld

School & Stage (BOL)

Heb je interesse in de opleiding Onderwijsassistent bij Zadkine en heb je minimaal een jaar onderwijs gevolgd in 4 havo of een mbo- diploma niveau 4? Schrijf je dan nu in voor de versnelde opleiding tot Onderwijsassistent! 

Over jouw opleiding

Juf? Meester? Wil je me helpen? Deze vraag hoor je vaak als onderwijsassistent. 
Je geeft kinderen uitleg, Je bereidt lessen voor groepjes kinderen en geeft ook zelf les. Je houdt toezicht als kinderen spelen en leren en je organiseert excursies. Administratieve taken heb je ook en je helpt bij een musical of een sportdag of bij de ouderavond: kortom jij bent de rechterhand van de leerkracht en volwaardig lid van het docententeam.

Je krijgt vakken als didactiek en pedagogiek. Zo leer je kinderen beter begrijpen. Ook leer je hoe je kringgesprekken voert en hoe je de juiste aandacht geeft aan kinderen. Tijdens deze 2 jaar word je goed voorbereid indien je wil doorstromen naar het hbo. Het is dus de perfecte vooropleiding voor de Pabo!

Wat ga ik doen?

In deze verkorte opleiding Onderwijsassisstent leer je alles over het vak van Onderwijsassistent. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen en stagelopen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. Jouw opleiding is onderdeel van de opleiding Pedagogisch werk.

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je verkorte opleiding tot Onderwijsassistent. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Aan het werk

Na de opleiding kun je meteen gaan werken als onderwijsassistent in het primair en speciaal onderwijs of in het voortgezet onderwijs. Ook kun je gaan werken in het beroepsonderwijs, de volwasseneneducatie of in de kinderopvang. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, Pedagogisch-educatief medewerker (Associate Degree), leraar basisonderwijs (Pabo) of een lerarenopleiding voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan