vragen
bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25354
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Travel & Leisure

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Jij bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. In de toeristische sector weet je dat jouw werkzaamheden vooral plaatsvinden als andere mensen vakantie hebben. Onze stageperiodes laten je hier alvast aan wennen.

 • De opleiding

  Bij de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality (niveau 3) staat het realiseren van commercieel aanbod (zoals het verkopen van een vakantie- of zakenreis) centraal.

  • Meer over deze opleiding

   Zelfstandig medewerker travel & hospitality (niveau 3)

   De opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality bereidt je voor op een baan waarbij het realiseren van een commercieel aanbod centraal staat. Dit kan het verkopen van een vakantie- of zakenreis bij een reisorganisatie zijn, maar het kan natuurlijk ook dat jij arrangementen verkoopt aan gasten die verschijnen aan de balie van een groot (resort)hotel.

   Je leert om een goede commerciële excellente dienstverlener te zijn. Service verlenen aan de gast met het benutten van de mogelijke verkoopkansen is in jouw rol als zelfstandig medewerker travel & hospitality erg belangrijk. Op deze manier zijn niet alleen je klanten en gasten alleen tevreden, maar zul je ook een positief financieel resultaat boeken voor de onderneming waar je werkzaam bent.

   We leren je om aanspreekpunt te zijn voor klanten en gasten en om financiële en administratieve processen uit te voeren.   Vakken
   Tijdens de opleiding krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, burgerschap en culturele vorming. Ook kun je kiezen voor een extra moderne vreemde taal naast Engels (Duits of Spaans). Daarnaast krijg je les in beroepsgerichte onderdelen zoals het werven van klanten en gasten, het promoten van producten en diensten, het opstellen van een passend aanbod en het maken van een prijsberekening. Je kiest ook nog een keuzedeel dat je naast de diverse vakken moet volgen. Hiermee verdiep je je opleiding.

   Examens in jaar 1 en op stage
   Aan het einde van het eerste leerjaar heb je al je eerste examens. Heb je jouw examens behaald? Dan ga je daarna op stage.

   Stages
   Je doet praktijkervaring op tijdens een stage. Je loopt stage in Nederland bij (resort) hotels, reisorganisaties zoals reiswinkels, touroperators en online brokers. Er zijn ook mogelijkheden om een stage te lopen in het buitenland. Dit is niet vanzelfsprekend en niet voor iedereen weggelegd. De school en onze internationale partners stellen strenge eisen en voorwaarden. 

   Persoonskenmerken
   In de beroepen waarvoor wij opleiden, heb je altijd contact met klanten of gasten. Je bent representatief, communicatief sterk, klant- en gastvriendelijk en je bent geïnteresseerd in de wensen van de klant of gast. Daarnaast ben je commercieel ingesteld en kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent een doorzetter, ook als het even tegen zit.


   Doorstroom naar niveau 4

   Wij bieden niveau 3-studenten met uitstekende studieresultaten aan om na het eerste leerjaar door te stromen naar het tweede leerjaar niveau 4. Doorstromen van niveau 3 naar niveau 4 kan alleen aan het einde van het eerste leerjaar. Daarna is dit niet meer mogelijk door de verschillende eisen ten aanzien van taal en de beroepspraktijk tussen een niveau 3 en niveau 4 opleiding. 

  • Leer- en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   Om toegelaten te worden tot de opleiding ben je in het bezit van een van onderstaande diploma's/bewijzen:

   • Diploma vmbo kader, gemengde of theoretische leerweg
   • Overgangsbewijs havo/vwo van leerjaar 3 naar 4
   • Diploma mbo niveau 2
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Het beroep

   Werken in de toeristische sector is werken op het moment dat andere mensen vrij zijn. Dit betekent dus ook dat jouw werkzaamheden vooral plaatsvinden als andere mensen vakantie hebben. Onze stageperiodes laten jou al hier vast aan wennen. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. Ook ben jij, samen met je team, medeverantwoordelijk voor het slagen van de zakenreis, de vakantie of activiteit. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als:

   • Reserveringsmedewerkster bij een touroperator of reisagent (verwerken websiteboekingen)
   • Receptioniste of frontofficemanager bij een (resort)hotel, hostel of groepsaccommodatie
   • Reisadviseuse of manager bij een reiswinkel
   • Medewerkster of manager bij de VVV of ANWB
   • Medewerker bij een contactcenter van een reisorganisatie

   Wij leiden je op tot beginnend beroepsbeoefenaar. Dit betekent dat je na je opleiding door middel van de werkervaring die je hebt opgedaan, kunt doorgroeien naar andere functies.

  • Vervolgopleiding

   Met dit diploma kun je aan de slag als startend zelfstandig medewerk(st)er in de uitstroomrichting waarvoor jij hebt gekozen. Na je diploma kun je gaan werken in de toeristische branche.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Wil jij weten hoe studenten van Zadkine Toerisme hun opleiding ervaren? Neem dan eens een kijkje op het blog van Zadkine.

bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25354
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.