Nieuws

Kom naar de Zadkine Bakkersmarkt 2020

Proef de innovatieve producten van studenten Zadkine Brood & Banket College

Lekkere broodjes en taartjes, maar dan nét even anders. Maandag 3 februari 2020 vanaf 13.00 uur presenteren studenten van het Zadkine Brood & Banket College hun vernieuwende bakkerijproducten. Minder gluten of minder suiker, of liever desem en groenten? Het kan allemaal. En het blijft niet bij een uitprobeersel: diverse bakkers hebben de producten al in het assortiment opgenomen. Kom kijken en proeven wat onze studenten te bieden hebben.

In totaal zijn er dertig studenten die in hun eigen kraampje hun product presenteren met klinkende namen als ‘raspberry power’ en ‘cranberry millionaire’ tot ‘cinnamon whoopie pie’. Proef wat de jonge bakkers gemaakt hebben en hoor van hen zelf hoe ze tot het product gekomen zijn.

Een van hen is Dyenice Rademaker. Zij maakte voor haar stagebedrijf Klootwijk in Capelle aan den IJssel een ‘Popeye desembroodje’, dat ze in de winkel heeft getest en verkocht. Wat is er zo bijzonder aan? “Dyenice maakte een heel goed en vernieuwend product, waarin groenten verwerkt zitten. Een heerlijk pittig broodje, lekker bij de borrel, bijvoorbeeld. En een mooie aanvulling op ons assortiment”, aldus bakkerijmanager Peter Petiet.

Uitgebreide praktijkervaring
Dyenice doet net als alle andere studenten van Zadkine Brood & Banket College uitgebreide praktijkervaring op in haar studie. De studenten krijgen les van ervaren bakkers en patissiers, verkopen producten in hun eigen bakkerij ’t Winkeltje én lopen stage bij een bakker of horecabedrijf. In het afgelopen jaar deden 30 studenten onderzoek naar het huidige assortiment van hun stagebedrijf en de trends en ontwikkelingen in de markt. Dat onderzoek leidde tot meer dan 30 vernieuwende voorstellen voor de brood- en banketbranche.

De Bakkersmarkt sluit aan op het motto van het Brood & Banket College van Zadkine: smaakvol creëren. Dus kom kijken en proeven wat onze studenten te bieden hebben en ervaar wat we in de nabije toekomst in de brood- en banketbranche kunnen verwachten.

Wanneer: maandag 3 februari van 13:00 tot 15:00 uur
Waar: Zadkine Brood & Banket College, Benthemplein 15, Rotterdam

Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.