Zoeken
Menu
StudieMatch

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

School & stage (BOL)

In het kort

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de opvang van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Over jouw opleiding

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert kinderen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel. 

Ook met ouders, verzorgers of begeleiders heb je veel contact. Verder werk je samen met hulpverleners. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb je ook vaak een coördinerende rol of ben je assistent leidinggevende. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het maken van roosters en planningen en je ondersteunt collega's. 

In de opleiding komen al deze onderdelen aan bod. Je leert de theorie, zodat jij straks een deskundig pedagogisch medewerker bent. Wat je ook leert, is hoe je de kwaliteitszorg bewaakt en welke gesprekstechnieken je kunt gebruiken. Dat kun je goed gebruiken in je toekomstige beroep.  

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van pedagogisch medewerker. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. 

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. Voor deze opleiding werken we samen met SWK Groep en Kinderopvang Zus en Zo.

Zadkine Pedagogisch Werk

Aan het werk

Met een diploma op zak kun je aan het werk als pedagogisch medewerker of assistent-leidinggevende bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal.  

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening, Pedagogiek, Cultureel maatschappelijke vorming of Pabo.  

Ook kun je de hbo-opleiding Associate Degree Pedagogisch educatief medewerker volgen. Deze opleiding duurt twee jaar. Als je klaar bent, mag je jezelf 'hbo-specialist jonge kind' noemen. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de slag in de kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie (VVE). 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Betül Keskin

Leraar

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Docent Zadkine