Zoeken
Menu
StudieMatch

Mbo-verpleegkundige i.s.m. Aafje

Werken & leren (BBL)
Verpleegkundige praat met patient
Verpleegkundige aan het werk
Verpleegkundige en oudere man

In het kort

Een verpleegkundige is een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. In de zorg heb je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Met deze opleiding sta jij als verpleegkundige stevig in je schoenen! 

Over jouw opleiding

Als afgestudeerd verpleegkundige ben je gekwalificeerd om in diverse branches van de verpleging en verzorging te werken. Verpleegkundige is een beschermende beroepstitel. Als afgestudeerd verpleegkundige word je geregistreerd in het BIG-register. 

Jij zorgt voor patiënten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast patiënten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting. Je stelt patiënten op hun gemak.  Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan!  

Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg. 

Mbo-Verpleegkundige Aafje

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daarin werk je aan theoretische en praktijkgerichte opdrachten.  

Stage lopen

Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  
 

  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken  
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling  
  • Aafje: specialist in ouderenzorg 
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn 
  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam 

Aan het werk

Studenten die jou voorgingen, zijn heel tevreden: zij gaven de opleiding een 8,1. Maar liefst 71% van de studenten is geslaagd voor het diploma. Bovendien maak je met deze opleiding veel kans op werk! 

Ga je meteen aan het werk? 
Na het halen van je diploma ga je werken in de zorginstelling waar je bent aangenomen.  
Als afgestudeerd verpleegkundige kun je werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register.

Studententevredenheid

Deze opleiding
8.1
Landelijk gemiddelde
7.5
Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door?  Dat kan natuurlijk ook, als je werkgever daar toestemming voor geeft. Je kunt je ontwikkelen door aanvullende cursussen en opleidingen te volgen. Ook kun je doorstromen naar de hbo-opleiding Verpleegkundige niveau 5.  

Veelgestelde vragen

Kom langs