Nieuws

Zadkine introduceert: het nieuwe gastvrij

‘Het nieuwe gastvrij’

De horecabranche groeit en hiermee ook de vraag naar goed opgeleid personeel. Managers Leo Ruijters en Armand Langendoen van het Zadkine Horeca College zien mogelijkheden en introduceren ‘Het nieuwe gastvrij’.

 

Wat bedoelen jullie met ‘het nieuwe gastvrij’?

Binnen de horeca is een steeds grotere verscheidenheid aan concepten, zoals ‘Uit je eigen buurt’, hospitality-retail en foodmarkets”, aldus Ruijters. “Onze studenten leren in onze eigen restaurants en in de praktijk van onze partners wat het nieuwe gastvrij betekent. Het is een combinatie van innovatie, productkennis en communicatieve vaardigheden om gasten binnen elk concept de optimale beleving te bieden.”


Hoe ziet het nieuwe gastvrij er in de praktijk uit?

Rotterdam wordt steeds hipper en de horecabehoefte van de stad groeit en verandert. Gasten krijgen graag een complete beleving”, vertelt Langendoen. “Naast het opleiden van studenten in het nieuwe gastvrij spelen wij hierop in door samen met het bedrijfsleven voortdurend ons onderwijs te vernieuwen. Zo blijven we niet alleen actueel, maar zijn we zelfs trendsettend. Denk aan de tweetalige opleiding International Hotel Management die inspeelt op het internationale karakter van de stad. Deze opleiding is uniek in Rotterdam en groeit explosief.


Is dit de oplossing voor het personeelstekort?

Ruijters: “Het scholen van studenten die voorzien in de veranderende behoefte en innovatief onderwijs dragen hier zeker aan bij. Daarnaast zijn wij in gesprek met het bedrijfsleven en de gemeente over hoe we onze branche nog aantrekkelijker kunnen maken. Tevens adviseren we het bedrijfsleven over verankering van scholing in hun bedrijfsvoering.


Wat is de meerwaarde voor jullie studenten?

Door studenten op te leiden in het nieuwe gastvrij worden onze studenten nog aantrekkelijker voor het bedrijfsleven. Ze hebben een grotere kans op een interessante, leuke baan en goed carrièreperspectief”, aldus Langendoen. “We helpen onze studenten bij hun keuze, begeleiden ze en bieden maatwerk zodat zij succesvol hun opleiding kunnen doorlopen. Tijdens de Open dagen in november, januari en maart laten we geïnteresseerden graag kennismaken met ‘Het nieuwe gastvrij’. Een succesvol concept!”


MEER INFORMATIE over zadkine horeca college

Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.