Zoeken
Menu
StudieMatch

Financieel administratief medewerker

School & stage (BOL)
Vrouw bekijkt financiële gegevens op kantoor.
Man op kantoor lacht in de camera.

In het kort

Jij hebt talent voor cijfers. En daar wil je iets mee doen. Als financieel administratief medewerker werk je de hele dag veel met cijfertjes. Je verzamelt en ordent de financieel-administratieve informatie. Tijdens deze opleiding leer jij alles wat hierbij komt kijken. Een verantwoordelijk beroep.

Als jij in februari wil starten met jouw opleiding, kan dat op onze locatie Benthemplein 15 in Rotterdam Centrum.

Over jouw opleiding

Je ziet het al helemaal voor je. Een baan op kantoor. Verantwoordelijk werk. En de hele dag werken met cijfertjes. Jij vind het leuk om nauwkeurig en geordend te werken. Met deze opleiding word je opgeleid tot financieel administratief medewerker. 

Tijdens deze opleiding ga je veel aan de slag met de praktijk. Bijvoorbeeld met simulaties. Daarmee houd je de dagboeken bij van een fictief (denkbeeldig) bedrijf. Je leert hiermee de hele boekhoudcyclus bijhouden. 

Jouw vakken sluiten ook goed aan op de simulaties. Bijvoorbeeld Nederlands. Dit is een belangrijk vak, want later in je werk moet je goede rapporten kunnen schrijven. Dit leer je tijdens je opleiding. Want als je dat goed kunt, heb je meer kans op werk na je opleiding. 

Man maakt gebruik van een rekenmachine en schrijft iets op.
Man maakt gebruik van een rekenmachine en schrijft iets op.

Wat ga ik doen?

Tijdens je opleiding leer jij dagboeken bijhouden, zoals: 

 • Inkoopboek
 • Verkoopboek
 • Kasboek 
 • Bankboek

Je leert hoe je een goede communicatie met klanten hebt. Ook leer je alles over: 

 • Debiteurenadministratie
 • Crediteurenadministratie 
 • Voorraadadministratie 
 • Urenregistratie

Stage lopen

Natuurlijk ga je ook stage lopen. Tijdens ieder jaar van je opleiding. Van te voren oefen je ook met de simulaties, zodat je al iets weet van boekhouden. Je kent het boekhoudkundig systeem dan al een beetje en je weet hoe de hele cyclus werkt. 

Tijdens je opleiding loop je elk leerjaar 10 weken stage. Tijdens de stageperiode heb je 4 dagen stage en 1 lesdag. Je kunt stagelopen bij elk bedrijf met een financiële afdeling, bij administratiekantoren en bij accountantskantoren.

Aan het werk

Als financieel administratief medewerker werk je bij een administratiekantoor. Of je werkt bij een bedrijf op de afdeling Administratie. Dat kan bij een bedrijf of organisatie in elke sector zijn. Denk aan een bank, makelaarskantoor of een groot merk. Of een gemeente, school of zorginstelling.

Aan de financiële informatie van een bedrijf kun je zien hoe een bedrijf er financieel voor staat. Als financieel administratief medewerker ben je vooral bezig met administratieve werkzaamheden. Je verzamelt en ordent de financieel-administratieve informatie. En je slaat de informatie op in het systeem. 

Werkzaamheden

Je werkt het inkoopboek, het verkoopboek, de bankboeken en het kasboek bij. Je wijzigt stamgegevens, stelt facturen op en je bewaakt of de klanten op tijd betalen. Zo niet, dan ga je achter de betaling aan. Debiteurenbeheer noem je dat. Het controleren en goedkeuren van inkoopfacturen en het bijhouden van urenadministraties zijn ook jouw verantwoordelijkheid. 

En naast financiële zaken help je jouw afdeling of leidinggevende. In welke opstelling zet jij bijvoorbeeld de tafels en stoelen neer bij die belangrijke vergadering morgen? Dat noem je business support: je weet, hoort en ziet van alles en daarmee ga je aan de slag om je afdeling en leidinggevende goed te steunen.

Jij kunt:

 • Magazijnbonnen of urenregistraties bijhouden.
 • Inkoop- en verkoopfacturen inboeken (invoeren in het systeem).
 • Het kasgeld beheren. Jij controleert elke declaratie (vergoeding van kosten). Als de declaratie goed is, verwerk je dit.
 • De debiteuren- en crediteurenadministratie bijhouden en dit verwerken in de boekhouding.

Geslaagden opleiding

Deze opleiding
64%
Landelijk gemiddelde
61%

Kans op stage

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde

Startsalaris

Deze opleiding
-
Landelijk gemiddelde
€ 8,96
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op niveau 3 kun je doorstromen naar niveau 4, bijvoorbeeld Financieel administratieve beroepen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Funda Cinar

Studieloopbaanbegeleider op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Wicky Gangaram Panday

Docent op locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Sido Silvius

Docent op locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.