Zadkine

Werken bij Zadkine

Werken bij regionaal opleidingencentrum Zadkine in Rotterdam-Rijnmond betekent dat je jezelf als professional blijft ontwikkelen in een baan van betekenis. Je werkt in een mensgerichte, dynamische en innovatieve omgeving waar kwaliteit voorop staat. We ondersteunen studenten om hun talenten maximaal te benutten. Met jouw expertise zorg je dat de processen rondom het onderwijs aan 18.000 studenten op rolletjes lopen en draag je bij aan een hoge kwaliteit van ons onderwijs.

 • Vacaturebank

  Ons actuele aanbod:

 • Over Zadkine

  Bij Zadkine werk je in een baan van betekenis. Je geeft les en coacht onze vakmensen van de toekomst. Dit zijn jonge mensen tussen de 16 en 20 jaar met een grote verscheidenheid in cultuur, diversiteit, interesses en ambities. Je hebt het in je om hen te helpen om straks hun plekje in de maatschappij te vinden. Dat is belangrijk werk.

  Lesgeven
  Aandacht voor jouw loopbaan

  Je staat als docent, begeleider, onderwijsassistent of instructeur bij Zadkine daarmee aan de basis van vele loopbanen. Daarom hebben we altijd oog voor getalenteerd en gemotiveerd onderwijspersoneel. Jouw loopbaan dus. Heb jij het in je om ons onderwijsteam te versterken?

  Innovatie

  Lees op deze site alles over werken bij de meest innovatieve onderwijsorganisatie in de regio Rotterdam-Rijnmond. Je kunt ook direct doorgaan naar ons actuele vacatureoverzicht. Of breng ons op de hoogte van jouw wensen en ambities via een open sollicitatie.

  Bekijk filmpjes

  Liever van onze mensen horen hoe het is om voor Zadkine te werken? Bekijk het verhaal van de zijinstromer Vincent waarin hij vertelt over hun werk bij Zadkine.

  Meer informatie

  Heb je vragen? Mail ons.

 • Jouw achtergrond

  • Ervaren onderwijsprofessional

   Je wilt groeien. Als professional, maar ook als mens. Werk moet daarom ook maatschappelijk relevant zijn. Dan ben je bij Zadkine aan het juiste adres. Want bij ons zet je je in voor de ontwikkeling van jonge mensen, onze studenten. Voor de maatschappij van morgen.

   Ontwikkeling
   Jij staat dus aan het begin van vele loopbanen. Carrièrestappen, die soms met vallen en opstaan tot stand komen. Maar altijd coach je onze studenten in dit groeiproces. Dat vergt veel van je. Daarom is het belangrijk dat ook jij je continue blijft ontwikkelen. In je werk, maar zeker ook als individu. Dus vakinhoudelijke scholing is belangrijk, maar ook persoonlijke ontwikkeling.

   Uitdaging
   Deze combinatie van professionele en persoonlijke ontwikkeling maakt werken bij Zadkine tot een inspirerende werkervaring. Een omgeving waarin we je uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Want de maatschappij van morgen krijgt vandaag al vorm.

   Direct solliciteren?
   Reageer op een vacature in onze vacaturebank. Of stuur een open sollicitatie. Dan kijken we of we binnen Zadkine een plek hebben waar jouw opleiding, kennis, vaardigheden en ambities het beste tot hun recht komen.

  • Bijna klaar met je opleiding

   Je bent je laatste stage aan het afronden. Of je bent net klaar met je opleiding. Kortom, langer dan een paar maanden zul je niet meer in de schoolbanken zitten. Dan begint het werkende leven, een leven waarin je vóór de schoolbanken staat.

   Trots
   Je hebt een beeld in je hoofd hoe jouw ideale baan eruit ziet. Lesgeven aan jonge mensen, studenten begeleiden naar een goede toekomst. Samen met je collega’s vakmensen afleveren. Vakmensen waar werkgevers trots op zijn, en zeggen: ‘Dat is er één van Zadkine’. Want mbo’ers zijn de ruggengraat van onze economie.

   Frisse ideeën
   Zadkine is altijd op zoek naar enthousiaste startende leraren. Mensen die met hart en ziel hun werk uitvoeren. We vinden het belangrijk om een goede mix in ons personeelsbestand te hebben. Van ervaren routiniers tot potentials die aan hun eerste baan beginnen. Mensen met frisse ideeën en de recentste kennis uit de schoolbanken.

   Direct werk maken van je toekomst?
   Reageer op een vacature in onze vacaturebank. Of stuur een open sollicitatie. Dan kijken we of we binnen Zadkine een plek hebben waar jouw opleiding, kennis en ambities het beste tot hun recht komen.

   Extra begeleiding

   Een eerste baan moet een succes worden. Daarmee zet je de toon voor de rest van je loopbaan. Daarom besteden we bij Zadkine aandacht aan startende leraren. Je mag bij ons dan ook rekenen op begeleiding.

   Omdat je door je stages wel ervaring hebt, maar je in de praktijk de fijne kneepjes van het vak pas echt gaat beheersen. Daar trekken wij dus graag tijd en aandacht voor uit. Samen met je leidinggevende bespreek je hoe jullie deze begeleiding vormgeven.

  • Ervaren manager

   Zadkine is een goede werkgever. Niet alleen voor onderwijsgevend personeel, maar voor iedereen die graag in een innovatieve, multiculturele en mensgerichte organisatie werkt.

   Regelmatig hebben we leuke banen voor ict'ers, teamleiders, onderwijsdeskundigen, marketing- & communicatieprofessionals, beleidsmedewerkers en managers. Maar ook hrm'ers, onderwijsspecialisten en administratieve duizendpoten zijn bij ons aan het juiste adres.

   Met jouw kennis zorg je dat de processen rondom het onderwijs op rolletjes lopen. Want het onderwijs en de kwaliteit hiervan, dat is uiteindelijk waar het ook jou om te doen is.

  • Zijinstromer

   Later als ik groot ben, wil ik het onderwijs in. Is die gedachte tijdens jouw schoolloopbaan wel eens bij je opgekomen?

   Of misschien had je een oom of tante die voor de klas stond, en die je enorm bewonderde. Toch ben je niet in het onderwijs gaan werken. Omdat bijvoorbeeld omstandigheden maakten dat je een andere richting insloeg.

   Betekenis
   Met je werkervaring zit het inmiddels wel goed. Je bent echter op een punt in je loopbaan dat je meer betekenis in je werk wilt. Geld verdienen is leuk, maar je wilt óók kennis overdragen. Iets betekenen voor jonge mensen in de maatschappij. Mensen begeleiden en coachen. En waar kan dat beter dan in het mbo? Want mbo’ers, de vakmensen die Zadkine aflevert, daar staat onze maatschappij nu en in de toekomst om te springen. Mbo´ers zijn immers de ruggengraat van onze economie. Naast werken in een prettige organisatie waarbij er oog voor de mens is, biedt Zadkine jou die baan met betekenis.

   De eisen

   Beschik je over een afgeronde hbo-opleiding aangevuld met minimaal drie jaar werkervaring in ditzelfde vakgebied? Dit is de eis om als zijinstromende leraar les te gaan geven aan onze studenten in jouw vakgebied. Beschik je hier niet over? Helaas, dan heeft het op dit moment geen zin om te solliciteren als zijinstromer op een vacature van leraar.

   Begeleider of instructeur
   Ook kun je als begeleider aan de slag. Hiervoor stellen wij ook de eis dat je over hbo werk- en denkniveau beschikt. Ten slotte kun je bij Zadkine ook instructeur worden. Hiervoor heb je minimaal een diploma op mbo niveau 4 nodig. Voor deze twee functies geldt, net zoals bij de functie van leraar, dat je naast de opleidingseis minimaal drie jaar relevante werkervaring hebt in het vakgebied van jouw studie.

   De mogelijkheden

   Bij Zadkine bieden we onderwijstalent perspectief. Ook als je geen leraar wilt worden zijn er andere mogelijkheden. Een opsomming:

   Leraar
   Je herinnert je vast die éne docent van vroeger. Die jou liet warmlopen voor Engels of economie. Wij zoeken mensen die zo’n inspiratiebron zijn voor onze studenten. Terwijl je jonge mensen kennis bijbrengt van jouw vakgebied stimuleer, motiveer en inspireer je ze. Zodat ze het beste uit zichzelf halen. Als leraar werk je dagelijks aan de ontwikkeling van jouw studenten. Met hart en ziel geef je les in jouw vakgebied.

   Begeleider
   Als begeleider ben je dagelijks bezig met het begeleiden van studenten. Naast de leraar ben jij verantwoordelijk voor de praktijkgerichte lessen, een belangrijk onderdeel van ons onderwijs bij Zadkine.

   Instructeur
   Je verricht instructeurstaken binnen het opleidingencentrum waar jij werkt. Je onderhoudt en beheert het onderwijsmateriaal. Je begeleidt en neemt assessments af bij studenten tijdens hun stage. Tevens onderhoud en bouw je contacten op met het bedrijfsleven.

   Onderwijsassistent
   Als onderwijsassistent bij Zadkine begeleid je studenten, houd je toezicht en assisteer je de leraar bij de uitvoering van zijn taken. Je begeleidt groepjes studenten en een enkele keer een groep. Je kunt jonge mensen motiveren. Ook herken je problemen op diverse gebieden tijdig en denk je graag mee bij het vinden van oplossingen.

   Filmpje zijinstromer

   Voldoe je aan de opleidings- en werkervaringseis? Kijk dan in onze vacaturebank of er een vacature is die op jouw lijf is geschreven. Bij je sollicitatie geef je aan dat je graag als zijinstromer aan de slag wilt. Je sollicitatie wordt op dezelfde manier door ons in behandeling genomen als die van geïnteresseerden die wel over een onderwijsbevoegdheid beschikken.

   Hoe kom je aan een baan?

   Direct reageren?
   Kijk voor ons actuele vacatureaanbod in onze vacaturebank. Zo maak je vandaag nog werk van je toekomst!
   Of stuur een open sollicitatie. Dan kijken we of we binnen Zadkine een plek hebben waar jouw opleiding, kennis, vaardigheden en ambities het beste tot hun recht komen.

   Als je eenmaal bent aangenomen

   Je begint direct met lesgeven. Daarnaast maak je met je leidinggevende afspraken over wanneer je gaat starten met je pedagogisch-didactische opleiding. Deze opleiding leidt tot jouw bekwaamheidsakte, een akte die je nodig hebt om in het onderwijs te werken. Nadat je dit bewijs hebt gehaald, kom je in aanmerking voor een vast dienstverband. De opleiding duurt twee jaar.

   Werken en leren

   Terug in de schoolbanken krijg je te maken met ons competentiegericht onderwijs. Omdat wij de pedagogisch-didactische opleiding die je als zijinstromer gaat volgen, volgens deze methode hebben ingericht.

   Waardevol

   De combinatie van werken en leren is pittig. Er komt veel op je af tijdens het eerste jaar voor de klas. De mensen die je zijn voorgegaan ervaren de pedagogisch-didactische opleiding over het algemeen echter als zeer waardevol.

 • Procedure

  Heb je een vacature gezien die op jouw lijf is geschreven? Reageer dan door onderaan de vacature in de vacaturebank op de knop ‘solliciteer’ te klikken.

  Procedure

  Eerste selectie

  Jouw gegevens komen bij de leidinggevende die verantwoordelijk is voor de invulling van de vacature. Deze maakt een selectie van de kandidaten die uitgenodigd worden voor een gesprek. Staat er een sluitingsdatum bij de vacature? Dan zul je in de regel pas iets van ons horen zodra de sluitingsdatum is verstreken.

  Motivatie

  Word je uitgenodigd voor een persoonlijke gesprek, dan heb je dit met de betreffende leidinggevende en een hrm-adviseur. Tijdens het gesprek krijg je de gelegenheid om jouw motivatie voor deze functie toe te lichten. Verder horen we graag van je waarom jij een aanwinst voor Zadkine (en onze studenten) bent. Uiteraard krijg je de gelegenheid om jouw vragen te stellen en geven je gesprekspartners je meer informatie over onze organisatie en de functie. Zodat je een goede afweging kunt maken of dit de juiste baan voor je is.

  Arbeidsvoorwaardengesprek

  Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek informeert een hrm´er je over onze arbeidsvoorwaarden en jouw salaris. Tevens krijg je formulieren over onder andere je pensioen, ziektekosten en jouw personalia. Dit laatste formulier ontvangen we graag ingevuld van je retour. 

  In de tussentijd krijg je een aanvraagformulier van ons waarmee je bij je gemeente een Verklaring omtrent Gedrag kunt aanvragen. Deze verklaring heeft iedereen die in het onderwijs gaat werken, nodig. De kosten hiervoor verschillen per gemeente en komen voor eigen rekening. Zodra we deze verklaring hebben ontvangen, krijg je je arbeidsovereenkomst.

  Jouw introductieprogramma

  Een goede inwerkperiode is van belang. Zodat je de leslocatie, je nieuwe collega´s en, indien van toepassing, de manier van lesgeven en het begeleiden van studenten goed leert kennen. Dit is immers de basis van waaruit je je werk bij Zadkine vorm geeft en van toegevoegde waarde bent. Samen met je leidinggevende bespreek je voordat je gaat beginnen hoe jouw introductie zal verlopen. Ieder opleidingencentrum geeft dit zelf vorm, en dit hangt ook af van de functie die je bij ons gaat bekleden.

 • Open solliciteren

  Op zoek naar een onderwijsfunctie en deze niet gevonden in onze vacaturebank? Geef in een brief aan naar welke baan je op zoek bent en stuur ons jouw cv in de vorm van een open sollicitatie. Dan hoor je snel van ons.

  Solliciteren

  Ben je op zoek naar een baan als vakspecialist of ondersteuner? We verwachten dat we onze vacatures op dit gebied voorlopig met interne kandidaten kunnen vervullen. Een open sollicitatie heeft daarom momenteel helaas geen zin.

  Open solliciteren:

 • Arbeidsvoorwaarden

  Naast een afwisselende baan met betekenis zijn goede arbeidsvoorwaarden belangrijk. Conform de zwaarte van je functie is je salaris ingedeeld in een van de loonschalen in de landelijke CAO MBO.

  Arbeidsvoorwaarden

  Fulltime of toch liever parttime werken?

  Zadkine heeft regelmatig vacatures op full- en parttimebasis. Een fulltimewerkweek omvat afgerond 37 uur. Omdat je als onderwijsgevende vrij bent gedurende de schoolvakanties, maak je gedurende jouw werkweken extra uren om hier deels voor te compenseren. Dit zijn de zogenaamde ‘inloopuren’. Concreet houdt dit voor een fulltimer in dat deze feitelijk in de werkweken buiten de schoolvakanties om wekelijks ruim 41 uur aan de slag is. Voor een parttimer gelden uiteraard dezelfde uren, naar rato van je aanstelling.

  Beloning

  Als onderwijsgevende kun je rekenen op:

  • indien de omstandigheden dit toelaten, de mogelijkheid om parttime te werken
  • voldoende ruimte voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling
  • een tegemoetkoming in de (aanvullende) ziekteverzekeringskosten
  • een eindejaarsuitkering ('dertiende maand')
  • wettelijk betaald ouderschapsverlof
  • opname in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds
  • reiskostenvergoeding
  • verlof gedurende de schoolvakanties
  • een plezierig en innovatief werkklimaat met enthousiaste collega's

  Als docent is je beloning conform onze LB-schaal oftewel maximaal € 4.123 bruto per maand. De beloning van een senior docent (LC) is maximaal € 4.671 en voor een expert docent (LD) is dit maximaal € 5.292.

  De functie van onderwijsassistent is gewaardeerd in salarisschaal 5 (maximaal € 2.541 bruto per maand), de functie van instructeur in schaal 7 (maximaal € 2.916 bruto per maand) en de functie van begeleider in schaal 9 (maximaal € 3.704 bruto per maand).

  Voor alle bruto maandbedragen geldt dat dit het maximumbedrag voor een volledige betrekking is.

  bekijk de CAO voor het MBO

   

Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.