Zoeken
Menu
StudieMatch

Office assistant

School & stage (BOL)

Zakenvrouw werkt achter haar bureau.
Zakenvrouw maakt aantekening achter haar bureau.

In het kort

Collega's helpen. Daar word jij blij van. Als Office Assistant ondersteun je een afdeling of leidinggevende en zorg jij ervoor dat alles op kantoor op rolletjes loopt. Tijdens deze opleiding leer je alles over het plannen en organiseren van je werk. Zodat je straks helemaal klaar bent voor dit afwisselende beroep.

Over jouw opleiding

Een uitje met de familie organiseren? Op stap met vrienden? Jij vindt het leuk om alles te regelen. Dat komt goed van pas als Office Assistant, want dan ben jij iemand op wie de afdeling kan rekenen. 

Tijdens deze opleiding ben je actief bezig. Je gaat namelijk al meteen als Office Assistant aan de slag met leuke praktijkopdrachten en projecten. Zo leer je goed plannen en organiseren. 

Je organiseert samen met je klasgenoten diverse evenementen. Bijvoorbeeld een oudervond of een excursie naar een bedrijf. Zo doe je al veel praktijkervaring op!

Wat ga ik doen?

Als Office Assistant ben je netjes en stel jij je altijd zakelijk en professioneel op. En omdat je veel verschillende taken hebt, is het belangrijk dat je jouw eigen werk kunt plannen en organiseren. Daarom leer je op een zakelijke manier schrijven en communiceren in het Nederlands en Engels.

Stage lopen

Uiteraard loop je ook stage. Dit is ieder leerjaar een belangrijk praktijkonderdeel van je opleiding. Enorm veel bedrijven vragen om stagiaires van onze opleiding. Ons stagebureau heeft een groot netwerk. 

Wij noemen stage in het mbo Beroepspraktijkvorming (BPV).

Aan het werk

Met het diploma Office Assistant kun je gaan werken als Office Assistant, junior managementassistent of Junior Assistant. 

Je kunt gaan werken bij elke grote of kleine organisatie die een administratieve afdeling heeft. Denk aan een bank, makelaarskantoor of een groot merk. Maar je kunt ook werken bij een gemeente, school of zorginstelling.   

Hoe ziet een werkdag eruit? 

Zodra je jouw computer hebt opgestart, check je jouw agenda voor vandaag. Je doet eerst mee met het afdelingsoverleg. Daarna werk je meteen de notulen uit. Tussendoor beantwoord je de telefoon en schakel je de bellers door naar de juiste collega’s. 

Ook werk je de agenda’s van de collega’s bij en reageer je op de vele mailtjes die binnen zijn gekomen. Daarna plan je voor volgende week een vergadering met vijftien personen. Aan het eind van de dag kijk je op de klok: alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Deze dag is omgevlogen.  

Werkzaamheden

Als Office Assistant ben je een duizendpoot en een spin in het web. Je werkt heel zelfstandig. Maar omdat je veel te maken hebt met collega’s, is het ook belangrijk dat je in een team goed kunt samenwerken. En omdat iedere leidinggevende andere wensen heeft, krijg je veel verschillende vragen en opdrachten. 

Als Office Assistant kun jij: 

  • Agenda‚Äôs bewaken.
  • Bezoek ontvangen.
  • Zakelijke e-mails, brieven en andere (digitale) documenten behandelen.
  • Kleine zakelijke bijeenkomsten organiseren, zoals vergaderingen.
  • Goede werk- en klantrelaties onderhouden.
     

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6,9
Landelijk gemiddelde
6,8

Kans op stage

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde

Startsalaris

Deze opleiding
-
Landelijk gemiddelde
‚ā¨ 8,62
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met het diploma op niveau 3 kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het 3e leerjaar van de opleiding Management Assistant op niveau 4. De niveau 4-opleiding kun je daarna in 1 jaar afronden.

Voordat je geplaatst wordt op niveau 4, kijken we wel naar je kans op studiesucces, je studieresultaten op niveau 3 en naar je beroepshouding. Ook kunnen we je vragen deel te nemen aan een capaciteitentest.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw J. Hanssen: J.Hanssen@zadkine.nl (locatie Prins Alexanderlaan 55) of met mevrouw D. van Leijden: D.E.vanLeijden@zadkine.nl (locatie Sportlaan 15).

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Debby Aué-Reedijk

Docent op locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Diana van Leijden

Docent op locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.