Zoeken
Menu
StudieMatch

Coördinator buurt, onderwijs en sport

School & stage (BOL)
Coördinator buurt, onderwijs en sport en kinderen buiten aan het sporten
Groep hardlopers

In het kort

Heb jij een VMBO-TL of gelijkwaardig diploma en vind je het belangrijk dat andere mensen in beweging komen? Dan is de opleiding coördinator buurt, onderwijs en sport wellicht een goede optie voor jou. Je gaat aan het werk vanuit een organisatie in de driehoek Buurt-Onderwijs-Sport (BOS).

Over jouw opleiding

Als coördinator buurt, onderwijs en sport werk je vanuit een organisatie in de driehoek Buurt-Onderwijs-Sport (BOS). Het zou kunnen dat je voor twee organisaties tegelijk werkt. Dat kan een gemeentelijke instelling zijn, een welzijnscentrum of sportvereniging, maar ook een onderwijsinstelling. 

Je helpt mee aan een verantwoord sport- en bewegingsaanbod dat aansluit bij de wensen en behoeften van mensen in de buurt. Je draagt eraan bij, dat:

 • Sport een grotere maatschappelijke betekenis krijgt;
 • De kwaliteit van sportaanbieders goed is;
 • Meer mensen gaan sporten en dat blijven doen;
 • De jeugd binnen en buiten schooltijd op een verantwoorde manier sport.

Wie ben jij?

Als je programma’s voor sport in de buurt wilt opzetten, moet je mensen meekrijgen. Dit vraagt dat je flexibel bent en weet hoe je mensen op een positieve manier kunt beïnvloeden. Je moet ook een doorzetter zijn en kunnen incasseren als je draagvlak wilt krijgen en behouden. Taken en bevoegdheden zijn niet altijd even duidelijk. Daarom is het belangrijk dat je kunt opkomen voor je eigen belangen en je grenzen kunt aangeven. 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding ben je bezig met sport, maar dat niet alleen. Je leert hoe je op een creatieve, ondernemende en betrokken manier het verschil maakt bij andere mensen. Je wordt opgeleid tot een ondernemende professional die sport en bewegen inzet als middel om maatschappelijke impact te hebben. 

De opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. In het basisdeel zitten alle onderdelen die gemeenschappelijk zijn voor het gehele kwalificatiedossier. Dit gedeelte krijg je dus bij alle opleidingen. In het profieldeel zitten de onderdelen die specifiek zijn voor deze opleiding. Zo leer je hoe je een sportprogramma voor een gezonde(re) leefstijl aanbiedt, maar ook hoe je een sportproject coördineert en uitvoert.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Hou er wel altijd rekening mee dat je de meeste stages ’s avonds en in het weekend loopt, want je werkt in de vrije tijd van deelnemers.

Op kansopwerk kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Zo hebben wij contacten met fitnesscentra, zwembaden, basisscholen, Samen met deze organisaties bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.

Aan het werk

Studenten geven deze opleiding een goed rapportcijfer: een 7,1.  Het afgelopen jaar is de helft geslaagd. En maar liefst 41% stroomt door naar een hbo-opleiding.

Wil je meteen aan het werk? Met je diploma kun je aan de slag als coördinator sport, bewegen en gezondheid, bijvoorbeeld bij een: 

 • sportvereniging; 
 • sportafdeling van de gemeente;
 • sportprogramma bij een school.

Vervolgopleidingen

Met een diploma kun je bij Zadkine in een kopjaar een niveau 4 diploma halen in de sportsector. Ook kun je doorstromen naar elke hbo-opleiding. Veel van onze studenten kiezen voor: 

 • Academie voor lichamelijke oefening (ALO)
 • Leraar Basisonderwijs (Pabo)
 • Fysiotherapie
 • Sportmanagement

Veelgestelde vragen

Kom langs

Edwin van Pelt

Contactpersoon van deze opleiding

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.