Zoeken
Menu
StudieMatch

Sport- en bewegingsleider i.s.m. Sparta

Werken & leren (BBL)

In het kort

Ben je sportief en enthousiast? Kun je met verschillende doelgroepen overweg? En breng jij mensen graag in beweging? Dan is de opleiding Sport- en bewegingsleider iets voor jou! Je kunt daarna aan de slag op diverse plekken, zoals een sportschool, zwembad, sportvereniging of een organisatie voor sportevenementen.  

Over jouw opleiding

Dit is een bbl-opleiding: jij werkt al bij een erkende werkgever. Zadkine biedt deze opleiding aan in samenwerking met Sparta Rotterdam. Je krijgt les in het stadion!  

In deze opleiding ben je bezig met sport. Maar dat niet alleen! We willen jou graag leren hoe je als ondernemende professional het verschil gaat maken bij andere mensen. Jij zet sport en bewegen in als middel om zo impact te hebben. Kom jij met ons in beweging? 

Je werkt aan activiteiten voor sport en bewegen. Dat kan een kortdurend programma's van een of twee uur zijn, maar ook een meerjarig trainingsprogramma voor topsporters. Je kunt aan de slag bij zwembaden, fitness- en gezondheidscentra, buitensportondernemingen, sportbuurtwerk, sociaal cultureel werk, organisaties voor sportevenementen, overheidsinstellingen (zoals politie, defensie of justitiële inrichtingen), naschoolse en buitenschoolse opvang en sportverenigingen.  

Je werkt met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden, leefstijlen en maatschappelijke posities. Vooral in de buitensport en bij buitenactiviteiten heb je te maken met plotselinge veranderingen. Denk maar aan het weer! 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding ontwikkel je verschillende competenties. Dit doen we door verschillende vakken aan te bieden. 

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Hou er wel altijd rekening mee dat je de meeste stages ’s avonds en in het weekend loopt, want je werkt in de vrije tijd van deelnemers. 

Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Samen met deze organisaties bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. 

Op  kansopwerk  kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op  stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Aan het werk

Wil je meteen aan het werk? Met je diploma kun je aan de slag als coördinator sport, bewegen en gezondheid, bijvoorbeeld bij een:  

  • Zwembad 
  • Gezondheidscentrum 
  • Sportschool 
  • Verpleeghuis 
  • Buurtsportorganisatie 
  • Buitenschoolse opvang 

Vervolgopleidingen

Met een diploma kun je bij Zadkine in een kopjaar een niveau 4 diploma halen in de sportsector. Ook kun je doorstromen naar elke hbo-opleiding. Veel van onze studenten kiezen voor:  

  • Academie voor lichamelijke oefening (ALO) 
  • Leraar Basisonderwijs (Pabo) 
  • Fysiotherapie 
  • Sportmanagement 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Edwin van Pelt

Contactpersoon van deze opleiding

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.